Ständig oro

Jag trodde aldrig att barn skulle innebära så mycket oro och ledsamhet. Med Nova har vi knappt aldrig vart på VC eller KSS. Med Wilja är det tvärtom. Hon är en liten olyckskorp. Just nu håller mitt hjärta på att gå i bitar av oro för alla hennes problem. Vi har problem med eksem/utslag, matproblem, dricker inte, diarré, hög feber och den där jäkla astman! Jag sliter mitt hår av grubblerier. Tanken av att man alltid kommer vara orolig för sina barn gör mig gråhårig. Tänk när dom blir stora och ska hänga ute på kvällarna. Aldrig!

På tal om ingenting annat så har jag vart lite smått besatt av Unga mödrar de senaste. Varenda jävel som är gravid röker. Jag blir så irriterad på sånt folk. Jag har själv varit rökare så jag vet vad jag talar om, det är inte lätt att sluta men väljer man att fortsätta fast man har ett liv i magen så har man fan inte mycket innanför pannbenet.
Sista tiden som gravid med Nova var kritisk i slutet, hade jag rökt under graviditeten hade hon aldrig klarat sig. Hon hade aldrig fixat en vanlig förlossning. Så påverkad var hon. Därför slutade allting som det gjorde. Det är sånt som jag fortfarande kan gå och tänka på. Tänk om jag rökt, då hade vi inte haft Nova här!
En som röker under en graviditet är chanserna väldigt stora för att den ger sitt barn förkylningsastma. Hur i helvete kan man vara så dum och egoistisk att man utsätter sitt barn för de?? Jag hade skjutit mig i skallen om jag visste att det var mitt fel att Wilja har det så jobbigt som hon har när hon blir förkyld.

Jaja det var lite tisdagstankar.


Valborg

Två utslagna hjältar sussar nu sött. Blev sent idag men så får det bli när det strular till det. Wilja sov hela vägen hem från Skövde, vakna här hemma och gjordes iordning för natten sen somna hon innan jag ens hann gå ut ur hennes rum. Nova hade vart jätteduktig medans vi var iväg och hade tom ätit kyckling?! Hon somna oxå fort så nu kan vi ta kväll. Skönt när barnen sköter sig. Men det gör dom för det mesta. Tur i oturen att jag slapp fira Valborg själv =) Blir Beck, chips och Cola. Yammi


Min lilla skatt

Stackars barn. Det räcker med all skit den stackarn har/haft. De senaste tre veckorna har hon gått igenom 40gr feber i 5dagar, jobbiga nässelutslag som fortfarande är kvar, magsjuka x 2 och nu förkylning som leder till andningssvårigheter.

När hon blev ett halvår fick vi ny medicin. Sen dec har hon inte haft bekymmer med andningen en enda gång. Och då är hon ofta förkyld. Innan det hängde vi på Barnmedicin varannan vecka. Senaste besöket på Barnmedicin kom vi överens med henne läkare att hålla upp en månad. Och vad händer vid första förkylning? Jo hon får ingen luft. Hon har ätit så mkt mediciner och antibiotika i sitt korta liv så vill inte proppa i henne mer. För njurar, astma och annan skit.

Imorse hörde jag att det var på G så jag inhalerade på och hämtade ut medicin på Apoteket ifall. Sen gick det rätt fort, helt tät och kippande. Fick ringa hem Michael vid 17 för vi fick åka in. Men denna gång var det inte akuten utan jouren. Vilken skillnad! Inget folk, kom in direkt, trevlig personal, snabba behandlingar - ingen väntan nånstans. Rekommenderas.


Valborg

Michael jobbar kväll nu veckan som kommer, vilket innebär att vi tjejer får fira Valborg själva. Hade gärna velat åka till nåt firande, typ Mölltorp men vi får väl hålla oss till Karlsborg. Vart är det Valborgsfirande häromkring som är nåt att ha?


Extrem rädsla

Michael börjar tvåskift from imårrn nu är det andra tider som gäller.
Hur jag ska klara av att vara själv på kvällarna varannan vecka vet jag faktiskt inte. Att vara själv på nätterna trodde jag inte heller jag skulle klara men då sover man iaf.

Jag har alltid varit extremt mörkrädd och inte blev det bättre när jag fick påhälsning av en psyktant mitt i natten när Nova var nyfödd. Jag känner själv att det börjar gå lite väl långt med alla mina nojigheter men vet inte vad jag ska göra. Rädd för att vara själv helt enkelt. Jag inbillar mig saker som tex att nån ska komma på kvällen/natten när jag är själv och ta barnen. Att nån smyger omkring här ute när det är mörkt. Att det är folk som omringar huset och gör inbrott. Så fort dom ser på kvällen att Michael åker till jobbet så stormar dom in här. Vem av barnen räddar man först? Psyktankar! Inte blir det bättre av att fb finns! Där läser man varningar om skumma bilar, folk som vill sälja nåt vid dörrn för att reka området. Senast nu var fönstertittare. Jag hatar mörkret. Jag klarar det inte.

Häromdan när jag satt i telefon med 1177 ser jag i fönster hur en gubbe går omkring här i trädgården. Nova låg ute i vagnen och sov och han var på väg mot henne. Det enda jag tänkte var att han skulle gå fram och ta henne. Han såg skum och otäck ut (alkis) och jag blev helt hysterisk och fick slänga på luren och ringa mamma som för övrigt är orörlig så vad hade hon kunnat göra? Hjärtat höll på att hoppa ut när jag såg han vandra omkring. Han vände till slut och gick iväg. Han var väl antagligen lost och såg säkert inte ens vagnen. Detta var på dan så det var ljust ute och Michael låg uppe och sov. Så jag var inte själv men ändå blir jag så jäkla rädd! Varför kommer alla till mig? Mina nerver klarar inte sånt här.


Just nu

Ligger och myser med denna snutta


Magsjuka deluxe

Kan man få om magsjuka när man precis haft de? Wilja hade det i söndags. Igår va allt som vanligt. Blev skogstokig när mamma inte gav tillräckligt med mat. Hon fick leva på majsvälling för att ta det lugnt med magen. Ikväll började hon bli lös i magen. I morse försökte med samma välling men tokvägrar. Antagligen svepte hon den så bra i mån för att hon var utsvulten. Den damen kan konsten att äta - är i princip alltid hungrig :) Testade lite smått med gröt och det funka fint. Till middag fick hon en burk som hon svepte med glad aptit. Nu ikväll hörde vi att det spraka så i babyvakten så jag gick upp. Stackarn har spytt ner hela sängen och ligger nu och sover i det. Antingen har det börjat om eller så blev det för mycket med all mat för lilla magen. Får se hur natten blir.
Så, det var kvällens redogörelse.


Blöjtårta

I doppresent fick den lille killen bla en blöjtårta. Har alltid tyckt de ser så roliga ut och en udda grej att få. Så jag gjorde slag i saken och gjorde en.

(bilderna hamnar ju huller om buller men här har ni några. å ignorera de röriga i bakgrunden)


Fartfyllt helg

Va på dop ihelgen som vi fick lämna mitt i fikat för att Wilja bokstavligt talat spydde ner hela golvet. Så om någon undrar hur det känns kan jag bara säga - retligt och pinsamt. Men man kan ju ringa rå för att barnen blir sjuka. Inte en själv heller de klart. Så nu har 3/4 avverkat magsjuka. Jag är den enda som klarat mig hittills och jag hoppas jag slipper det. Nova har vart frisk i 48tim men eftersom Michael inte vart hela hundra så fick hon va hemma från dagis idag. För säkerhets skull. Vill inte smitta ner hela dagis. Men så många gånger som magsjuka gått där och Nova stått emot. Vi har även sluppit ögoninflammation som massor på dagis hade, löss och vattkoppor. Så det tackar vi för.
Magsjuka är det jag hatar mest i världen. Riktig fobi. Inte kanske mot Wilja som är så liten men det är värre med Nova som har mer vuxen spyor. Det klarar jag inte. Min första sommar på Haganäset hade hela avd magsjuka. Jag trodde ärligt talat att jag skulle dö. Att torka skit har jag inga som helst problem med men spyor - där går gränsen.
Wiljas höga feber resulterade i en kropp full av illröda och kliande utslag. Nässelutslag. Det har jag nog redan skrivit förresten när jag tänker efter.

Pomp de Lux partyt var bra. Hade ju nästan redan bestämt mig för vad jag skulle ha på förra partyt men blev visst lite till. Stackars Wilja fick inget. Jo, ett par leggings som hon och Nova ska ha ihop. På Nova blir dom mer 3/4 leggings och på Wilja hellånga. Nova som inte behöver ett plagg fick massor. Igen.


Snäll sambo

I söndags fyllde jag år och hade lite kalas. Michael jobbade några timmar på morgonen och när han kom hem så fick jag rosor, våran choklad (blivit obligatoriskt att vi ger varandra en påse Lindt när vi fyller och på alla hjärtans dag) och ett kuvert. I kuvertet låg ett kort om hotell övernattning och en lapp om att min present givetvis var försenad. I tisdags morse när jag var på väg till Ullared fick jag ett mess om att paketet nu kommit. Så där fick jag gå en hel dag och vara super nyfiken. Gissa om jag blev glad när jag öppnar och ser att han köpt en iPad! Nova var snabb att berätta att hon oxå fick spela på den :)
Vad han skämmer bort mig min kära sambo. Man kan tro att jag fyller jämnt!


Sötförbud

Med Nova var vi stenhårda länge vad de gällde godis, glass och kakor. Hon var långt över året innan hon ens fick smaka på en sötsak.

Med Wilja är det annorlunda. Vi har släppt lite på de hela om man säger så. Nova har matat henne med både det ena och det andra. Hon var knappt ett halvår när hon fick chips instoppat i munnen av henne.

Vi försöker ändå hålla lite hårt på det men idag släppte vi på det. Är man halvkrasslig och har ont i munnen så får man faktiskt smaka glass :)

Något vi än så länge håller hårt på fortfarande är ingen dricka! Nova har endast smakat Loka och spottade ut direkt. Festis får hon då och då men där är det stopp. Att det bjuds på Påsk/julmust på dagis är jag absolut emot!


Domen är fast

Fick en akut tid på BVC igår för att kolla upp Wiljas utslag. Hon hämtade tom en läkare för att fler skulle få se hur hon ser ut och "fastställa diagnos". Nässelutslag pga den höga febern blev domen. Hon är extremt grinig och gnällig. Kinkig och ledsen hela tiden. Vill bara sitta i knät eller bli buren. Får absolut inte lämnas själv på golvet en sekund för då går hela världen under. När man inte är van vid att ens barn är på de viset blir det extremt jobbigt. Och så har de varit i över en vecka nu. Som tur är att hon sover bra på nätterna och har de senaste dagarna sovit till lite över 07.

Nova har oxå ändrat sömnen lite. Henne har vi fått väcka vid 7.45 för att hinna till dagis. Skönt att det börjar ordna upp sig med sömn för den damen. Nattskräcksanfall har vi "peppar peppar" inte haft på bra länge heller.


Full av utslag

Hemkommen från ÖF där vi vart idag. Wilja var inte riktigt sig själv idag heller tycker jag. Vet inte om det beror på alla utslag som invaderar hennes kropp. BVC ska ringa upp snart så får vi se vad de säger. Googlat på nätet om de men vet inte vad det kan vara. Nässelutslag? Svårt att få dom rättvisa på bild, mer röda i verkligheten och mycket mer av dom. Dom vandrar mot magen, ner mot rumpan, nacken, hårbotten och i ansiktet vid hårfästet.


Äntligen

Fortsättning följer på...


Sjukling

Efter att Wilja legat på över 40.5i feber sen i fredags ringde jag i söndags till 1177. Ville lugna mig lite. Hon svarade inte alls på Alvedon och febern bara steg. Eftersom hon har sitt njurfel så blir man lite nojig vid feber. Vi kom överens om att gå till VC och lämna urinprov och bli undersökt av läkare. Allt var iaf bra men lite röd i öron. Tack gode Gud för att det stannar där. Det är bara andra gången i sitt liv som hon får feber utan förkylning så skönt att det var bra. From inatt är hon äntligen feberfri och pigg som en lärka!


De busiga kusinerna hade kalasfika ute på altan


Inlägg från gårdagen

(Eftersom bloggappen låg nere igår kommer ett litet inlägg här..)

Förra året när jag fyllde år så gjorde jag smörgåstårta att bjuda på. Hälften av folket kom inte för de hade vattkoppor. Vi fick i princip svepa hela tårtan själva. Detta år kör jag på smörgåstårta igen och nu ser det lite dystert ut. Wilja är sjuk och har feber. Nu fyller jag inte förrän imårrn så hoppas det hinner vända. Vi får säkert svepa törta själva i år igen.


Torsdag

Idag hade vi för första gången "utomstående" barnvakt. Snälla Amse ställde upp och skulle ha Wilja medans jag var hos tandläkarn men sen går det magsjuka på dagis igen så Nova fick vara hemma men det var inga problem. Hon blev tvåbarnsmamma på direkten. Lekpark och fika hann dom med. Inte dåligt att gå på fik med Nova bara sådär. Hon är inte den som sitter still om man säger så, men det blir ju annorlunda när det är någon annan som är med. Det hade gått jättebra och det är skönt att veta ifall man någon gång behöver hjälp igen.

Torsdagsbadet har vi avverkat idag med. Va bara några få barn idag. Skönt. Vi va helt själva i bassängen jättelänge innan Novas favorite kom. Kärlek mellan små.

Michael gick av i morse så vi har helg nu. Helgen är späckad med bla bakning, smörgåstårebak, städ både här hemma och hos mamma, kalas både lör och sön. Och på de ska Michael jobba över. Stressade dagar - precis så som jag vill ha det.
Blir även premiär för samsovning i nya sängen, får vi se om den får godkänt. Plats för vi iaf. Vilken skillnad det är att gå från 160 till 180 säng.


Inreder

Ikväll är jag varit i renoveringsbranschen. Långt bort i drömmarnas värld. Vi har flyttat in i mitt drömhus som jag nu i tankarna inrett. Gud va fint vi får det :) Allt går i vitt och svart, mycket öppna ytor med högblankt kök bla. Barnen har varsitt rum med ett gemensamt lekrum där alla leksaker ligga pedantiskt iordning och inte huller om buller överallt som det gör här. Tänk på att detta var är en dröm :)
Nu ska jag fortsätta drömma i min sköna säng. God natt!


Underbara säng

Jag har glömt att berätta att sängen äntligen är här! Vi beställde den v5 el 6, var leverans v10. Försenad. Vi ringde och undra vart den var. Försenad. Vi skulle givetvis få kompensation för de hela. I mån ringde dom och sa att den fanns att hämta. 10% fick vi, 500kr? För att ha väntat 5v extra? Dåligt tycker jag. Men iaf, den är sååå skön. Men hög. Den är ungefär lika hög som mina ben, och dom är långa. Nova har tom en pall här för att komma upp. Men man sover som en Gud!


Lördag

Dagen idag har mest bestått av städning och tömma tvättkorgen. Är allergisk mot fulla tvättkorgar. Har även hängt ut tvätten första gången för i år. Det älskar jag. Massa utelek i trädgården har vi oxå hunnit med. Studsmattan och rutschkanan går heta här hemma. Även sandlådan invigde vi. Där var det extra kul. De va mer gegga än sand och Nova gjorde massa sandslott och kakor.

Äntligen kom kusin Lilly hit så Nova och hon har lekt hela em. Hon har längtat så efter kusin och moster. Jobbigt när man bor så långt ifrån varandra. Så äntligen blev jag av med min hemska utväxt. Har inte våga färga mig själv riktigt för vart rädd att kleta ner tatueringen och kanske förstöra den. Meningen var att vi även skulle klippt oss jag och Nova men Carro glömde givetvis saxarna.

Nu inväntar jag besök av herr Blund!


Ullared

Igår begav vi oss äntligen iväg mot Ullared. Tänk att man kan bli så stissig för att få shoppa?! Roligt har vi iaf på våra resor! Dit va vi lite sega men det var längesen jag skrattade så mycket som vi gjorde på hemvägen. Handla gjorde vi oxå. Fick tag på Pippi huset så gissa om det var en glad tjej som kom ner i morse när hon fick syn på vad som stod på golvet. Helt salig var hon över sitt "dockhus", figurer och möbler. Hon har suttit hela dan med det idag. Wilja har oxå vart med. Hon fick givetvis tag på Herr Nilsson som hon stoppa i munnen. Satt och tugga för fullt när jag fick syn på henne.
Blev lite leksaker, kläder, inredning mm. Väldigt nöjd över vårjacka till dagis för en femtiolapp. Lite onödigt blev de givetvis oxå men det är så det ska vara. Nu dröjer det ca två mån innan jag ska dit igen =)


Det är inte ofta man somnar sked med en sån här mysplutta


Onsdag

Ikväll har jag känt mig som världens ruttnaste mamma. Är fortfarande. Hatar att lägga barnen när vi är "osams". Wilja som annars somnar bara man lägger ner henne, har ikväll slagit sitt rekord i läggningstid. 1,20h tog de tills hon slog ihop sina blå. Det vi inte vana vid när det gäller henne. Annat var det med Nova förr. Då vore 1,20 en baggis. Minst 3-4h tog de tills hon somna för att sen vakna 2tim senare.

Jag kommer på mig själv med att bli irriterad och arg på en 11mån. Vad tjänar det till? Är det något som testas när man blir förälder så är det minsann tålamodet. Det har jag fått bygga upp till max. Och jag blir irriterad på mig själv för att jag blir irriterad. Men nu sover hon iaf och Nova har oxå precis somnat här bredvid mig. Sitter på golvet bredvid sängen med en gosekisse i knät så kommer ingen vart. Och sitter nog hellre kvar här för nere ser det ut som kriget så det vill jag inte ta tag i. Får blunda när jag går ner sen.

KSS idag gick fint och det firade vi med att köpa cykelsadel till Michaels cykel och en ny cykelhjälm till Nova. Hennes gamla får Wilja ärva. Perfekt. Så nu kan vi ut och cykla hela familjen!

(enda bilden som inte vart allt för suddig)


Tisdag

Nu ligger jag i sängen efter en bra dag. Började dagen med sovmorgon. Tack underbara sambo!
Nova fick cykla med pappa till dagis och var överlycklig över de. Favoriten på dagis cyklar varje dag och nu fick hon äntligen göra desamma. Jag cyklade ut till mamma för att hjälpa henne med städning. Hon är ju invalid (op foten) så fick rycka ut lite. Hann givetvis inte färdigt så får fortsätta i veckan. Sen var det utvecklingssamtal på dagis. Gud så roligt sånt är. De va andra samtalet sen hon började. Så kul att höra om hur hon är när hon är där, vad dom gör, hur hon är med andra barn. Man kan inte annat än att bli en stolt mamma!
Det var extra lyx idag när hela familjen kom och hämta henne. När jag var färdig så var redan Michael och Wilja på dagis så hon blev lite stolt =)


1 april

Gud va skönt de vart med lång ledighet, och massa soool på de. Michael går inte på förrän imårrn kväll så än är de inte vardag här. Han var iväg på match i Hjo idag, vi tjejer spenderade dagen mestadels utomhus. Studsmatta och rutschkana här hemma, cykling, lekpark och så avslutade vi med en middagslur i solen. Underbara vår!

Nu har vi en fullspäckad vecka innan jag äntligen drar till Ullared på fre. Michael jobbar bara 1 1/2 natt denna vecka. Vi har KSS hela dagen på onsdag med kiddsen. Dom va snälla och satte dom på samma tid OCH dag så vi slipper åka in flera gånger.

Helt nollställd är jag vag gäller klockan. Barnen har kommit i säng sent både idag och igår pga att ljusheten ute lurar mig.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus