Torsdag

Idag har vi varit på Öppna Förskolan jag och Wilja. Va lite folk men då blir det lite mer mysigt och personligt tycker jag. Man kan prata och diskutera lite mera ihop och bolla idéer. Vi diskuterade bla matvägrande barn och fjompiga mammor. Eftersom det var sista torsdagen i månaden så var det öppet längre och vi åt även lunch ihop. Mys! Wilja var helt slut när vi gick därifrån.

Torsdag = betyder bad. Nova lär varit överlycklig över att äntligen få komma tillbaka till plask paradiset efter ett par veckors uppehåll.

Jag har tvättat upp all tvätt så tro´t eller ej men nu ekar tvättkorgen tom. Imårrn blir det städning och förhoppningsvis mer röjande och rensande plus få iväg lite skit till tippen. Jag är värre än dammråttorna på att samla skit. Har ikväll rensat barnens garderober. Nova behöver INTE en trasa till, det bokstavligt talat väller ut kläder överallt. Wiljas ekar mer tomt. Men lite shopping har väl inte en shopaholic nåt emot =)

Onsdag

Gött, fick mail från Bugaboo att mina nya bumprar levereras nästa vecka. Det är snabba ryck från dom måste jag säga.

Idag har vi äntligen varit på babycafé. Så skönt att komma ut och få aktivera mamma och barn som jag alltid säger. När vi kom dit fick vi höra av både Anna och mammor att vi varit saknade de veckor vi vart borta. Kul! Imårrn går vi på't igen, till ÖF. Och lunchlådan för oss båda är packade.

På fredag ska mamman i familjen till Skövde och spendera kvällen med mina kära vapendragare, ska bli kul. Å gott! Testar nytt ställe och menyn är redan avläst.

Nu till Tunnelbanan och chokladen.


Baby & barnmässan

I söndags drog jag och Carro till Göteborg för en heldag på mässan. Har alltid velat åka dit men aldrig kommit till skott. Vi handlade upp halva Nova Star montern ungefär :) Lite goodiebags från Jollyroom och blöjbudet satt fint! Lite besviken blev jag allt på att Bugaboo Buffel inte fanns på plats för att testköra och klämma på. När vi var färdiga där tog vi ett varv på Nordstan innan vi satte oss på tåget hem. Blev inte mycket handlat där för händerna var redan fulla av påsar och fötterna var trötta. Passade på att äta bullar som man fick i en av goodiebagsen. I Skövde väntade sen Michael med barnen, dom hade vart hos faster och alla kusiner och lekt hela dagen.

Måndag

Rubrikerna är väl ändå för roliga i denna blogg! Fantasi allså.
Idag har jag för första gången på flera år legat i tandläkarstolen, hände en incident häromdan så var tvungen att finjustera lite. Passade även på att boka tid för undersökning om några veckor. Har som sagt inte vart där på länge så lika bra att dom tittar över munnen lite. Får passa på nu när årets bonus sitter på kontot för hos tandläkarn är dom inte snåla med kostnaderna.

Annars då? Jo. Vi har tagit en skön promenad i de fina vårvädret. Handlat mat. Ätit. Haft både migrän och astma anfall. Hämtat ut paket som är lika med julafton varje gång. Lite nytt till hemmet och till Nova.

Ska bli så skönt att socialisera (ens ety ord?) sig denna vecka. Nova ska till dagis och Wilja och jag ska till cafet och ÖF. Novas hosta har "peppar peppar" nästintill försvunnit. Så skönt! Wilja är oxå bättre men fortfarande förkyld. Sjukdomar hos barn under 5år borde vara förbjudet!


Så ledsen

Usch jag kom in på en blogg nu ikväll om en mamma som förlorade sin två månaders dotter. Hittade henne livlös i sängen. Jag har gråtit så mycket nu att jag inte kan sluta. Förstår ni? Tänk att hitta sin lilla helt kall, blek och livlös i sin säng. Jag är helt knäckt. Hur går man vidare? Hur kan man ens vakna upp nästa dag och inse att allt inte var en mardröm?! Jag kan varken sluta gråta eller läsa den förbannade bloggen. Måste skaka av mig de nu annars vet jag inte vad jag gör.
Tack gode gud för att jag fått två friska och underbara döttrar!
Usch, nu ska jag gå och pussa på mina sussande tjejer och försöka sova. Klockan var visst rätt mycket.


130221

Denna dag har gått i rasande fart. Michael gick upp tidigt så vi har fått hela dan ihop. Ett besök på VC, tömt kontot på Ica, ätit mysmiddag, spelat bandy i vardagsrummet, fikat med mormor och sett ett par hundra avsnitt av Madicken är typ det vi hunnit med idag om ni är intresserade. Nu är det kvällen och godisskålen står på bordet!

(bjur på en gammal bild)


Torsdag morgon

Efter en natt med mycket sömn är vi nu redo för en ny dag. Vart vakna några timmar men tog ett tag innan vi gick upp. Hämtade in Wilja när hon vakna vid 06 och myste i sängen, sen efter ett tag kom även Nova in och kurade ner sig hos oss. Mysigt att bara ligga och gosa en stund innan man kliver upp. Idag har vi fredag då Michael gick av i morse. Skönt med lite längre helg.

Torsdag vilket innebär bad som varje vecka men idag är det tyvärr "stängt". Vi vilar från det denna vecka oxå så får vi ta det nästa torsdag. Eller kanske redan på lördag. Va några veckor sen vi var där nu tyvärr pga sjukdomar så förstår att dom längtar efter att få plaska av sig.


Onsdag kväll

Precis tagit kväll här på Mellangatan. Sjukt skönt att bara sjunka ner i soffan, sätta på TVn och skita i alla måsten. Det ser ut som kriget här men vet tusan bryr sig? Det tar vi imårrn!

Min syrra har precis börjar sälja Oriflame så fick en katalog att kika i, får se om man hittar nåt kul. Nån som vill köpa nåt därifrån så hojta!

Imårrn blir det en favorit i repris - vc. Alltid lika roligt att spendera en eftermiddag där och ev halv kvällen på Apoteket. Men måste man så måste man.

Jag har ett sånt grovt godissug idag. Haft hela dagen. Inga micropop hade vi heller men lyckades rota fram så vi kunde poppa egna. Var en hit för Nova att titta på. Synd jag inte har kvar min gamla popcornmaskin så vi kunde titta ordentlig på när det poppas. Iaf så stillades inte mitt sug och nu är det värre än nånsin. Jobbigt läge om man säger så!


Onsdag

Då var lunchen intagen och två små knattar sover. Börjar bli tidigare å tidigare nu. Får ta tag i rutinerna när vi är back on track. Förhoppningsvis är vi tillbaka på dagis nästa vecka. Vet att man inte kan hålla dom hemma lika länge som hostan sitter i för då skulle man aldrig va på dagis, men vill ändå inte att hon ska tillbaka för fort. Orken och energin är det verkligen inget fel på, snarare tvärtom.

Idag mår jag lite bättre. Huvudvärken börjar nog ge sig och även snorigheten men den där jäkla hostan hopparja gärna över. Tar några huttar då å då av Novas cocillana. Min egen är slut. Om barnens tillstånd vågar jag egentligen inte säga någonting högt men Wilja tror jag (peppar peppar) är lite bättre idag. Hostan är ju samma där men kanske lite lite bättre. Näsan rinner inte lika mycket iaf. Novas status är densamma, hostan är för jäklig. Även Michael har backat två steg.

På sön ska jag äntligen komma iväg på baby & barnmässan i Göteborg. Som jag längtat! Synd bara att man inte får pengar förrän på måndag men lite ska jag nog kunna shoppa ändå :)


11.40

En timmes utevistelse blev det. Såå skönt att komma ut i frisk luft. Har knappt varit ute på två veckor med undantag jobbet i sön. Här inne är luften så förorenad med massa äckliga bassilusker. Blev ett varv pulkaåkande i kvarteret och ena kissen fick komma ut och känna snö under tassarna sen stensomna båda tjejerna i vagnen. Nu ska det bli lite av de eviga plockandet och matlagning här.


Tisdag

Nu börjar väl detta likna nån gnällspiksblogg de här men herregud, överlever jag denna dag utan gå "över till andra sidan" så klarar jag nog allt. Jag är mer död än levande och har två små sjuka och väääldigt gnälliga barn som bara ska bli burna och sitta i knät. Mys på ett sätt men inte när kroppen värker och skriker efter att bli utbytt. Lite bitter är jag allt :)
Michael är oxå krasslig så snart ligger vi väl här allihop. Tur vi hjälps åt. Nu sover Wilja och jag ligger i soffan och myser med Nova till Rasmus på luffen. Ska passa på å blunda lite medans det är lugnt.


Blaha blaha

Nu har vi varit instängda i 2 1/2 vecka. Känns sådär. Börjar få abstinens efter babycafé och ÖF :) Saknar alla barn å mammor. Man blir lite lätt stirrig av att bara vara inne och knappt inte träffa folk. Men nu hoppas jag att våra sjuktider snart är förbi. Fast just nu är hela styrkan förkylda och vissa mer döda än levande typ. Men det stärker immunförsvaret :)

Ett par varv med dammsugaren å hänga tvätt ska jag göra nu sen tycker jag vi tar en vila i soffan.

Fick precis order från Nova - starta Madicken för 88de gången idag.


Mina konstiga funderingar

Något jag börjat reta mig på det senaste, läst så mycket om, är att folk tycker det blir så jobbigt om man har fler barn än ett. Varför ska man sitta och läsa saker som man vet att det bara gör en irriterad? Blir tokig på mig själv.

Folk som skaffar unge på unge och som aldrig verkar fatta att det kanske någon gång räcker är oxå en sak som retar mig. Man ska ha tid till barnen oxå. Jag skaffar iaf inte barn för att jag ska lämna bort dom stup i kvarten. Barnvakt är det sista jag tänker på. Sen det klart att det finns stunder då vi MÅSTE ha barnvakt men allra helst vill jag ha mina barn hos mig hela tiden.

En blogg jag kom in på tex, pappan kan inte åka hemifrån för mamman kan inte ha barnen själv?! Hon kan inte lägga två barn på egen hand? What!

En pappa jag känner fick inte åka på cup på helgen för mamman hade aldrig varit ensam med barnen nån gång.

Man kanske skulle tänka en gång till innan man skaffar fler barn då om man inte fixar de.


Luddigt inlägg. Mina egna konstiga tankar och funderingar men var bara tvungen att få skriva av mig.


Mina konstiga funderingar

Något jag börjat reta mig på det senaste, läst så mycket om, är att folk tycker det blir så jobbigt om man har fler barn än ett. Varför ska man sitta och läsa saker som man vet att det bara gör en irriterad? Blir tokig på mig själv.

Folk som skaffar unge på unge och som aldrig verkar fatta att det kanske någon gång räcker är oxå en sak som retar mig. Man ska ha tid till barnen oxå. Jag skaffar iaf inte barn för att jag ska lämna bort dom stup i kvarten. Barnvakt är det sista jag tänker på. Sen det klart att det finns stunder då vi MÅSTE ha barnvakt men allra helst vill jag ha mina barn hos mig hela tiden.

En blogg jag kom in på tex, pappan kan inte åka hemifrån för mamman kan inte ha barnen själv?! Hon kan inte lägga två barn på egen hand? What!

En pappa jag känner fick inte åka på cup på helgen för mamman hade aldrig varit ensam med barnen nån gång.

Man kanske skulle tänka en gång till innan man skaffar fler barn då om man inte fixar de.


Luddigt inlägg. Mina egna konstiga tankar och funderingar men var bara tvungen att få skriva av mig.


Måndag

Startade dagen med ett kurerande bubbelbad ihopp om att bota förkylning och huvudvärk. Gick sådär. Slutade med att jag storstädade badkaret och alla "bubbelfunktioner". Så nu är det gjort iaf.

Jag och Nova har bakat sirapskakor, dom är i ugnen just nu. Vet inte vad vi ska baka härnäst. Känner för att fylla hela frysen med massa godsaker. Kärleksmumsen vi gjorde häromdan är snart slut så kanske ska göra en sats till. Tänk om jag hade min dröm maskin, Kitchen aid, vad jag skulle baka kakor och bröd då. (jag fyller ju år snart :))

Sitter även och klurar lite på vad jag ska göra för min bonus + för de jag jobbade igår.. Ullared står ganska högt upp på listan. Sugen på ny inredning och massa annat.

Nu ringde ugnsklockan. Back to the baking!


What a day!

Efter ett svettigt 12tim pass på fabriken i en genomförkyld kropp är jag rätt mör. Var längesen jag kände mig så här skruttig. Men det går ju över. En halv pizza senare ligger jag nu i sängen till Skilda Världar. Tycker det kan vara rätt skönt att komma hemifrån ibland och vara något annat än mamma. Sen att jobbet inte är så kul är ju en annan femma.

Imårrn ska vi bocka av våran att-göra-lista. Har hur mycket som helst att göra och nu går det inte skjuta på det längre. Bla ska det bestämmas när Wilja ska skolas in på dagis och när jag ska börja jobba. Vart tog tiden vägen?

Vår stora skrutta är fortfarande risig. Den hostan allså! Men med världens dunder hostmedicin borde hon snart vara bra. Jag tog själv en klunk innan jag kröp ner här. Men tycker ju penicillinet borde börjat verka nu. Finns inget värre än sjuka barn. Det märks att hon inte blivit aktiverad som vanligt. Klättrar bokstavligt på väggarna. Vi har bott i soffan den senaste tiden. Mysigt iof sig. Imårrn får vi nog gå ut så hon får lite frisk luft iaf. Det kan inte skada.

God natt


I'm back

För tillfället. Är så trött på allt vad bloggar heter egentligen men ändå får jag sug att skriva lite ibland. Har några som jag alltid läser och när när det står nåt som träffar mig så kommer suget krypandes.

Mycket har hänt som sist och så ska det väl vara. Allt går framåt och även lite bakåt ibland. Småbarnsliv med andra ord. De har varit lite tufft nu de sista men det är nu när det vänder som man inser att det bara kan bli bättre!

Just nu sitter jag på golvet i Novas rum. Hon sov drygt 2 1/2 tim middag idag så fick bli sen läggning. Blir så när man är sjuk. Men nu sover hon så jag ska förflytta mig ner i soffan och se lite av mello men sen blir de hopp i säng. Ska upp före tuppen :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus