Syskon



Denna bild hitta ja ute i norra. Synd bara att det är rivet över Carros ansikte.

Dopdagen - långt inlägg

Nu kan vi pusta ut efter Novas dop. Hon skötte sig alldeles utmärkt! Trots att hon var såå trött, förkyld o ont i öron så blev det bara lite pip när hon fick vatten på huvvet.

Så nu är hon döpt, Ulla Isa Nova, den 27 februari 2011.

Här kommer nu bildbomb från dopet, blandade huller om buller. Och är det någon som inte vill va med här i så hojta till så tar jag bort det!








ÄLSKAR ER!




Mycket nöjd över presenterna


Carro antecknar vem som gav vad..


Fina kusiner, Nova o Nicole


Duktiga Maja Mellring o John spela o sjöng så fint för oss. Välkommen till jorden och Du är allt. Behöver jag säga att tårarna trängde fram!


Lilly tyckte att vi fick mest uppmärksamhet o tog saken i egna händer =)


Faster/fadder Elin höll Nova


Barnkören fick en extra medlem..


Ja, vad ska man säga..


Tilda, Pontus, mamma o Joppen ploppen


Hasse, Amse, Bea o ja


Nova, Michael, Maria o Lowe


Mina ♥


Moster mys


Denna unge har en speciellt plats i mitt hjärta ♥


John o Lilly





Tilda o Novis


Sofia, Johan o Nova


Morgan, Hasse, Amse o Bea


John, Lilly, Pontus o Tilda

O så går vi över till presenterna. Tror inte jag har med alla på kort.


Bortskämda onge =)


En udda "boken om mig." Så rolig, den är i foto format. Av faster Elin o alla kusiner


En matservis av Emma o Erik


Jag älskar Gunila Axén. Bäddset o haklapp från fam Krita, den andra haklappen från Carro, John o kusin Lilly


Fina kläder av fam Krita = Hasse o Amse


Låda med klossar från Johan o Sofia m barn




Axén dyna av Carro o c/o


Min älskade dop tavla! Från mormor. morfar o moster


ABC tavla m namn från Mia o Bengt


Gungkanin från Bea o Henrik


Prinsessväska från Johan o Sofia m barn. Servisen från Emma o Erik


Halsband x 2. Ett från Jörgen o Birgitta o de andra av moster Tilda.

Presentkort på fotografering från farmor o Thomas
Presentkort på Barnkupolen från Anci m familj, Maria m famil o Sandra
Pengar från min farmor, vad blir det, gammelfarmor?
Pengar från Monica Å
Påslakanset från Morgan

Hoppas jag inte glömt nåt.
Eftersom precis allt detta stod på Novas (läs min) önskelista så antar jag att det är några som vart här o läst denna stackars blogg. Hon fick såå mycket fina presenter och Nova är mer än nöjd. Fast jag är nog mest nöjd =)

VI TACKAR O BOCKAR FÖR ATT ALLA KOM O FÖR ALLA DESSA FINA UNDERBARA PRESENTER VÅR PRINSESSA FICK!

Eget rum

Som ni säkert vet vid de här laget så googlar jag ALLA mina frågetecken. Minsta osäkerhet, jag googlar. O nu hamnade jag hos Anna Wahlgrens. Brukar kika runt på hennes blogg för lite expert hjälp ang bebisar. Där står det nu att bebisen ska få eget rum när de senast är 5mån. Tycker det låter lite tidigt eller? Men som Carro sa, väntar man för länge så börjar barnet förstå mer vad som händer och då kan det bli bekymmer.

Så med andra ord är det nu dax att börja inreda Novas rum ordentligt. Det är ju mest ett "allt-i-allo" rum just nu med bla skötbord, tvättkorg o leksaker. O nu när hon fick så fina dop presenter så måste vi ju verkligen inreda det fint.

Allt om dopet kommer nån annan gång. Orkar inte skriva de just nu. Ska kika vidare på Big brother.

21 februari

En hel vecka har gått igen utan uppdatering. Men har verkligen bloggtorka. Det blir så "dagboks aktigt" när jag skriver. Men så får det var. Jag är varken påhittig eller författare. Men under denna vecka så har iaf Matilda lyckats göra en så fin header på min blogg. Så jädrans duktig den där ungen. På dator men speciellt på fotografering! Tyvärr kan hon ju inte fota på dopet men hoppas nån annan tar fina kort.

På massagen idag fick jag höra att det baaaraa var mig i Nova. Det värmde i mitt mamma hjärta kan jag säga för jag och de flesta säger att det bara är Michael hon är lik.

Nova fronten har vi börjat med massa smakportioner. Fast de hade vi la gjort sist oxå. Moroten är godast verkar hon tycka. Sist var det palsternacka/morot som stod på menyn och den slank oxå ner. Jag har hela tiden vart emot drycket men självklart har ju pappan en åsikt oxå och nu sveper hon äppeldryck som aldrig förr. Just nu blandat med alvedon. Snorig, hostig o lite febrig har hon vart de senaste dagarna. Elle ja, febern kom nu när vi kom hem från massagen. Hon har inte mycket men hon är lite däsig min snutta. Är vi krya imårrn så åker vi till kusin o moster o säger hej. Är med på deras öppna förskola o sen gör vi stan. Men det är bara om vi är friska.

Nu ska jag snart byta om o göra mig redo för lite spinning. Tyvärr är min vapendragare inte med idag utan hon kör imårrn istället, får la se om ja orkar två dar i rad. Behövert!



Alla hjärtans dag

Haha självklart ska förra inlägget vara februari o inte januari. Vet inte riktigt vart i almanackan jag är.

Nova har nu sovit gudomligt bra i tre nätter o ja hoppas hon fortsätter så nu när jobbveckan dratt igång och jag är ensam på nätterna. Just nu ligger hon o tuttar i tomme. Ser så sött ut, lilla munnen tuttar för full rulle men tutten ligger brevid henne ♥ Min lilla älskling, redan 4mån. Jag trodde dom skulle vara bebisar länge.

Har vart iväg på ännu ett spinningpass ikväll. Gött men sjukt ont i skinkorna. Måste köpa siliconsadel. Jag o Joie kom vid typ 18.10 o självklart var det inte fullt ikväll bara för att vi var extra tidiga. Ska bli skönt sen i mars när dom får ordning på bokningarna, just nu är det kaos tycker jag.

För övrigt är det ju som sagt alla ♥ dag, vilket jag tycker om så där. Är en dag som man nästan känner tvång för o ge nåt till varandra. Michael kom hem med blommor o choklad så nu är jag ju verkligen tvungen till o köpa nåt till han. Men det får jag göra imårrn. Det hanns inte med idag.



12 januari

Sitter o lusläser IKEA katalogen o kollar om det är något mer vi ska ha. Vi kanske ska dra en tripp dit imårrn om vädret håller sig. Vi håller ju som sagt på o försöker få lite ordning i stugan. Just nu är det sovrummet som får sig en makeover. Michael är uppe o målar väggarna för tredje gången nu. Svart ska bli vitt. Eller så vitt det bara går med svar under. Egentligen ska man väl grunda o greja men vi är lite för lata för sånt. Det ska gå fort fort fort. Ska även in en sväng på Bauhaus o kolla om dom har några fina golv. Vi har samma parkett golv i hela huset. När vi flyttade in var det även samma gula jävla tapet i varje rum. Brist på fantasi?

Michael har vart o tränat i Ulvåker idag så jag o lillan har vart själva hela dagen. Jag har vart duktig och bakat sockerkaka i min fina silicon-ros-form som jag fick i julklapp och sen gjorde jag även en omgång kärleksmums! Och när M kom hem så stod grytan på bordet, klart för o ätas! Det kallar jag hemmafru!

Nu ska jag fortsätta glo på inredningsbloggar o IKEAS hemsida. Letar inspiration.


Tattoos

Igår var det som sagt äntligen dax för tatueringar! Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig med mina stjärnor på handleden. Planen var att jag skulle fylla i dom och sen skriva Nova inuti men det blev alldeles för plottrigt så vi gjorde bara lite bredare stjärnor. Dom gjorde jag i Thailand -09 och dom var verkligen inte fint gjorda, så tatuera er aldrig utomlands är mitt råd. Har gjort två tatueringar utomlands, båda i Thailand och ingen av dom är bra. Den ena, mitt namn på andra handleden, gjorde jag hos samma tatuerare som Kenza. Såg att hon skrivit om sin tatuering i sin blogg och ja, ingen bra tatuerare.


Ifyllnad av stjärnor..


Här har jag precis smörjat så dom ser lite kletiga ut.


Tilda gjorde en sååå fin tatuering med sååå fint budskap. Tyvärr ingen bild.

Sedan många år tillbaka har jag velat göra ett latinsk ordspråk fast på alviska, Sagan om ringen-språket. Och nu äntligen har jag gjort det. Jag har rätt hög smärtgräns men ändå var jag livrädd för o göra i nacken/ryggraden. Men det kändes knappt måste jag säga. Det enda som gjorde lite ont var kotan längst upp.




Latin: Amor vincit omnia


På svenska: Kärleken övervinner/besegrar allt

JAG ÄR SÅÅ JÄVLA NÖJD MED DENNA. LOVE IT!


Sen var tanken att Michael oxå skulle gjort en men det blev ändrat så han fick en annan tid. Har en till tatuering som jag filar lite på, men där jag vill ha den lär de göra gaaaaska ont så den får jag nog vänta lite med. Men jag vill fortfarande ha in Nova nånstans på kroppen så det ska jag oxå göra. Sen är jag nog nöjd, har 6st nu så det räcker.


FBK BABY

Helgen som var så var Michael i Karlstad på hockey. Så här klädde han sedan stolt sin dotter










10 februari

Vad är detta för väder? Jag blev så besviken när vi gick upp i morse. Jag trodde verkligen på allvar att våren var på väg. Garanterat bara för att jag skrev de där om att det var 1år sen de va så mycke snö.

Nu till något helt annat..

Vi har ju haft det lite kämpigt på sömnfronten för damen i huset imellanåt. Sen vissa perioder har vi verkligen ingenting att klaga för. När vi väl fick henne o sova i sin egen säng så sov hon ju jättebra. Från ca 22-06. Men nu vet jag inte vad som händer med henne. Hon somnar runt 21-22 nångång, o sen vid 03-04 börjar hon böka runt i sängen o sover allmänt oroligt. Efter ett tag vaknat hon och jag försöker söva om henne hur länge som helst men det är nästan omöjligt. Hon kan slumra om en stund, typ en kvart, o sen vaknar hon igen. Försöker med mat men det är hon inte så intresserad av. Efter många om o men tog jag upp henne till mig en natt o självklart somna hon hur lätt som helst. Antar att det är mycket som händer i en sån liten kropp, utvecklingen och alla intryck. Men jag önskar verkligen att hon börjar sova hela nätter snart för jag orkar inte mer. Att sova typ 2-3 timmar per natt är alldeles för lite för mig. Har inte sovit mer än max 4 tim sen november. Fast då beror det ju inte bara på Nova. Jag skulle nästan göra vad som helst för att få sova. Så man orkar med att vara en bra mamma och dessutom en bra sambo. Sen säger alla, passa på o sov när hon sover. Ja men det är ju då man får passa på o göra allt annat. Man har ju ett helt hus som ska skötas om. Det ska städas, tvättas, lagas mat, o göra en dusch därimellan. Självklart hjälps jag o Michael åt o delar på allt, men på dagarna sover han ju så då är det ju jag som får göra allt.

Nu har jag klagat färdigt för idag. Ska faktiskt sträcka ut i soffan en stund. Måste få bort min huvudvärk. Brasan är tänd så jag ska bara ligga här i värmen o mysa under en filt några min innan jag ska inta duschen för o sedan måla på mig ett ansikte så jag inte skrämmer vettet ur tatuerarn.




9 februari

Jag satt o skrev ett inlägg igår som jag nu upptäckte inte hade publicerats. Det har hamnat i utkast av nån anledning. Så jag slänger upp det nu, en dag sent.


Idag blev det en vända ner till babycafét som vanligt på onsdagarna. Gillar att vara där. Få va lite social o tjattra massa skit med folk. Sen traska vi vår dagliga norra runda. Dagen har inte bestått av mycket mer än så. Det är så himla skönt ute nu. Solen skiner och jag verkligen känner hur vårkänslorna sprätter i kroppen. Att man kan bli så mycket lyckligare o gladare av lite sol?

Igår kväll precis innan Michael skulle dra till jobbet upptäckte han ett litet vattenläckage nere. Åh inte igen tänkte jag. Vi hade ju världens vattenläcka precis när vi flyttat in. Men iaf, han stängde av vattnet o så skulle han kolla mera när han kom hem sen på morgonen. Men vi kom väl inte så mycket längre än så, hitta inte själva utgången. Men när han sen skulle gå ut o hämta ved upptäcker han världens vattenpöl utanför gamla tvättstugan som
ligger i längan på gården. Öppnar dörren o där inne lever vattnet sitt eget liv. Han vada i vatten. Så Kalle kom o fixa det hela. Ett rör som gått sönder. Väldans tur att det var där ute de läckte o inte inne i huset igen. Gamla hur säger jag bara!

I övrigt så är tatueringsdagen på intågande. Imorgon kl 16 sitter det nya målningar på min kropp. Den på handleden ska förbättras o så ska det skrivas lite. Bilder kommer säkert imårrn. Jag är inte alls nervig för den på handleden eftersom jag redan har en på varje handled så den smärtan vet jag, men däremot den på ryggraden. Shit pommesfrites. Men jag ska nog överleva det hela. Den ena har jag velat göra i många år men aldrig kommit till skott så den ser jag verkligen fram emot. Tilda o Michael ska oxå göra varsin, blir la där halva dan.

Nog om det, nu är det plastikdoktor 90210.


Smakportioner

Äntligen har vi börjat. Som jag längtat! Vi tjuvstartade lite, en hel vecka innan =)
Började med morotspuré och det verkar faktiskt vara en hit. Fast hon är ju inte van vid annat så det kaske inte är så konstigt egentligen. Hon gapar stort när hon ser skeden.
I början kom de mest utanför munnen men nu kommer det mesta där det ska.
Ska fortsätta med morot ett par dagar till, ska vi testa nåt annat. Michael har redan handlat hem nästa smak. Sen ska jag vara duktig och göra egna portioner hade jag tänkt. Men va roligt det är med lite annat än den där unkna ersättningen. Den stinker mest gammal mjölk.


Tagna med iphonen så inte den bästa kvalitén kanske..










Vi äter i endast blöja när det är morot. Första gången vi åt de så hade vi mat mer på hennes kläder än munnen. Det är oranget överallt ♥

Snö

Hitta bilder i burken från förra året, 20 februari för o va exakt. Sjukt mycket snö.







Asså så här mycket snö hoppas jag verkligen att vi inte får uppleva igen. Iallafall inte under mina levnadsår. Hatar snö och kyla o allt som hör vintern till. Kanske e kul för barnen men inte för mig! Jag vill ha sommar och sol.


Så här vill jag ha det. Året om. Karon Beach, Thailand 2009


Koh Khai Nok 2009


Baan Rooth, Hua Hin, Thailand 2008

Bara o hoppas att vädergudarna är med oss nu så vi får vår nån gång.


Home make over på middlestreet

Helt plötsligt, nästan från ingenstans, så började Michael prata om att tapetsera om i sovrummet. Och jag är inte sen med att hänga på. Så nu har jag redan planerat ut i huvvet hur det ska se ut. Får vi nån som kan ha lilla stumpa pumpa nåra timmar på freda så börjar vi redan måla. Jippi! Sen ska vi hitta nån tapet o sätta över den vi har och även hitta nytt golv. Sen ska det även inhandlas skjutgarderober. Så trött på våra fula vi har nu. O in med lite plock så ska nog sovrummet bli som nytt o en aningens fräschare.

Sen går vi vidare till köket. De har vi inte gjort nåt åt sen vi flytta in. Det är väl egentligen inte i behov av det heller kanske men absolut inte i min smak. Köket är väl det som kommer kosta mest. Om man bortser från toan som vi totalrenoverade för typ 2 år sen, för den va banne mig inte gratis. Men annars så behöver det faktiskt inte kosta så mycket. Med lite nya tapeter o lite annat småplock så blir det finnemang. Iaf för mig. Synd bara att man är två i ett hushåll, våra smaker går inte riktigt ihop =) För de e aldrig roligt när man får ge sig..

Jag sparade alla bilder från huset när det låg ute på hemnet. Kul o ha sen och jämnföra med när man satt sin egen prägel på det hela tyckte jag. Men sen så ville inte den gamla datorn leva mer och tog med sig ALLA tusentals bilder ner i graven. Fy fasen va sorgligt det var. Tänk alla bilder som man sparar. Från semestrar, dop, bröllop, begravningar, alla möjliga sorters kort. Från flera flera år tillbaka. Så ledsen jag blev. Bilder och minnen som man aldrig mer får tillbaka. Nu har vi iaf skaffat världens största externa hårddisk så nu är vi iaf förberedda. Nu kom jag in på en annan linje men iaf, spara alla kort på flera ställen är mitt råd. Extern hårddisk, CD o på datorn. Allting kan väl ändå inte krascha på samma gång! 



Nu måste jag kila. Mitt favvo program börjar nämligen nu, Plastikdoktor 90210.



7 december

Verkar som länkningen i dop inlägget funkar så är iaf adressen jollyroom.se.

I övrigt så har vi haft en bra dag idag. Jag, Nova, Joie o Alwin traskade bort till Jill o Theo där vi satt o tjöta och hade trevligt. Men vi var tvungna o gå lite tidigare då vi hade tid hos BVC. Har inte de exakta måtten i huvvet, men hon vägde iaf 6500g o va 62lång. Min lilla klump ♥

Dop-planeringen är i full gång, tror vi fått med allt och nu ska vi bara checka av med prällen. Sen kan vi lägga det åt sidan. Vi har bara lite problem med vad det ska bjudas på men det ska nog ordna sig.

Nu är jag nyss hemkommen från ännu ett spinningpass. Måste erkänna att jag är mycket nöjd med mig själv som gör nåt mer än bara promenader. Synd bara att man måste komma en hel evighet innan själva passet börjar, men det är väl ioför sig positivt. Får ju svettas lite extra då!

Nu har Michael lämnat oss för o jobba, =( o Novisen sover. Själv ska ja glo på Tv..






Veckoredgörelse

Nästan en hel vecka har gått utan ja har inte uppdaterat. Ska se vad veckan som gått bjöd på.

Lördag - Dagen efter Vanäsfesten. Eftersom jag knappt drack så hade jag inga problem med att gå upp på morgonen. Lena o Thomas sov kvar eftersom de hade Nova medans vi var i Tibro på fredan.

Söndag -
Vi drog till Hjo. Brände massa stålar på Hem & Hobby och sedan fikade vi hos Lena. Fick även ett litet "mini migrän anfall." Mindre trevligt.

Måndags
var jag o Joie på spinning. Herregud i min lilla låda så jobbigt. Svetten lacka kan man säga. Men roligt. Var ju inte direkt igår jag spann men jag trampa på under hela passet. Vi kör på måndag igen! Det tråkiga var ju bara att man måste vara där långt innan det börjar, vi kom ca 18.30 o det var precis att vi fick varsin cykel.

Tisdags kom Lisch. Det blev fika på Huldas o en titt hos Angelica, som för övrigt nu har hela 50% på sängsetet jag vill ha! Give me.

Onsdag
bjöd på babycafét i vanlig ordning. Riktigt trevligt måste jag säga.

Torsdag har jag ingen aning om vad jag gjorde men antagligen inget vettigt.

Idag, fredag, träffade vi Linéah och Lexus. Drog en fika på Nymans o tjöta en väldans massa skit. Mycket trevligt! Just nu sitter vi o smider dop planer o käkar chips.

Trevligt helg!


Önskelista

Linéah tipsade mig om en ny shoppingsida. O Gunilla Axén tokig som jag är så blev jag kär i det mesta. Här är iaf en uppdatering på önskelistan till dopet:


Bitring, finns här



Bitring, finns här



Bäddset, finns här



Bäddset, finns här



Bäddset, finns här


Haklapp, finns här



Matförvarare, finns här



Stolsdyna, finns här



Smidig necessär,  finns här

Som synes gillar jag rött =)






barntavlor.se

bettinasdoptavlor.blogspot


bondeofsweden.se/

Leksaker från Jabadabado
Leksaker
Napphållare från Cult
Fotografering i Hjo
Smycke, gärna namnhalsband
Hand-och-fot avtryck
Kläder
Tavlor med Matilda-kort på Nova
Böcker
Ett tallriks set
Lära-gå-vagn
Mjukisdjur
En rosa stol
Presentkort
Nåt fint bäddset
Vimplar
Bord till Bumbon
Pengar till sin spargris

MEDDELANDE TILL MAMMA/MORMOR:
Du köper inte en pryl till nu till Nova. Hon har fått alldeles för mycket utav er. O där med basta!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus