Mammas älskling

Det bästa med 2010 är helt klart min älskade lilla Nova. Lite nya bilder från mob.
















Sist men inte minst, detta fick Nova av Michaels moster + man. Ett helt set från Katvig. Galningar! Tack snälla ni.


Julafton

Nu har ja fått lite bilder från julafton av Matilda som jag slänger upp.


Rasse med en röd rosett =)


Presentöppning


Denna tycker ja va lite cool


Lilly öppnar paket


Lilly o Nova prover kläder som de fått av sina mammors kusin


En del klappar vart de

Bildbooomb

Jag är verkligen värdelös på o ta kort. Ja bara glömmer av de.
Så det är väl tur att det finns andra som tar med min kamera.
Detta är ett urval bilder ja hitta i kameran där ja antar det är Carro som är fotograf
eftersom de e massa bilder på min fina ♥ Lilly






♥ Novisen

Fina lilla Lilly



Lilly håller koll på sin "sin"



Nova

Självklart får vi besök av Kiwi





Två fina kusiner ♥

Lilly söver Nova

Snöskottning






Hitta lite bilder från mobilen me, lika bra ja slänger upp dom oxå när ja ändå håller på

Nova fick en tomtedress av min kusin i julklapp

En söt liten nissa





Nova fick virkade Converse tofflor av Mia i julklapp, självklart va de för små, såå synd

Hammarby dressen passar äntligen. Pappa är mycket nöjd

Mammas skrutta ♥

Dag 2

Dag 2 - Min största kärlek

Det stod egentligen min första kärlek. Men jag tyckte inte det var nåt vidare kul o skriva om så jag gjorde om den till min största, för det är verkligen vad det är.

En liten resumé med andra ord:

Jag och Michael träffades sommaren 2005. Samma sommar som jag sökt, vart på intervju i Götet och sedan fått, jobbet som au pairMallis. Något som jag verkligen velat såå länge och som jag var överlycklig över att få göra. Men när jag sedan börjat träffa M så kändes de där jobbet inte lika roligt längre. Men jag åkte iväg och tänkte, att om ett år är jag tillbaka. Trodde jag ja. Jag stod ut i 3v. Jag hade lätt varit kvar, för jobbet o värmen älskade jag. Men att varje kväll ringa hem till M, gråta mig till sömns för jag saknade honom så (o alla andra där hemma) Jag stod inte ut. Så biljett hem bokades och på flygplatsen stog han o väntade på mig. För övrigt så kom även telefon räkningen, 15 000kr hade jag ringt för under de tre veckorna. Check.

O eftersom jag sagt upp min lägenhet innan Mallis så hade jag ingenstans o bo. Flyttade in tillfälligt hos M i väntan på ledig lägenhet, men jag blev kvar. Hade situationen varit annorlunda hade jag helst velat ha nåt helt nytt om vi skulle bo ihop med det var ju bara tillfälligt det var tänkt.

O nu, lite mer än 5 år senare sitter vi här. Hus, kissar o lilla Nova. Min alldeles egna underbara lilla familj ♥ Och jag kan helt ärligt säga att jag aldrig varit lyckligare. Alla har vi våra ups-and-downs men vad vore ett förhållande utan lite tjafs o bråk? Sånt blir man bara starkare av och mår bättre av o få ventilera sig lite. Få ur sig saker.

En liten hoppig berättelse men så ser de ut ungefär.

Bildbomb:


Stockholm me Novis i magen


Nyår förra året


Thailandskort från 09


Flyttar in i huset utan värme. Vinter -07. Ganska kallt.


Stockholm o Bajen match för måånga år sen


Kanalen -09


Grillning -09


Allsång vid kanalen -10. Glada?!


27 december

Nova ligger o sover så sött i sin vagn så jag passar på o skriva några rader. Gud så förkylda vi blivit allihop. Började med mig, sen Michael och nu lilla ärtan. Michael var i väg o köpte alvedon till henne, har i o för sig inte kollat febern men ska göra de när hon vaknar. Hon är så täppt min lilla skrutt. Men näsdropparna hjälper faktiskt riktigt bra på henne och det är ju skönt det. Hon har tatt sig lite på högra örat igår o lite i morse. Jag hoppas på gudarna att hon inte ska bli ett öronbarn som mig. För det är bland det värsta som finns med. Det är ju så svårt o veta om dom små har ont. Hon är ju lite kinkigare o gnälligare än vanligt men det är ju inte konstigt. Sin första förkylning =(

Michael är i väg o checkar rean i Skövde så jag tänkte passa på o städa o fixa lite här hemma. Har ju agerat hotell åt Lisch i flera dagar så det är allt annat än rent här hemma. Inte för att dom är skitiga men det blir lite rörigt när dom är här om man säger så. Haha. Deras katt har vi kvar här medans dom åker o firar nyår i Kalmar. Stackars kissen ska ju inte behöva fira nyår själv, så han får vara här o leka/slåss med våra kissar. Han verkar rätt nöjd med livet just nu.

Ne, städa var det. Mot köket.


30 dagar

Nu har jag surfat runt o läst alla mina favvo bloggar o även massa andra konstiga bloggar. Då kom jag in på något som heter 30 dagar. Man ska tydligen skriva om ett visst ämne varje dag i 30 dagar. Vet att jag inte kommer köra fullt ut men tyckte ändå det var lite roligt så jag hakar på. Ni stackare som läser vet säkert redan allt detta men vi kör.

Dag 01 – Om mig

Var börjar man? Heter Maria Josefine Björhed. Föddes i Skövde den 14 april 1985. Min familj består av mamma, pappa och två systrar. Har växt upp i trygga lilla Mölltorp men flyttade till Karlsborg sommarlovet till 6an. Tror jag varit rätt "normal" under tonåren, även om vissa delar av den var ett rent helvete. Hamnat i stora svarta hål som jag sedan klarat att klättra upp till ytan.

När jag gick i 8an så tappade jag begreppet av vad skola betydde. Jag sket totalt i allt. Hade IG i varenda ämne förutom hemkunskap =) när jag gick ur 8an. Det var här nånstans som allting i mitt liv rasade. I slutet av 9an började jag förstå att jag skulle ta tag i mig själv och läste upp betygen till iaf G. Jag valde först hotell o restaurang på gymnasiet men efter 2 dagar hoppade jag av och började istället på barn o fritid i Tibro. Anledningen var att jag var tvungen till o ta ur min tungpiercing och den jag hade i läppen. Skrattretande nu men då var dom värda väldigt mycket.

Sommaren 2005 träffade jag Michael och det var den bästa sommaren i mitt liv. Tills jag var tvungen och dra till Mallorca o jobba som au pair. Där stannade jag i 3v sen insåg jag att jag gjorde ett stort misstag om jag stannade kvar. Jag drog hem och där fanns Michael kvar.

I december 2007 köpte vi hus här i Karlsborg och här bor vi kvar. Den 8 oktober i år blev vi världens lyckligaste till vår underbara lilla skatt.

Dagarna i mitt liv just nu består mest av blöjbyte, bus o mys med min skatt, o allt annat som hör till livet som mamma och husägare. Med andra ord fullt upp.

Som sagt, nu ska vi se hur länge jag orkar hålla på med detta.

Julen 2o1o

Så var julen över för denna gång. Såg för första gången på väldigt längre, fram emot julen. Beror nog på att vi har lilla Nova. Vi firade här hemma hos oss i år. Dels för att Lisch gänget bodde här, så vi kunde lägga dom små när dom behövde. Och sen för att vi har det lite större än ute i norra. Julklappsberget har nog aldrig varit större under granen. Lilly och Nova hade tydligen varit riktigt snälla detta år ♥ Bortskämda ungar.
Juldagen var det "julafton" hos Lena i Hjo. Även dit hittade tomten.

Novas julklappar bestod bla av:
  • åkpåse
  • bodysuits från Småfolk
  • body från Katvig
  • leksaker
  • Hello Kitty klänning
  • pyjamasar
  • gosedjur
  • en tomte klänning + tossor
  • massa bodys + byxor
  • haklappar + dregellappar
Kommer inte på mera just nu men det var en hel del, hur mycket kläder som helst.




(gamla bilder på min älskling)

Tackar alla våra nära o kära för alla fina klappar vi fick av tomten ♥

Barnkupolen

Har glömt att skriva lite om den nya butiken i Skövde, Barnkupolen. Gud vad fina saker som hade där. Blev en hel del köpt till snuttan. Även lite julklappar. Tom Michael handlade där. Vi köpte body, bodysuit, flaskställ, Lundmyr nalle o strumpor. Jag som älskar Lundmyr blev överlycklig. Blev även helt kär i Molos ena overall men som vanlig alldeles för dyr för min stackars börs. Tyvärr har jag inga bilder på vad vi köpte men det kommer väl upp nån annan gång antar jag.



Butiken är lite lik Babyproffsen, men kul med något nytt ändå.

22 december

Dagen idag har mest bestått av städning och tvättning. Skulle gjort de där jädrans julbaket men det blir aldrig av o nu tror ja fan att jag skiter i det. Städningen avbröts med en fika på Huldas med Bea. Sen gick vi hem hit. Novisen hade tydligen varit snäll för hon fick massa paket av snälla Bea.







Som sagt, denna unge e inte dåligt bortskämt ♥ Men det vet hon ju inte själv så det gör inget.



Igår följde Carro o Lilly med mig o Novisen till Familjecentralen. Det var julavslutning. Vi sjöng och dansade runt granen. Och fick även besök utav självaste tomten som kom och delade ut en liten klapp.


Lilly stod längst fram ♥


Novis var trött som vanligt när vi är där och intog sittern ♥


Shopping

När Funkybaby för nån vecka sen hade 50% på vissa märken passade jag och mamma på och handla lite. Nu har paketet äntligen kommit. Detta köpte vi:


KATVIG Bodysuit Pink/green Rock - 319kr


SMÅFOLK Suit stripes Purple - 249kr


SMÅFOLK Body monkies - 195kr

Och jag är sååå nöjd med köpen. Nu måste jag bara vänta tills vi kan börja använda dom, tog strl 68, så det dröjer la ett tag till antar jag.

19 december

I helgen har vi haft besök av Lisch gänget. Har med andra ord agerat hotell. Har vart full rulle hela helgen. Men nu har dom åkt och Michael är o tränar så nu ekar huset tomt. Endast ja o snuttefian hemma. Vi är båda bänkade framför TVn, hon i sin sitter o ja i sängen, Baby mama på TV. Rolig film.


Lilly i somras. Underbara lilla onge! ♥



Kikar runt lite i mitt Lilly arkiv o denna e la för rolig. Elle nappen är ju så kul (okt 09)


Imårrn är det planerat för ännu en tur o handla julklappar. Jag har bara en kvar men Michael har knappt börjat så jag antar han behöver lite hjälp. Ska även handla lite till julbak som ännu inte blivit av.

Nu ska jag avrunda här o myspysa lite med Novis innan det är dax för läggning.
kram

Tredje gången gillt

Herregud, tredje inlägget idag. Ett bevis på hur lite jag har o göra på dagarna. Egentligen skulle jag kunna ha hur mycket som helst o göra men eftersom Michael ligger o sover så vill jag ju inte väcka honom med städning, tvätt o bak. Tur att Novisen håller mig sysselsatt annars vore jag tokig. Rastlösa jag. Promenader går ju, men jag tar inte ut min skatt när det är -10 ute.

För övrigt så fick jag en leverans saffrans bak idag. Gissa om jag blev glad. Största saffrans älskaren.


Redan tryckt i mig en hel påse =)


Besök har vi när vi byter blöja minsann


Ser nu att bilderna va lite väl suddiga men slänger upp dom iaf..


Flesen


Klart lillan ska ha tossor i pappas favvo lag i hockey..

Nu tror ja inte de blir nåt mer inlägg idag men man ska aldrig säga aldrig.

(Ge mig gärna en kommentar, vore rart =) )

15 december

Det är ju liksom inte sant! När vi för en gångs skull bestämt o gå till babycafét försover vi oss.. Har endast sovit en timme inatt, mellan 03-04, så jag var lite tveksam till om jag verkligen skulle orka upp när klockan ringde. Och jag hade så rätt. 09:50 vakna vi. Check. Jaja det kommer la fler gånger. Nästa år =)

Nova sitter på sin vanliga plats, i babysittern framför TVn. Jag ska ta o snygga till det lite här hemma. Ser ut som sju svåra år. Larmgubben kommer o ska ta en kik på larmet eftersom katterna lyckas dra igång det titt som tätt. Får se om han får nån ordning på det hela. Han behöver ju inte snubbla in på alla dammråttor o leksaksråttor direkt så får la ta tag i det nu.

Hej

Skrev ju om shopping sidor häromdan o tänk...

Skrev ju om shopping sidor häromdan o tänkte nu komma med ett tips, funkybaby.se har nu 50% på hela din order. Jag och mamma var inne igår o beställde för 800kr, alltså betalade vi endast 400kr. Som hittat. Min lilla ärta är absolut inte bortskämd =)


13 december

Lucia. Snart är detta året slut. Och det har vart det bästa i mitt liv. Fick reda på att jag var gravid, och efter lååångväntetid kom min lilla ärta äntligen till världen. Och tiden med henne blir bara roligare o bättre.

Idag samlade jag ett par vuxenpoäng o drog med mamma ner till farmor. Det skulle va lucia firande där. Nova var vaken hela tiden. Men sekunden innan lucia tåget kom in i rummet så däcka hon av totalt.. Men hon var verkligen uppskattande av de gamla. Hon livade upp stämningen vill jag lova.


Dålig bild, men så här avslappnad är hon när hon sussar ♥


Klädd i endast rosa =) Tv-tittande i mormors knä..
Asså denna lilla dam älskar verlkligen TVn.
Finns det nån mer liten bebis som gör det?
Hon kan gråta hur mycke som helst, men får hon syn på TVn så blir allt bra?!
Det ska börjas i tid med TV tydligen.


Finklädd ska man va när man ska möta Lucian


Nybadad o mysig.




Men man blir lite trött av o bada.. Snuttan

kram

Barnshopping

Tog tjuren vid hornen o drog igång rensning i Novas garderob i morse. Den lilla damen har såå mycket kläder så jag vet inte vad. Jag sorterade bort kläder som är för smått, hej då strl 50. Kör 56 just nu men det börjar bli lite stramt på sina håll. Tog fram mina strl 62 kassar med kläder och plocka in. Kul med lite nytt i garderoben. Men jösses, hur ska vi hinna använda allting? Hon har såå fina kläder som hon fått av alla möjliga. Nu ska jag verkligen ha köp stopp när det gäller kläder till Nova.

Men ändå kunde jag inte låta bli o kika in mina bebis sidor på nätet. Brukar alltid ta några varv på mina favorit sidor:
funkybaby.se
lillabebben.se
babyshop.se
freshmilk.se
milkmilla.se
babyroom.se
eleraff.se


Men alla kläder jag hittar är verkligen inte gratis. Får passa på o glo runt bland rea varorna. Där kan man faktiskt göra riktiga fynd vill jag lova. Innan Nova föddes fick vi en så fin micro fleece overall av mamma, från Kik Kid. Den var alldeles för dyr men efter att ha använd den nu så kan jag lova att den verkligen är värd varenda krona. Så varm o go för lilla ärtan. Mamma är verkligen expert på o skämma bort sina barnbarn. Hon köper minsann inga billiga kläder till varken Nova eller Lilly. Inte för att det är märket som jag är ute efter men jag tycker ändå ibland att det är de dyra kläderna som når upp till mina förväntningar. Nu kom jag ifrån ämnet men tack snälla mamma/mormor alla fina kläder! Förresten så måste jag nog lägga till ännu en affär med kläder som jag tycker är mycket bra. Och billiga, o det är Lindex. Billiga som sagt, men med hyggligt bra kvalité. Vad jag ville med detta inlägg får jag nog fundera på. Nu ska jag avrunda o gosa med min idag helrosa klädda unge.

Bild från förra veckan


11 december

Nästan en hel vecka sen det skrevs något här o mycket har hänt sen dess. Bla vart på 2mån kontroll. Hon ligger preeeciis på normalstrecket på alla tre kurvor. Det var inte så vanligt med sånna "svensson barn" fick vi höra. Min lilla ärta väger nu 5 hela kg. Jösses. Dubbelt så stor som när hon föddes nästan. Fick även penicillin mot torsken på tungen. Den har redan börjat försvinna, tack vare vichy vattnet tror jag. Ska sakta men säkert gå över från baby semp 1 till 2 nu när vi har en så stor tjeja tyckte BM =)

Har vart iväg på ett X antal julklappsturer men är fortfarande inte klar med alla klappar. Fast jag vet för en gång skull vad jag ska köpa till alla. Tänkte att det kunde vara skönt att för en gångs skull va ute i god tid o bli klar med alla i tid. Men har inte hittat allt jag är ute efter. Till Michael är jag redan klar och det känns väldans skönt. Brukar ha så svårt o veta vad jag ska köpa till honom men nu som sagt är jag klar. Novisen har jag oxå köpt färdigt till. Bortskämda unge. Tur dom inte vet hur bortskämda dom är, dom små liven. Lilly ska vi inte tala om. Har köpt så mycket till henne, typ fram till hennes 18års dag. Haha. Men jag tycker det är så kul o handla till mina små ♥hjärtan♥

Det är inte bara mamma som går runt i tosser hela dagarna, Novis har självklart ett par egna tofflor


Min tröttis tjej på väg till farmor på kalas. Syns de att vi gillar rosa ?

 

•God natt!



4 december

Dagarna går o här på bloggen händer de inte möe.
Skulle dratt till Skövde idag men slutade med att vi blev hemma.
Tog en promenix till norra.
Där blev jag kock o lagade mysmat tills mamma kom från jobbet. Tittade på Så mycket bättre, hur bra e inte de? Trodde verkligen inte att det skulle va nåt program för mig, men det är det.
Gud vad jag skrattar åt Plura o Berghagen. Sicka typer.
Tyvärr har jag missat nåra av avsnitten men får la titta på tv4play.
Jag bara mååste ha Så mycket bättre skivan, letar på nätet men finns ingenstans o ladda ner. Kanske får önska mig den av tomten?


Min glada lilla skatt


Lilla My-klädd idag



Nu blir de o glo på Paradise hotell maraton.

2 december

Passar på o skriva några rader medans lilla sussar så sött i sin vagn. Igår drog vi som sagt iväg mot Ullared. Lagom mycket folk. Fast vid leksakerna/bebis avd fick jag nästan bryt. Det var sååå mycket folk. Passade även på o inviga den nya café delen som ligger uppe på själva varuhuset. Blev några julklappar inhandlade, mest till Lilly ♥ Men kors i taket så blev det inte mycket till mig själv förutom en kofta. Nova fick sig typ en helt ny garderob. När bodysarna kostar ca 39,95:-/st så kan man ju kasta i ett par stycken i vagnen. Kvaliten kanske inte e den bästa direkt men för det priset tycker jag inte att det gör något.



Sen en liten undran, när är det stopp på o ta ut bebisar/barn i minusgrader? Är det -10 som folk säger eller är det lite väl kallt då oxå? Känns som barnmisshandel o ta ut dom i denna kyla, även fast dom oxå behöver friskt luft. Nu hoppas jag att Michael snart tänker vakna så jag kan dra igång min vän dammsugarn o snygga tet lite här hemma.



Min lilla barba tjej idag ♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus