29 oktober

Eftersom jag va så duktig och inte åt godis i fredags, tar ja igen de nu istället. Fan att man inte kan stå emot! Bara för att de va billigt(are) godis så är jag där och öser i påsen. Fan fan fan!

Har börjat rensa och röja hej vilt nu på alla kläder och leksaker. Hoppas bli av med mycket på loppisen i Hanken! Vore skönt och bli av med lite så man slipper stapla på höjden här hemma.

Barnen sover, katterna sover och nu börjar även Michael krana in här i soffan. Han ska ju jobba inatt så de är väl bra det men jag sitter här och har sån huudvärk att jag blir tokig. Kanske ska lägga mig jag med..

Vi stod i valet och kvalet om vi skulle upp på babysimmet idag. Wilja är inte riktigt bra än men tänkte vi bara kunde plaska lite och strunta i dyken. Vi har missat ungefär hälften av alla gånger pga hennes andning och att vi legat inne. Surt när man ändå betalat så mycket. Men iaf, vi fixa barnvakt till Nova och åkte upp. Precis när jag tar i handtaget och ska gå in säger Michael - de kanske är stängt idag när det är höstlov? Mycket riktigt. Vi vände och åkte hem igen.

Ska ta ett röjande här och plocka upp pussel, memory och alla andra tusentals leksaker.


Latmaskar

Undrar vilka som spenderar mest tid i babygymmet, katterna eller Wilja? Här har dom legat hela dan..


Nova har lekt med sin bästis Lexus idag

När de ser ut så här hemma så vet man att barnen har haft kul.


Mamma/barn träning

Igår va jag och Wilja med på träningen. Shit! Trodde ja skulle lägga mig ner och dö där ett tag. När sprang jag senast? Otränad som en åsna. Men det gick, och jag tog mig igenom allt och gjorde mitt bästa. Lite stolt faktiskt. Nu jävlar ska jag loosa vikt! Träningsvärk har jag men trodde det skulle va värre. Nästa vecka är det uppehåll men veckan efter det så kör vi igen! Snodde bilden från Familjebitens fb sida.


For the...

..first time in my life har jag spenderat en fredagskväll UTAN godis! Nobelpris tack! Tror jag är sjuk?!


24 oktober

För exakt en månad sen blev vi oxå inlagda med Wilja. Börjar kännas som vårt andra hem detta :) Ne men usch va trist det är allt ligga här. Just nu sover hon och jag glor på TVn. Tur jag har den.

Inte för att det är viktigare men det var så mycket jag skulle göra denna vecka. Mitt livs första föräldrmöte, powerwalk & talk med Amse innan hon sticker till Thai, babycafé, mamma/barn träning och babymassage. Och framför allt mysa och leka med Novisen. Men nu är det som det är.

Ronden va här i morse och än så länge blir vi inte utskrivna. Hon har fått inhalera annan medicin och sen inväntar vi RS svaret. Så det är bara att gilla läget här..


Wilja

Vi inhalerar på som vanligt var tredje timma. Sist va de varannan så vi kom iaf in i tid denna gång. Hon syresätter bra än så länge så ingen syrgas än. RS test är taget och är antagligen färdigt imårrn. Utslagen på hennes lilla kropp blir bara mer och mer och hon ska på allergiutredning om några veckor för att kolla komjölksproteinallergi och äggallergi. Orka gå igenom mjölkskiten igen men är det så är de bara å ta.

Vi testa när vi kom upp på avd, att ge Wilja komjölksfri ersättning. Hon tog den inte! Spotta ut varenda droppe. Vi kom fram till att vänta med att gå över till den ersättningen tills vi fått ordning på andningen. Dom tyckte hon hade nog med andningen så vi trasslar inte till det nu. Hon har inga andra symtom förutom eksemen så det var lugnt sa läkarna.

Denna gång kom vi nog in i tid, hon är inte alls lika dålig som sist så kortisonet har kanske hjälp till. Vi har tatt de varje dag sen vi blev utskrivna så lite nytta har det nog gjort. Hon har svarat bra hittills på inhalationerna och jag tycker snuvan är bra mycket bättre än i morse. Hostan är oxå bättre, tack vare adrenalinet. Så några steg i rätt riktning går vi!

Fortsättning följer...


KSS

Längesen ja blogga men nu när ja sitter här i ett kallt litet rum uppe på barnmedicin har jag tid :) Uttråkad är jag. Vi är som sagt inlagda igen ja och lillan. Hon ligger just nu och sover och jag glor på Hollywoodfruar. Dom kommer och inhalerar vid 22 och sen hade jag faktiskt tänkt sova. Har inte blivit mycket sömn de senaste dagarna.


Intresserad nån?

Inte för att de e så många som läser här men kanske e nån som är intresserad av nåt eller behöver nåt annat? Har hittat en del jag inte använder eller vill ha..


Liten rosa rislampa. Skulle vart i Novas rum men gav rosa sken och de gillade jag inte.

Lila lampskärmar.

Svart/guldiga lampskärmar. Aldrig använda, plasten kvar.

Fyra runda zebra dynor till matbordet.


Rensar, sorterar, sparar och slänger

Varför drog jag igång detta?


Frulle

Meningen va ju att frullen skulle va med på inlägget innan..


Längesen sist

Nu är de glest mellan inläggen men så får de va. Är på väg till Källby för att låta Carro sätta sina händer i mitt hår. Va år å dag sen! Kan ingen tro att ja har så många frisörer i familjen när ja ser ut som ett fågelbo. Men känner att de inte riktigt är prio ett längre :) Hittade iaf en massa hår när jag rensa häromdan så ja tänkte hon skulle få sätta i de. Vill egentligen inte bli mörkare men får bli de nu iaf. Blir så blek i ansiktet är de värsta.

I veckan har vi iaf hunnit med babycafé, gång och fika med mammorna, vaccination nr 2, babymassage och en massa röjande hemma. Varken jag eller Michael behöver skor eller vinterjackor. Barnens kläder har jag oxå gått igenom de mesta och Wilja skulle behöva en lite tjockare overall längre fram, annars klarar vi vintern. Skönt och ha allt avklarat i tid.

Nu ska jag va social mot mina medresenärer och äta min frukost. Wilja åker före med mormor och morfar. Jag ska springa in lite snabbt och hämta ut ny bil DVD eftersom våran pajat.

Tjing!


Skor!

Skor rensning pågår. Ut med sommarskor - in med höst/vinter skor. Dra till mig nästa gång jag säger att jag inga skor har! Eller att Nova inga har..


Dagens näst bästa!

Gissa om jag blev glad när jag hitta detta i hyllan på Maxi. Pepparkaksdeg älskare som jag är!


KSS

Har spenderat dagen i Skövde. Först på Maxi och sen på KSS. Äntligen va de dax för mig att få en ordentlig allergi/astma utredning. Blev jättenervös när doktorn sa att mina prover INTE var bra. Tänkte KOL direkt. Fick iaf två inhalatorer och lite piller så nu ska jag väl klara mig. Och en tom plånbok fick jag med. Är det nåt som kostar skjortan så är det mediciner. Dagens bästa - det visade nada på katt! Fast jag var 100% säkert att de skulle visa (även på Wilja)


Nova 2år

Ni har väl inte missat vår fina tjej i tidningen idag? Natten har vart lite sådär men blev väckt av Michael 7.18 så lite sovmorgon på de så ska de nog gå bra.

Vi kickade igång dagen idag med lite födelsedagsfika på Huldas. Mormor bjöd :) Inte vare dag man börjar dagen med en chokladboll.

Sen traska vi bort till Ica där jag nu inhandlat gröt till Wilja som vi ska testa sen. Glömt bort lite att ge henne smakportioner mm men de har vart fullt med annat i mitt huvud.

Vi har hoppat studsmatta och åkt kana här ute innan Nova sprang över till grannen och tittade på en liten cykel med städhjul som står under ett träd (de gör hon VARJE gång vi är ute) och nu hade hon tur att han var ute för givetvis fick hon cykel. Den ungen allså :)

Nu ligger både prinsessorna ute och sover så jag ska passa på att plocka iordning här innan Wilja vaknar för mat.

Mycket har hänt på ett år...


Presenter

När vi kom hem nu från promenaden hängde det en påse på dörren med presenter till både Nova, Wilja och kusin Lilly. En snäll kompis till mamma har vart utomlands och vart så snäll och tänkt på alla barnen.

Nova klädde genast på sig de hon fick och nu ligger dom och sover på altan.


Novas kalas

Oj vilken dag de varit för lilla Nova. Vakna 7.30 (fira till de med sovmorgon tom, synd inte syrran hängde på..) och istället för den vanliga frasen: "Vaken mamma! Jag sovit gott" så rabbla hon alla som skulle komma på hennes kalas. Godingen! De blev paket och mys i våran säng. Jag drog igång städning och lite bak och sen på em kom alla. Nova hade alla sina favvo kusiner här och dom har härjat järnet som vanligt. Hoppat studsmatta, åkt kana och lekt inne som tokar. Lilla Wilja har vart lika "störande" som vanligt och bara suttit och skrattat. Vi skojar alltid om att hon är så högljudd och besvärlig, hon säger knappt ett ljud :) Nova har fått en massa finfina paket och va helt lyrisk när hon såg alla paket som dessutom bara var hennes.

Vid 02 inatt är det alltså två år sen vi åkte in till förlossningen och fick uppleva bland det värsta vi vart med dom innan dom fick ut pärlan genom akut snitt. Usch och fy men ut kom hon. 07.18 fick jag upp de finaste ja har sett, lång och smal tjej på 2825g och 51cm lång!
Älskar dig min underbaraste Nova <3


6 oktober

Imorse va ja duktig och tog fönstrena på nedervåningen. Tog ju uppe för ett tag sen men blev aldrig av att ja tog nere. Men nu ser vi ut iaf! Bytte även färg från turkost till lime i vardagsrummet. Hade velat haft orange/röd/gult men hade inte mycket av det. Införskaffa! Började städa men orka inte fortsätta. Gör de imårrn bitti de sista. När Nova och Wilja sov passade jag på att slumra lite jag med och när jag vaknade hade Nova sovit i 2 1/2 istället för 1 timma! Ops! Skyndade oss upp så vi hann se lite av pappa som spela match. Trodde ja skulle få springa efter Nova men hon var jätte duktig och höll sig vid bänken. Hon hittade även en kompis (en 40 +) som hon va med nästan hela tiden. Nu ikväll blev det pizzamys medans Michael va på pizzeria och såg hockey. Nova somna sent pga den lååånga middagsluren.
Nu - sova så vi orkar med massa kalasande imårrn! Min kropp tackar för idag!


Moliden

Nova och Wilja gör debut och tittar när pappa spelar. Nova är mutad med russin för att inte rymma :)


Shoppat

Vart på Little for Mini. Hade önskat jag hade större plånbok !


21:56

Fredagkväll:

- Paketinslagning pågår
- Smuttar på lite Baileys
- Ser på Baksmällan 2
- Brasan brinner för fullt och det är ca 40grader här inne.
- A just de, godiset är snart slut med..


Sömntutan

Wilja har sovit i vagnen sen vi gick till dagis, så i snart tre timmar. Va tvungen att gå ut och titta så hon andades. Brukar inte sova så här länge. Men frisk luft gör susen!


07.38

Trodde jag klargjort klart och tydligt när vi "beställde" Wilja att jag ville ha ett barn som sover när man ska sova. :) Men ändå tyckte busfian att det var morgon 03.55. Vid 05.30 somna vi om tills kl ringde.

Nu sitter vi alla och myser i soffan i väntan på att Pippi ska börja. Eftersom vi inte ska till cafet idag så har jag inte den stressen att jag själv ska göras iordning så vi kan ta de lugnt idag. Att jag sen kommer till dagis som ett spöke är en annan femma.
Håll tummarna för att det inte regnar på oss!


Minnet sviker

Jag brukar faktiskt alltid ha koll på saker och inte glömma tider mm. Har gått och väntat på att få en BVC kallelse om 5mån kontroll. Tänkte passa på och be dom titta över och lyssna på Wilja för och se vad dom tycker. Hon är ju inte bra än.

Och idag ringer BVC och frågar om vi glömt tiden? Jag är hundra på att vi inte fått någon kallelse. Tittar efter i boken. Mycket riktigt. 2 oktober kl 14. Fan! Men det var lugnt sa hon, fick ny tid på tors och hon va väl inte så haj men hon skulle titta om hon kunde göra nån bedömning. Annars får jag ringa 1177 el VC och höra med dom vad dom tycker och hur lång tid det kan ta innan det blir bra.


2 oktober

Idag måste jag verkligen baka. Kan inte skjuta på de mer nu. Vi har inte så stor frys är de värsta så får nog lägga lite i mammas i så fall. Ska testa cake pops hade jag tänkt och mina klassiska snickerskakor. Sen får vi se vad de blir mera. Har iaf vart iväg till Konsum nu och köpt lite till baket.

Nova sover ute och Wilja ligger på golvet och pratar med sina leksaker. Ska bara äta lite mer choklad (ops) sen ska ja börja med maten.

Bilder från i morse. Wilja inviger sin fina, sköna Missoni suit.


Åsikt sökes..

Har ett litet problem.. Vilket av dessa tyger är snyggast? Ska passa till min åsna.. Vitt och svart eller svart och brunt?


Shop 'til u drop..

De vart shopping idag iaf. Blev en hel del faktiskt. Konstigt ibland att man kan handla utan pengar? Blev ett par rejäla vinterskor till Nova, en del presenter till henne oxå, ett par skor till mig och ett par "finare" vinterskor till Nova, likadana mössor till tjejerna, bodys och strumpor till Wilja, tofflor till mig.. Å lite mat på Maxi. De var nog allt.

Skorna jag köpte till mig har jag tittat på flera gånger. Dom är verkligen inte min stil men på nåt sätt gillar jag dom. Och idag när jag såg dom slog jag till. Men fanns min storlek? Icke. Fick ta en storlek större, men kan ju va bra de med ifall vargavintern kommer så jag behöver ha raggisar i..


14.10

Tog fram Me&I dressen som är i 74/80 och den sitter perfa. Trodde den skulle va lite större i storlek men den va snarare liten i storlek. Lite synd! Ett minus med den är att den är så hög i halsen att jag blir klaustrofobiskt bara jag tittar på den. Skulle få panik i en så hög krage. Men söt är hon min lilla groda!


Köttbullar och kalas

Alla sover så har passat på att göra köttbullar som vi skulle gjort igår. Bara det att halva stekpannan är tom =) Dom blev lyckade för en gångs skull. Ska även sätta mig och kolla vad vi ska ha på Novas kalas ihelgen. Nästa vecks fyller hon 2. Sugen på att testa cake pops och morotskaka iaf. Får se vad de blir. Som tur är ville hon inte ha tårta. ( Jag är ingen tårtfantast) Vi frågade om hon ville ha glass eller tårta, glass blev svaret så kör nog på marängsvisch. Smidigt. Och mamma gillar det :)


Sjukstuga

Nova är kokhet, har 40 graders feber men ändå uppe och springer. Sen pratar hon om att hoppa studsmatta?! Hur får man ett barn att vara still?


00.27

Nova är nu sjuk på flera vis så hon och Michael har bäddat i soffan och ligger nu och ser på Pippi. Jag ligger uppe med en snarkande Wilja och har med andra ord dragit lotten dagskift. Klockan är nu mycket men det är bara att se glad ut när "klockan" vaknar vid 05 tiden. Har vi tur tar hon sovmorgon till 05.30. Michael går på imårrn kväll så han har några timmar på sig att sova. Önskar ibland att man kunde dela på sig..


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus