Vågar jag?

Asså, nu har jag filat på detta ett tag. Nåra dar iaf. Men jag är så sjukt sugen på att klippa sidecut som det så fint heter. Men jag vill ju först o främst veta om jag verkligen passar i de. Innan jag klipper te't så man inte ångrar sig.

Det vore ju roligt o förändra sig lite i barret. Jag har oftast så tråkiga frisyrer. Just nu har jag ingen alls. Hockeyfrillan var typ den senaste vågade frillan jag hade, för ca 10år sen =) Tråkigt med de längden ja har nu. Men frågan e om det inte är finare att klippa så när man har ett långt hårsvall? Tycker det ser ut så på alla bilder jag spanar på.

Carro kommer ev ihelgen så vi får se vad hon tycker om saken. Skulle jag ångra mig så får jag väl köra med mössa. Det är ju snart vinter så det passar ju. O håret växer ju ut, förr eller senare.



Detta tål absolut att tänkas på. Jag får helt enkelt sova på saken. Men snyggt ere iaf. Ett som är säkert. Vore ju lite tufft o klippa så. Snart nybliven morsa o dessutom snygg som tusan i håret !!

Nu har iaf Michael dratt i väg till jobbet. Sista natten för denna vecka. Jag ska lägga mig i sängen o fördriva tiden med lite TV tittande innan jag sluter mina blå. God natt!


Plus dagar...

Jag vakna i morse när Michael kom hem från jobbet så fick jag lite förvärkar. Inte speciellt smärtsamma, men dom fanns där ändå. Låg o vänta på att vattnet  skulle gå eller vad som helst. Men efter en liten stund så avtog de. Inte kul. Jag trodde verkligen att det skulle dra igång. Har inte haft så mycket förvärkar men nu var jag säker på att det skulle starta. Ack så fel jag hade.

Idag har jag annars vart aktiv utav bara fasen. Först storstädning i kök, hall o badrum. Putsa fönster o bytte gardiner. Blev super fint, gardinerna allså. Sen var jag ju tvungen o putsa utvändigt oxå. Tog alla fönster nere. Uppe tar jag imårrn. Invändigt så får Michael ta utsidan. Vågar inte hänga ut genom fönstret. Egentligen måste man ju ta isär fönstrena o ta inuti oxå men det orkar jag bara inte. Fuska får man göra ibland.

Istället för nedräkning som jag haft hur länge som helst har jag nu bytt o räknar istället plus dagar. Känns så där. Men jag är ju inställt på o gå över, men hade ju ändå hoppats på att lilla bebis skulle vilja komma typ nu.




Ett litet tips

Jag köpte för länge länge sen Neutrogena Visibly Clear på Apoteket mot pormaskar m.m i facet. Och nu har jag börjat använda den ganska flitigt. Har inte tänkt på det innan men när jag synade mitt ansikte igår såg jag faktiskt skillnad. Gud va roligt o se att nån ansikts produkt verkligen fungerar. O det är mycket finare att tvätta bort dom än att stå o pilla sig röd i nyllet som jag gjorde förut.

Ett tips för er med svarta små äckliga saker i facet.


28 september

Dagen med stort D börjar nu närma sig. Imårrn är tanken att vår bebis ska komma ut. Men jag tror allt det dröjer lite till. Han grejar för fullt där inne. Ibland tror jag han ska komma ut via naveln. O bland gör han verkligen allt för att krosa mina stackars revben. Fasen va ont det gör när han görar sig in under där. Ibland får jag för mig att Åke inte alls är en Åke, utan faktiskt en liten tjej. Höga hjärtljud o sånt ska ju vara en tjej. Sen vissa test vi gjort på nätet så ska det vara en tjej. Hur man håller händerna, hur håret på benen växer (?) osv. Det enda jag hoppas är ju att bebisen självklart är frisk och mår bra. Sen kan allt annat kvitta!


Här är jag i v. 39. Inte så stor mage <3

Dagen idag startade jag med att börja rensa i skåpen. Kunde dock inte göra färdigt eftersom jag tror Michael vill ha en åsikt innan jag börjar hiva vissa saker. Men nu har jag iaf gått igenom alla skåp i köket, och dom innehöll verkligen inte sånt som köksskåp bör innehålla. I mina skåp har vi ljus, ljusstakar, ljusfat osv. Konstigt att man inte får plats med just köksgrejer. Vi har så dåligt med förvaring tycker jag. Jag proppar skåpen fulla med massa saker som jag lika gärna skulle kunna slänga. Har lite svårt för o bli av med saker. Ska fortsätta med de sk barskåpet sen när M vaknat. Där inne finns verkligen lite smått o gott. Tycker ändå det är skönt att bli av med en massa saker, så man kan fylla på med lite nytt =)

Inatt kan jag inte påstå att jag fått så mycket sömn. Chilli ligger o sover så fint i sin säng på natten. Eller så ligger hon vid mig. Men den där terroristen Kiwi ska vi inte tala om. Inatt klöste hon på väggar, TVn, bet på sladdar o var allmänt galen. Men sen imellanåt kommer hon o ska gosa o spinner till tusen. Det är minsann jobbigt att vara småbarnsförälder =)

Nu ska jag fortsätta med mitt!


25 september

♣ Idag blev det en tripp upp på Bondens marknad med Carro, John o Lilly. Det blev ponny ridning hela två gånger för Lilly hjärtat. Michael spela match, ovanligt! Konstigt nog har jag aldrig vart på den marknaden fast den tydligen funnits i nästan 10år. Va la inget o hänga i gran direkt men en fika blev det iaf, självklart eftersom John var med =)
Carro har även haft en lektion om försäkringskassan med mig, som för övrigt är rena rama grekiskan för mig. Varför inte göra allting ett steg lättare? Det är så komplicerat och invecklat så jag blir tossig.

♣ Åke har gjort sig till känna ett par gånger som vanligt, men inte ett enda tecken på att han vill ut. Idag är det 4 dagar kvar till BF. Helt sjukt. Nyss var det 4 veckor. Fattar inte vart tiden tagit vägen. Jag vill bara att min lilla bebis ska komma ut. Jag undrar så hur h*n ser ut, mycket hår, lik vem osv. Tusen frågor.

♣ Nån dag när jag får tid och ork måste jag verkligen göra iordning baby rummet, ställa ut sängen brevid våran, göra iordning skötbordet nere. Vet inte varför jag drar så på det när det är något roligt o göra men det har bara inte blivit av. Sen känns det roligare att få inreda baby rummet när vi vet vad det blir. Har en hel del kläder att rensa bland när bebisen kommit. Blir det en pojk så kommer jag ha flera påsar att ställa undan. Har så mycket bebis kläder så jag vet inte vad. Men än så länge har jag inte köpt något dyrt plagg. Har köpt en del på Tradera och även en hel drös på bytardagen. Även lite i affärer men som sagt, inget såå dyrt. Förutom mamma som slagit på stort o köpt plagg för ett X antal hundra st. Så på den biten har jag kors i taket, varit ekonomisk för en gångs skull.

♣ Klockan är bara 22.30 men jag ska fasen lägga mig ändå. Sovit så jädrans dåligt i flera dar nu så jag behöver all sömn jag kan få. Speciellt om man tänker att Åke kanske kommer vilken minut som helst så är det ju bra om man är utvilad.


23 september

Ännu en dag närmare BF men fortfarande inte ett spår av vår kära Åke. Hepp. Antagligen trivs han så underbart bra där inne så han tänker helt enkelt inte komma ut.
Var hos BM igår. Allt såg bra ut. Fortfarande liten mage men han känns normal så inget o oroa sig över.
Fick även en tid nästa ons, samma dag som han är beräknad. Förmodligen slipper jag gå dit =)
Men senast den 21 oktober kommer vi att vara föräldrar. ♥ Herregud, det är 28 dagar dit. Lite väl lång tid. Men den som väntar på något gott..

Imårrn kommer min lilla Lilly igen. Med päron det klart. Vi ska bla göra ett besök på Bondens marknad. Har aldrig vart uppe på den så har ingen aning om vad det är. Michael spelar match som vanligt. Borta dessutom.

Tänk så är det inte en liten Åke där inne? Har vart helt hundra på att det är en pojk från start så det känns lite konstigt o tänka att det faktiskt kan vara en liten tjej. Chansen finns ju faktiskt. Tjejnamn har vi klara, 2 alternativ. Vi har absolut inte samma smak när det gäller nånting så att vi har kunnat enats om två st är ett plus. Pojknamn har vi ett som båda tycker om. Men jag jobbar fortfarande på mina favvo namn. Men det gillar absolut inte Michael. Jag vill inte döpa mitt barn till något vanligt namn, typ Emma, utan jag är ute efter nåt mer udda. Men vi får la se, när den kommer ut kanske det absolut inte är en * utan en ---.


-Å-K-E-

Åke, Åke, Åke. Älskade lilla Åke. Kom ut nu för jösse namn. Jag är så trött på o gå och vänta. Men tiden är ju faktiskt inte ute än. Får försöka stilla mig. Men jag längtar nåt å otroligt efter min lilla bebis. Eller våran det klart.

Michael har äntligen fått tummen ur och är på väg hem med en ny bil. Som mamma dessutom hittade på blocket. Äntligen familjebil! Ingen liten nyfödd knodd kommer in i vår brummande BMW. Känns bra. Bara vi får bort air bagen så kan vi montera dit basen för bebis stolen. Sen är allt redo för Åkes ankomst.

Nu ska jag fortsätta glotta på Idol. Gillar det inte alls egentligen men just uttagningen är helt OK.


21 september

Åkes front händer det inte många knop. Han verkar stanna där inne.
Imårrn är det exakt en vecka kvar till BF. Då ska jag även till BM.
Eftersom Michael sover vid den tiden vill mamma följa med och lyssna på hjärtljuden. Är hon snäll så kanske hon har en chans. Det är sista bokade tiden vi har hos BM och jag hoppas vi inte behöver gå dit mer =)
Tror jag får ge mig ut på promenix idag så kanske det sätter igång.
Fast jag börjar bli mer och mer inställd på att jag kommer passera den 29 och väl det. Det är kanske lika bra o va inställd på det. Men det vore hemskt trevligt om han behagade lämna sitt bo nu. Och ska jag gå över kan han lika stämpla ut 10-10-10. Lite tufft födelsedatum.

Igår var det även premiär eldning i brasan hemma. Vem stod för den om inte mamma? Men mysigt är det allt.
Känner mig bara inte riktigt redo för hösten. Måste köpa en jacka som man kan ha nu. Och skor. Vinterjacka har jag som tur är. Men med den ekonomin som jag kommer ha som mamma blir det nog endast loppis som gäller. Leva på vatten o bröd. Om ingen skänker mig lite skattåterbäring vill säga.

Idag känner jag mig verkligen inte piggelin. Gick upp vid 07 när Michael kom hem. Sen har jag mest legat på soffan o sovit lite hit o dit. Känner mig helt slut. Som jag sprungit maraton. Är det ett tecken kanske?



Jag ♥ Chilli

Nu ska jag leta bilder till framkallning. Har fortfarande inte framkallad Thailandsbilderna från förra året + en massa andra.


19 september

19 betyder alltså 10 dagar kvar tills BF <3
För jag är verkligen inte sugen på att gå över tiden. De sista två veckorna har varit vääldigt långa kan jag säga.
Fast jag börjar bli inställd på att Åke inte tänker dyka upp på utsagt datum utan att han planerar att ligga kvar där inne o götta sig ett tag till.

Idag kan jag inte påstå att jag varit alldeles för aktiv.
Tog ett par strög med snabeldraken på nerevåningen. Uppe orka ja inte. Michael var ute med kissarna under tiden. Dom älskar verkligen att vara ute, mina små älsklingar.
Sen blev det att kolla på fotboll med Bea. Dom vann faktiskt med hela 6-2. Otroligt.
Nu hoppas jag verkligen att Michael lägger fotbollen på hyllan för ett tag. Orkar inte vara nervös för att det ska dra igång när han är på borta match. Att inte få tag i han när jag verkligen skulle behöva det. Han säger att han ska dra ner nu när säsongen är över men det vete sjutton. Jag tror på det när jag ser´t.

Blev mysmiddag idag oxå. Hasselback med fläskytterfilé o vitlöksbröd. Jag åt för två kan man säga. Proppmätt. Röstat har vi oxå vart och gjort. Inte ett smack insatt men tog samma som jag vet att mina päron gjort ialla år.
Nu tänker jag ta tidig kväll i soffan. Fram med snasket. Kissarna har tatt kväll för flera timmar sen. Ligger och sover i handfatet =)



♥Josse

18 september

Denna lördag kväll spenderades med en missbildad deg och Ett päron till farsa på TV. Alltid något. För övrigt så påbörjade jag storstädning, rensning i skåp osv men tappade suget så det blev inge mer med det. Bakade istället en rulltårta som jag redan klämt i mig halva. Tilda kom hit och gjorde mina fina header. Nice va? Förstår mig inte på sånt där tekniskt. Jag råkade radera varenda nr på min iphone förut så har typ 10 nr på den nu, dom jag kunde utantilll. Även Michael lyckades försnilla sina nyss. Jag fattar bara inte hur vi lyckas?

Mamma tyckte att jag såg lite annorlunda ut idag, så hon tror att vår kära ♥Åke♥ kommer att komma ikväll så jag sitter och väntar på minsta lilla tecken =) Men det är såå dött på den fronten. Får la ge mig ut o springa elle nåt för jag orkar verkligen inte vänta längre. Vill bara ha ut vår lilla bebis nu. Idag är det 11 dagar kvar till BF. Men kan ju lika gärna bli 30 dagar. Hoppas inte!




Måste lägga in en bild på våra ungerbara små kissar. Så här ligger dom varenda dag och myser i handfatet. Har ni sett nåt sötare <3

/Josse

SF mått

Dum som jag är så har jag inte skrivit upp datumen innan, men eftersom min mage inte började växa förrän v 24-25 så e de la inget intressant ändå. Men detta är iaf det jag skrivit upp.

SF mått:

V. 28 så hade bebisen redan fixerat sig.
V. 31 28cm
V. 33 30cm
V. 35 30cm
V. 36 31cm
V. 37 32cm +9kg

Fick gå lite tätt där ett tag för magen växte inte. Den har inte vuxit särkilt mycket nu heller, fortfarande under kurvan. Men jag skulle inte vara orolig. Antagligen är magen mindre dels för att jag är lång, så bebisen har mer plats o växa på, och så ligger den så långt ner. Vad jag har fattat för den ligger den vääldigt långt ner. Vet inte om det är bra eller dåligt men långt ner ska den ligga. Fast jag är ändå väldigt nöjd med att inte vara allt för stor. Vilket jag absolut trodde jag skulle vara under hela graviditeten.

Lovade även mig själv att jag skulle ta kort och mäta magen varje ny vecka och även väga mig. Men så har det heller inte blivit. Magbilder har jag tagit. Med ganska stora hopp imellan. Hade ju vart kul o haft ett för varje vecka men hepp.

V 34

17 september


Jag går hela tiden och väntar på minsta lilla teckn på att livet vill komma ut.
Men det ser verkligen mörkt ut på den fronten. Illa. Det känns ju även lite så där med tanke på att vattnet kan gå när som helst. Typ på ICA elle nåt.. Eller så går det inte alls.
Har ju ingen aning om vad det är jag har framför mig. Men som sagt, det finns ju ingen återvända nu.
Den måste ju ut.



Annars händer det inte mycket. Har haft en hel vecka ledigt från jobbet nu. Vilket känns skumt. Känns som om jag skolkar. Speciellt när jag vet att det fattas folk på vårt skift. Fast det är ju ändå väldigt skönt med ledighet. Men hade lika gärna kunnat stå uppe på fabriken som o sitta i soffan o vänta. Då går iaf tiden fortare =) Tålamod har jag verkligen inte. Nu ska jag ta kväll.


Min graviditet

Jag fick reda på att jag var gravid när jag var i v 6. Jag hade inga direkta symtom för att jag skulle vara gravid men ändå så beställde jag tester på nätet. På nåt konstigt sätt så kände jag ändå på mig att det kunde vara så. Gjorde tre tester och alla visade positivt. Sen när jag kom till barnmorskan så ville jag göra ännu ett för att verkligen vara säker på att det var sant. Hon tyckte självklart att tre tester borde vara nog men hepp. Det fjärde visade oxå ett plus och gissa om vi var lyckliga!!

♥ Dom första veckorna mådde jag väldigt illa, mest på morgonen, men även under resten av dagen. Som tur var avtog illamåendet ganska snabbt. Jag tyckte det var väldigt svårt att knipa, jag ville ju bara skrika rakt ut vad som bosatt sig i min mage. Tror vi började berätta för folk i v 15. Kunde inte vara tyst mer. Veckorna innan vi berättade var hemska. Så långsamma. Tiden stod stilla. För att inte tala om ultraljudet. Den dagen längtade jag verkligen efter. Det var då det blev bekräftat på riktigt att det låg en varelse i magen. Vilken upplevelse! Det började synas på mig runt v 23-24. De var lite så där tyckte jag. Mer än halva tiden hade ju gått o inte ett spår av en bebis =(

♥ Nu som sagt är jag i v 39. Det är exakt 12 dagar kvar till BF och nu längtar jag mer än någonsin. Har haft lite ryggvärk under tiden jag jobbat men den har som tur e försvunnit nu när jag gått hem. Foglossning har jag oxå drabbats av men känner mest av det om jag gått för mycket. Jag har verkligen mått helt underbart under hela tiden, vilket jag tycker är oerhört skönt. Mår nog nästan bättre som gravid än innan. Sen är jag konstigt nog inte alls så stor, vilket känns skönt. Trodde faktiskt jag skulle se ut som en vanrande valross och gå upp runt 20kg. Har endast gått upp 9kg än så länge så det är helt OK. Ingen svullnad och inga krämpor här inte!

♥ Förlossningen har jag inte haft en tanke på under alla dessa månader, det är först nu det börjar klarna för mig att jag ska pressa ut en klump på några kilo. Men vagnen är beredd och BB väskan packad. Fattas bara en liten skatt. Hoppas bara man slipper gå över tiden. Vill ha ut min lilla bebis nu nu nu!!

/Thats all for now!


Here I am again




Detta är ungefär tjugonde gången jag startar en blogg. Men denna gång tänker jag iaf ge den ett försök och inte tröttna så fort. Tänkte mest fokusera på det lilla liv som ännu befinner sig i min mage. Och kanske lite annat oxå, allt mellan himmel och jord typ.

Är iaf gravid i v. 39. Helt sjukt vad fort tiden gått. Trodde dessa 9mån skulle vara dom längsta i mitt liv men icke. Det har gått så fort så jag knappt hunnit med att tänka på vad som komma skall.  Just nu går jag hemma och väntar på att den ska titta ut. Letar efter minsta lilla tecken men det står rätt still på den fronten. Men ut kommer h*n nån gång.

Någon mer beskrivning av mig själv tänker jag inte ge just nu.

/Josse

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus