Bli så trött på mig själv..

Ok att man kan bli jävligt godis sugen ibland. Men när man börjar knapra på blockchoklad till bakning så går de nog lite för långt. Men de va de enda jag hitta. Men så jätte god är den inte men ändå fortsätter jag äta..


Feber in da house!

Man ska aldrig säga att nån är lite bättre när de gäller sjukdom el liknande. Bara för att ja sagt att Wilja är lite lite bättre så har Nova helt plötsligt fått feber och ligger utslagen. Tyckte hon va lite varm när hon sovit ute förut och tempen visade 38,4. Nu ligger hon och säger mami (nåt nytt som hon börjat med den senaste tiden?!) lite ynkligt å vill jag ska klia ryggen. Min lilla böna. Så nu ligger vi sked i soffan, kliar rygg och ser på Pippi. Köttbullar och köksplocket får vänta. Men mysigt har vi. Wilja sover i vagnen.


Effektiv dag

Michael va snäll och tog med Wilja när han och Nova gick till lekparken. Underlättar verkligen när de ska röjas här! Nu har jag putsat alla fönster på övervåningen både in och utsida. Och städat har jag med gjort där uppe med. Bara nere kvar, där de ser ut som värst. All tvätt är tvättad, sista i nu. Så de är massa tvätt på tork överallt med. Har även hunnit med och röjt bland vinterkläder och regnkläder mm så ska över vad vi behöver köpa till Nova. Ev behövs ett fodrat regnställ. Fått rätt mycket av Lilly så kanske inte behöver köpa så mycket, tur när man kan ärva.

De är så tråkigt när Michael drar iväg på match. Åkte för en stund sen och är inte hemma förrän runt 18 tiden. Men jag har ju två andra att umgås med så vi ska nog kunna fördriva tiden. Ska mata klart Wilja sen ska vi gå och rulla köttbullar. Nu ska jag lägga alla måsten åt sidan och vara med mina hjärtan.


Sep. 30, 2012

Tänk vilken skillnad det på barn och hur dom växer. När ja kolla igenom Wiljas garderob lite förut så hitta jag kläder som jag vet Nova hade på sommaren, så hon måste vart runt 7-8 mån och dom kläderna kan Wilja ha nu, 4 1/2mån. Fast då var ju Nova väldigt liten när hon föddes. Hon vägde 2850 och Wilja 3240. Så det skiljer ju inte jätte mycket på dom. Men ändå, att de är sån skillnad som 4 mån mellan dom klädmässigt. Denna lilla donna växer lite fortare och är lite rundare :)


Johan Falk

Har nu sett nya Johan Falk men tyvärr valde mitt sällskap att sluta sina blå så fick sällskap av Joel Kinnaman istället..
Dög de med =)


Jag = big geek

Idag har jag drabbats av total depression. Usch va jobbigt det är när man bara helt plötsligt från ingenstans blir sådär jätte trött och ledsen på allt! Sen vrider man huvudet och får syn på sina underbara barn, då försvinner allt. Jag har vart så trött och irriterad på de mesta idag. Vill flytta. Vi bor för litet. Måste måla om i vardagsrummet. Nytt kök. Betala räkningar med typ nada pengar. Wilja är halvdålig. Nova äter ingenting. Det regnar ute. Michael har eldat så det är för varmt inne. Jag vill handla färdigt presenter till Nova. Paybackn time till FK. För tjock. Måste köpa åkpåse och vinterskor. Klippa/hårförlängning? Ja ni hör! Vilka löjliga i-landsproblem.
Tur det är övergående :) Undra om det är nåt speciellt på gång i min kropp i dagarna?

Jaja. Barnen sover, nybadad och mätta. Godispåsen är snart uppäten och snart ska ostbågarna fram på bordet. Ska se nya Johan Falk. Imårrn är det match för Michael (varför inte lägga ner laget?) så det blir ingen shopping för mig som ja hade hoppats. Ska kanske satsa på ett röjande här hemma istället. Inte lika roligt bara. Men såå behövligt.

Bäst ja slutar skriva mina löjliga irritationsmoment innan listan blir för lång...!


Klädbytardan

Några kronor casha jag in :)


29 september

Wilja håller på att piggna till och låter faktiskt bättre. Inte alls så rosslig och tät idag. Men vågar inte säga för mycket :)

Jag och mamma tog en tur till klädbytardan men tyckte faktiskt inte de fanns mycket. Mamma fyndade iaf en babysitter att ha när vi kommer till dom och sen va hon snäll och köpte en pall till Nova. Hon vill ju alltid vara med i köket så nu slipper hon dra fram sin stol varje gång. Jag som bara skulle köpa till Wilja köpte inget till henne. Bara till Novis. Typiskt.

Michael och Nova har vart uppe en sväng på Moliden nu och badat men det var för kallt tyckte hon och det var de jag misstänkte. Dumt att de bara är uppvärmt på torsdagar. Ska försöka åka dit nästa vecka kanske.

Har vart duktig och förberett maten så de e bara att starta ugnen sen. Måste först bort och hämta kläder och förhoppningsvis lite pengar. Nåt borde jag väl fått sålt :) Denna vecka får Linas matkasse tummen upp för jag äter 4/5 rätter!

Michael kom hem från jobbet vid 21 igår ca. Så det blev inte så länge. Medans han jobba så färgade jag håret på mamma och sen blev vi sittande och tittade på Fångarna på fortet så jag slapp va själv. Tycker det är skönt att va själv ibland men absolut inte på kvällen. Mörkrädd till tusen. Sen jag fick barn har jag även blivit nojig för att jag inte ska kunna skydda barnen om det händer något. De kan jag lägga och gräma mig över länge på nätterna. Jag ha ju bara två händer och det är barn och katter som ska räddas..


07.16

Går inte att beskrivs hur otroligt skönt det var att krypa ner i sin egen stora sköna säng igår. Tror Wilja tyckte samma för hon somna så skönt när ja la henne igår. Hon sov bra från 19-05 sen börja hon hosta och va jätte täppt i näsan och när jag tog upp henne hade det kommit lite näsblod. Var bara en liten liten fläck på kinden och en under näsan. Sen fick hon sina puffar och även nya kortison medicinen. Tror faktiskt den hjälpte lite. Vi har två dygn på oss att komma tillbaka till avd sen måste vi gå via 1177 osv. Men jag tror man frisknar till bra mycket mer på hemmaplan faktiskt. De enda är ju att på sjukhuset har dom ju bättre koll på en. Men nu tar vi en dag i taget. Och jag har sagt till alla att ingen som är de minsta förkyld får komma hit innan Wilja är helt återställd. Värsta är bara att alla vi andra är förkylda. Men jag vill inte ha in massa andra nya bassilusker.

Michael ska ev jobba ikväll. Först sova halva dan och sen börja vid 16. Men de händer ju aldrig annars så det ska väl gå. Va ju bara det att jag ville lämnat in till klädbytardagen imårrn och jag tänker absolut inte ta med mig några barn dit. Speciellt inte Wilja. Så får väl ställa in påsarna och lämna in nästa gång. Hoppa kunna göra några fynd där imårrn. Tänkte kolla om det finns nån billig babysitter och ha hos mamma å pappa, sen vill jag ha en bumbo. Va ju dum nog å sålde den vi hade till Therese. Lite kläder hittar jag säkert. Wilja skulle behöva ha lite men Nova behöver absolut inte, och då menar jag INTE. Hennes garderob är större än min! Men vi får se vad vi hittar!

Nu ska jag återgå till Tjorven på TVn.


Missoni

Tunika/tröja till Nova och suiten till Wilja. Helt underbart sköna!


Shopping

Firar att vi blev utskrivna. Bilder på vad de blev kommer sen..


06.51

Gud va skönt att vi fått sova inatt båda två. Hon somna vid 19 och sov sig igenom alla inhalationer utom den vid 02. Då vakna hon och va jätte täppt i näsan, så hon fick droppar och somna sen om till 06. Jag har vaknat varje gång dom kommit in hit men lyckats somna om även jag. Sen vakna jag med en jäkla huvudvärk, mindre kul men fått sova iaf. Nu har Wilja fått mat och ren blöja så vi ska väl klä på oss och göra oss redo för frullen och hoppas på gods nyheter av doktorn när han kommer sen. Håll tummarna!


Bla bla bla

Rena rama klagomuren men finns inget värre än när saker inte funkar som de ska! Detta nät asså. Folk både ringer och messar utan att det kommer fram. Och fb, ig och blogg är skit segt å komma ut på. Men mamma hade med en hel hög med tidningar och så har jag ju TVn så jag har ju å göra.

Wilja somna vid 19 och jag hoppas denna natt blir bättre för oss båda. Hon är jätte stirrig i kroppen och kan inte slappna av. För att få åka hem måste allt ljud och rossel på lungorna vara borta så det känns som vi kommer att få va kvar här i all evighet. Syrgasen är hon fortfarande utan men får se hur natten blir. Just nu ligger kurvan jättefint. Känns iaf väldigt skönt att dom är så noga och inte släpper iväg oss med en gång.

Det är lite jobbigt bara å ha två läkare för dom säger olika saker. Den ene prata om RS och andra inhalationsmediciner än den vi redan har, medan doktor nr 2 säger att de bara finns en sort och att vi kan utesluta RS. Och en säger att airomiren hjälper och den andra att det inte är nån skillnad. Förvirrade föräldrar? Svar ja. Synd att man inte kan få ta med adrenalin hem och inhalera. Men vi får reda ut alla frågetecken den dan vi får åka hem.

Idag var jag ute för första gången sen i måndags fm. Va jätteskönt å få komma ut, även fast det spöregna. Wilja ska helst va på rummet så jag fick passa på att gå ut när parkeringsbiljetten skulle fyllas på. Eftersom hon har nåt virus ska hon inte va ute på avdelningen och smitta ner andra sjuka.

Mamma, Nova, Tilda och Rikard kom på besök. Nova blev jätte glad att se mamma! Jag blev nästan tårögd. Saknat henne nåt fruktansvärt. Min stora pärla som tagit sitt första dagis kort idag. Michael hade även låtit Nova bestämma själv vad hon skulle ha på sig och (tyvärr) blev de inget jag gillade. Men man kan inte få bestämma allt. Nova va mycket nöjd över att ha valt klänning och spänne själv.

Nu ska jag plocka undan i vårt hem och sen göra mig redo för sängen. Det är så varmt här inne så jag har fönstret lite öppet, mysigt å höra regnet.


Nåt helt ointressant egentligen men va tvungen att ta kort på detta för vilken salig blandning namn, Hjort-Leif haha..


15.08

Som det ser ut just nu blir det en natt till här. Man än så länge ser det bra ut. Hon har blivit av med syrgasen för tillfället och inhalerar var tredje timma istället för varannan. Å va skönt att det inte visa nåt på katt och hund. Även fast testerna inte är 100%iga..

Idag har vi både haft besök av pappa som just nu ligger och sover ihop med Wilja. Farmor har oxå varit här. Wilja har sovit sammanlagt en timme sen kl 01 så hon borde va riktigt trött. Tur pappa kom så dom kunde mysa i sängen. Om några timmar kommer mormor, Tilda och Nova. Så jag saknar min stora tjej! Inte sett henne sen i måndags. Jobbigt när man vill vara på två ställen samtidigt.

Hon är så go Nova. Just nu är hon inne i en period då hon berättar hur mycket hon älskar oss. Hon går igenom hela familjen. Älkar pappa, älkar mamma, älkar Wilja, älkar Kiwi och älkar Chilli. Å givetvis frågar hon om vi älkar henne? Sötnöt.

Om en stund kommer doktorn in igen för att lyssna på henne. Är säkert kört att komma hem idag men imårrn vore gött. Men huvudsaken är att lillan får den hjälp hon behöver och att hon mår bra.

(Kan inte radera inlägg från mob men eftersom min mottagning här är skit kommer de ibland upp samma inlägg förra ggr..)


Goda nyheter


Dagens positiva!

- inget utslag på katt eller hund
- ingen lunginflammation
- inget RS virus

Check!

Plus att hon svarar bra på adrenalinet


06.31

Efter 20 min sömn så var det dax för inhalering igen. Så ini norden trött är jag men jag har en konstigt nog pigg tjej som borde va jätte trött, som ligger ox pratar och sjunger för fulla muggar bredvid mig. Hade hoppats på hon skulle somna om efter maten men hon är pigg som en lärka. Ett gott tecken iaf att hon är pigg och vill äta.

Det var längesen jag hade en sån här natt som endast gav mig 1,40 i sömn. Men ja har klarat mig förr på noll sömn i nästan 15mån så detta ska jag väl stå ut. Även fast det inte känns så. JA, jag klagar men jag är trött!

Nu blir det ingen mer inhalering förrän läkaren kommer och gör sin bedömning efter 09. Men eftersom natten gav syrgas så får vi nog stanna en natt till. Allt för Wilja! Så nu hoppas jag att vi kanske kan sova fram till frukosten vid 08. Men vet inte om min sambo här är med på dom noterna.. Ska höra efter :)


02.33

När ssk va inne vid 01 så syresatte hon sig inte så bra så hon skulle komma tillbaka om en timma igen för å kolla. Sen vakna ja helt plötsligt av att det står två st å håller på med Wilja. Då höll dom på å koppla in syrgas å grejer. Lite nojig blir man allså när man ser sin lilla bebis med massa slangar i näsan och bredvid sig. Men nu har hon fått mat för att kunna somna igen och sen luftvidgande i rumpan. Antar att våra chanser för hemgång blev ganska små nu. Men givetvis är det bäst för Wilja att vi är här. Hade vi varit hemma nu hade jag ju aldrig märkt att hon var dålig. Hon är lite halvt speedad och kan inte riktigt slappna av, inte gillar hon slangarna i näsan nåt vidare heller så hon blir lite irriterad. Men hoppas hon kan slappna av och somna snart så hon får sova lite innan nästa inhalation.

Å imårrn tar Nova sitt allra första dagis kort och inte kan jag styla henne till de. Men tror hennes pappa fixar det lika bra som jag med kläder mm. Har bett han sätta upp håret i en tofs så vi får väl se hur se blir :)

Jävla mottagningen här gör mig tokig. Har ju inte så mycket att sysselsätta mig med så vore gött om mob kunde funka. Alla mess verkar inte heller komma fram så är det nån messat och inte fått svar så är det inte säkert det kommit fram. Fb funkar knappt och här kommer jag bara in väldigt sällan. I-lands problem just nu :)


Update

Har så taskig mottagning så kommer knappt in på varken fb el ig. Men jag läser vad ni skriver och tack för alla krya! Här kommer jag konstigt nog in.

Uppdatering från sjukan. Vi fick inte komma hem idag heller. Och det är väl tur så men så jäkla tråkigt å va här bara. Men tur är att jag får ha mobil å har tv. De har ja aldrig haft förut när ja legat här så nåt positivt finns.

Lillan svarar dåligt på inhalationerna hon fått så hon fick bethapred och sen nåt annat luftrörsvidgande i rumpan så hoppas det ger något.

Prover är tagna för att kolla ev allergier på katt och hund och jag är nästan hundra på att katt kommer ge utslag. Tyvärr! Har redan gråtit en skvätt på bara tanken på att göra mig av med mina fyrbenta älsklingar. Att jag själv är allergisk mot dom gör jag inget åt men skulle Wilja nu vara det så måste dom bort. Det bara är så.

Lilla Wilja håller iaf humöret uppe, skrattar, pratar och charmar alla. Vår lilla hjälte! Har inte hon utstått tillräckligt med all njurskit?!

Vi tog oss ur vår lilla karantänbur och brände 200 på presbyrån. Nu ska jag passa på att läsa tidningar medans Wilja sover. Å äta godis!


Lång natt

Detta måste va en av de längsta nätterna i mitt liv. Wilja somna som en klubbad efter lång och jobbig dag vid 21.30. Brukar somna vid 19 så inte konstigt. Jag somna inte långt efter henne men sen har jag nog vaknat 2511 ggr. Dom kommer in och inhalerar varannan timme vilket jag inte visste de skulle göra. Så jag vaknar av det och sen dröjer det en stund innan lillan kan somna om och när hon väl gör det är dax för nästa inhalering. Varje gång jag vaknar tänker jag; måtte de va morgon! Men icke då. Nu har jag legat här vaken sen 4 och vet inte riktigt vad jag ska göra. Wilja har svårt att sova pga jobbig andning och snuva.

Har inte ätit nåt sen ca 07 igår morse så längtar faktiskt till frukostbrickan. Den får vi in på rummet vid 08. Eftersom Wilja är så förkyld får hon bara vara på rummet så vi är i karantän så att säga. Sådär kul.

Ne om man skulle testa på att sova i 40min tills nästa inhalering.. Undra hur många gånger jag använt ordet inhalering de sista nu?


God natt från KSS

Vi ligger allså inlagda på barnmedicin jag och lillan. Blev hitskickade av BVC och fick tid 13.30 och sen dess har vi varit här. Lillan får kämpa massor för att kunna andas och inhalerar varannan timme utan nån vidare effekt. Vi har en inhalation kvar ikväll nu innan hon ska få sova och sen blir det en gång till imårrn. Är det fortfarande ingen effekt då så går vi vidare..

Allting blir så mycket krågligare när man har flera barn har vi märkt med alla dessa sjukhusbesök. Snälla Rikard ställde upp och var med som barnvakt åt Nova innan han åkte vidare hemåt. Sen fick Michael åka hem med Nova för att sedan komma in igen med kläder och grejer till oss. Först sa de att vi fick åka hem över natten för att sen va tillbaka imårrn bitti men sen såg dom att vi hade 5mils resväg (ifall något skulle hända under natten) och då blev det andra bud. Så nu ligger vi här, lillan i sin bur och jag på dessa stenhårda sängar. Längtar hem till Nova som jag knappt sett idag och till en kisse som varit nedsövd hos veterinären som jag heller inte sett. Mamma fick rycka in som kattvårdare :) Tur man har nära och kära som ställer upp i alla väder!


Barnmedicin

Jag och Wilja befinner oss just nu inlagda på barnmedicin. Nya prover och inhalationer ska göras nu 16.30 så får vi se hur det ser ut. Just nu sover hon.

Inget batteri och hungrig som en varg är min status.


Sjuk Wilja

Har vart vakna nästan hela natten med en tjej som har de besvärligt. BVC ska ringa när dom öppnar för så här kan hon inte ha det min lilla tjej. Va knappt en vecka sen som hon blev bra. Det otäcka är att det sätter sig så på luftvägarna att hon knappt för luft. Inhalatorn hjälper inte ett smack, fick tre puffar nu för hon skulle kunna äta men ingen skillnad. Hoppas på att få komma ner så dom få lyssna ännu en gång på henne. Synd bara att inte barnläkaren är där idag..


Lässtund

Förut sjöng jag alltid för Nova vid läggdags. Sen gick vi över till lässtund. Nova fick en jätte tjock och bra sagobok när hon fyllde 1 med massa blandade sagor i. Men har nu märkt att i alla sagor är de alltid massa otäckt med i. Det är jägare som ska döda och plocka ut hjärtat (i en barnbok?!) vargar som äter upp mormor och tre små grisar, häxor som äter barn mm. Kanske inte riktigt håller med om att sånt ska finnas i barnböcker. Nu har jag iaf införskaffat Pippi böcker som är väldigt populär! Ja byter lite handling ibland när de handlar om tjuvarna för de tycker hon är lite skrämmande. Hon kan ju filmerna utantill så hon vet ju vad tjuvarna gör. Det är väldigt mysigt å ha en liten läs stund vid läggdags :) Hon somnar som en stock när jag läst nåt kapitel. Skillnad mot fört när de kunde ta upp emot två timmar å söva.


Lilla snuttan

Hon hann knappt va bra en vecka från all jobbig hosta och tung andning. Nu är den här igen den där jävla förkylningen! Lillan är så snorig och hostig. Hon tar i som sjutton för att kunna hosta men hon kväljer sig själv för de e så mycket slem så de går inte hosta. Är det nåt jag lider av så är det sjuka barn. Skulle göra vad som helst för att dom skulle få vara friska. Tänk att en liten (stor) förkylning kan få mitt mammahjärta att brista såhär.. Men hon är lika pigg och glad för det så allmäntillståndet är det minsann inget fel på iaf och det är ju skönt det. Jag blir så nojig så fort det gäller sjukdom å Wilja. Det är liksom ingen bra kombo när hon har sitt njurfel. Men ingen feber iaf så vi kan andas lugnt.


Förkylning nr 214


Dop presenter

Tänkte jag skulle skriva ner alla fina presenter Wilja fick igår. Har inte tatt kort på allt än men lite har jag fått på bild.

Pengar
Doptavla
Postlåda (mini)
Två böcker som handlar om henne själv
Smyckesskrin
Halsband med månadssten
Lektält
Me&I dress
Två bäddset
Rosa Converse
Svamp lampa
Thailändsk dress
Fotomobil
Babybok
Namnhalsband med alla namn och örhängen

Tack igen för alla underbart fina presenter!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2193728/images/2012/pic_505ed92ae087c33eaaf78646.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2193728/images/2012/pic_505ed936e087c33ed9785741.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2193728/images/2012/pic_505ed9379606ee774a2686bd.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2193728/images/2012/pic_505ed945ddf2b356450043d5.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2193728/images/2012/pic_505ed9479606ee77d2dc89e7.jpg" class="image">


Wiljas dop

Oj vilken dag! Jag stressar verkligen halvt ihjäl mig när de är nåt. Oftast helt i onödan. Kl 07 var vi igång med bad och dusch för stora och små. Det är lite klurigt å få ihop det med sömn och mat ibland men det funka. Dopet gick iaf jätte bra. Wilja skötte sig fint framme i kyrkan och även faddrarna :) Prästen sa bara fel andranamn två ggr så det gick väl OK, kunde vart värre. Hon hade lite udda ritualer som att vi skulle be till Gud innan vi gick ut från sakristian tex. Men man får väl respektera deras tro å hänga på bara. Wilja tröttna ibland å blev lite gnällig men så fort duktiga Maja och John började spela och sjunga så blev hon nöjd. Direkt efter stupa hon i vagnen och sov i stort sett igenom hela fikat och presentöppningen. Tufft å döpas.

Nu ikväll har vi haft besök av Hasse å Amse som Nova lekt järnet med. Hon gick på sparlåga verkligen men hon sov middag vid 15 så allt blev så förskjutet. Nu sover hon iaf och jag borde egentligen röja undan köket som består av presenter, kakor och massa annat som hör till dopet men orkar verkligen inte. Min energidos för dagen är slut.

STORT TACK TILL ALLA SOM VILLE KOMMA OCH FÖR ALLT UNDERBART FINT SOM VÅR DOTTER FICK <3

Tilda fick agera fotograf så hoppas få vet bilderna och filmer på usb nån dag.


Fredagsmys

Detta skulle kommit upp igår men hade problem med nätet så kunde inte logga in men slänger upp bilden iaf..


21 september

Wilja tyckte vi skulle sparka igång dagen redan 04.45. När ja väl lyckades söva om henne vaknar Nova (som aldrig vaknar innan 07 annars) 06.05 så vi fortsätter å gå upp i ottan. Dumt å bryta rutiner menar jag :)
Men jag ska inte klaga, dom sover hela nätter båda två, från 19 ca.

Nu ligger båda två å sussar så ja ska dra igång fredags städning. Mycke å göra idag innan dopet så måste dra igång. Har vart i MTP å hämtat nyckeln till församlingshemmet så ska dit i em å börja duka mm så det är klart.


<3


Lunch

Så jävla typiskt mig! Var är diabetesen ja bett om?


Tidig morgon

..blev de är på Mellangatan. Wilja vakna senare än hon brukar, lite innan sex. Sen vaknade Nova 6.10. I vanliga fall brukar ja å Wilja ligga å mysa ett bra tag tills kl ringer kl 7 men idag gick vi upp när Nova vakna. Blev vällingmys i soffan med båda två tills pappa kom hem. Nu ser vi på Emil å ska snart klä på oss för en vandring ner till dagis. Efter de blir det babycafé som vanligt på ons för mig och Wiljis.


Fest hos Abdullah

Såg ni X factor häromdan? Fest hos Abdullah spelas på repeat här, snacka om å fastna på min hjärna! Så skön låt.


My day

Hemma efter en snabb visit i Ullared. Mamma hade återbesök hos sin läkare nåra mil därifrån så ja passa på å hoppa av å shoppa lite. Kassan va inte så stor men lite fick jag med mig hem. Något irriterande att sist jag var där så köpte jag en jacka för 499 (kan även vart 599) å idag finns den för 99kr. Så va tvungen å köpa en i svart så nu är vintern räddad med två varma jackor :)

Annars blev de mest lite småkrafs som vanligt. Hade velat köpa en hel del till men börsen sa stopp. Ska försöka å vänta med inredning tills vi gjort om i vardagsrummet, vilket år de nu blir. Men det har vart och är så mycket utgifter just nu så får spara lite till. Först ska vi checka av dopet nu på sön och sen i oktober är det stora pärlan som fyller 2. Handlade några presenter till henne idag.

Nu ska jag in i duschen för å sen förbereda inför morgondagen. Alla kläder ska läggas fram, stora och smås. Skönt å ha de klart så man slipper stå med de på morgon när vi har de stressigt. Sen ska skötväskan packas så vi är redo för babycafé efter vi lämnat Nova på dagis. Fick även lapp från dagis om fotografering nästa vecka. Gus va roligt! Första dagis fotograferingen för pärlisen!

Blev lite smått kär i dessa skor men avstod faktiskt. Dom är mer söta än praktiska..


Sep. 17, 2012

När klockan slog 19.00 så låg båda barnen mätta och sovandes i sina sängar. Kom i säng tidigt idag men båda var väldigt trötta. Sviter från helgen kanske? Jag är oxå helt färdig så det är säkert de.

Min mob har inte fungerat sen i morse. Eller nätet har vart paj. Fick igång de vid tre-tiden. TVn balla oxå ur så de hörde väl ihop. Lagom irriterande när de inte fungerar.

Nu ska jag försöka plocka upp här och snabb dammsuga här lite innan jag hoppar in i duschen. Får lite smått panik när de ser ut som kriget hemma. Därför blir det ett snabbröj varje kväll.


17 september

Babysimmet idag gick OK. Det var jag som badade. Övervann "rädslan" å visa sig lite i Danmark. Alla vet ju ändå hur man ser ut, man är ju inte smalare å finare bara för man har kläder på sig.

I slutet blev Wilja trött igen, som sist. Ändå tyckte jag att vi tajmade in mat och sömn bättre denna gång. Svårt de där. Men de klart det är jobbigt att simma när man är så liten. Nova va betydligt större när hon gick å då hade vi mer bestämda mat å sov rutiner. Nu är det ju lite sådär med Wiljas sömn, hon sover när hon är trött. Maten är var fjärde tim så den e rätt lätt å planera in.

Har vart på Ica nu å handlat lite matsäck inför morgondagens resa :)
Så ska gå ut och göra iordning allt så jag slipper stå med sånt när jag vaknat i ottan.

Nova är så söt min lilla tjej. Hon ser ju på Pippi ungefär 2388ggr/dag å har lärt sig många repliker å sånger utantill. Hon kan säga en replik precis innan den sägs på TVn. Duktigt! Hon går just nu runt å sjunger: villa kulla villa, villa kulla kulla villa.. Haha. Sin egen version av Villakulla.


Mellis

Ja å Nova kör lite kex å mackor i soffan medan pappa spelar match. Hade vart kul å se en match men den är i Forsvik idag så vi väntar tills det är en här i byn.


Bad, bad och bad

Vet inte vad som hände men detta inlägg skulle publicerats igår...

Två trötta barn ligger och sussar i sina sängar och en trött pappa ligger bredvid mig här i soffan och sover. Hann knappt läsa färdigt sagan för Nova innan hon somna. De tar på en att gå upp så tidigt. Jag är trött jag med så ska faktiskt göra mig iordning för natten snart. Se färdigt Beck i sängen.

Kan bara summera helgen som perfekt. Alla har haft jätte kul. Vi hann även med lite bad i morse innan vi skulle checka ut och hoppa på färjan till Sverige. Lilla Wilja fick ta ett snabbdopp hon med. Det syns hur hon njuter och tycker om att bada. Hon ler hela hon. Nova är nöjd med allt bars hon får leka med sin idol Lilly. Hon ser upp till henne och gör allt hon gör :) Sötnosar.

Ne sängen kallar!


Hemliga resan

...gick till Danmark och badlandet The Reef (som vi gissat) Barnen blev överlyckliga :) Och jag med, är inte så förtjust i å visa mig bland folk i badkläder men bara skönt å få komma bort en helg.

Sitter på rummet och matar världens snällaste bebis. Inte sagt ett ljud på hela resan, vart så glad hela tiden. De andra är nere å badar så tänkte ja skulle dra dagen lite snabbt.

Började med att Nova stoppar upp ett russin i näsan på vägen till Göteborg. Förvånad någon? De sitter jättelångt upp i näsan å går inte å få tag på. När vi är på båten kollar Carro med personalen om de finns nån sjukpersonal som man kan rådfråga vad vi ska göra. Slutar med att hon och Nova hamnar uppe hos kaptenen men dom får inte bort den för hon är inte still med huvudet. Får verktyg som vi själva får plocka bort den med när hon somnat. Håller på över en halvtimme sen får jag ut den. Onge!

Nu har vi som sagt badat, Wilja oxå. Vi satt i en jätte varmt liten pool och hon skratta och tyckte det var jätteskönt. När hon badat sina 30min gick vi upp. Nu har vi ätit färdigt å dax för lite sömn för hennes del tror jag. Själv ska jag in i duschen.

Vid 18 är det först piratshow för barnen sen ska vi äta karibisk buffé vad det nu innebär. Nova har sovit 45min sen 4.30 i morse så hon blir nog inte svårsövd.

De va allt än så länge!


Tidig morgon

Kl 04.00 ringde klockan. Knappt hunnit somna men jag är iaf uppe. Plus att jag är vrålförkyld! Underbart.
Ska fixa lite till innan ja går upp å väcker resten av sömntutorna :) Avförd mot ? Kl 05.


<3

Å eftersom syrran snott min vagn får ja ligga å mysa å somna bredvid mamma istället <3


<3

Nova vägra sova middag idag.. Men får man sova i syrrans liggdel så går de minsann <3


MYS

Idag är de ingen vidare ordning på oss. Har inte klätt på oss eller nåt än. Lillan är den enda som är redo för dagen. Hon har fått frukost, gjort morgontvätten och fått kläder på kroppen. Ja å Nova har pyjamas och myskläder på oss fortf. Vi har mysmorgon med massa pärlande och Pippi på TVn. Michael kom precis hem med en kasse frukost. Så nu ska vi hugga in på mysfrukost. De va mycket mys i detta inlägg...


Torsdag kväll

Meningen va nu att jag skulle gå upp å lägga fram barnens kläder som ska med på hemliga resan. Men jag hamnade visst här. Datorn finns i samma rum som Wiljas garderob så ja passa på å starta upp världenssegastedatajävel när ja ändå va här. Skulle gå in på HM å beställa lite men hälften av allt jag ville ha var naturligtvis slut så det blev ingen beställning idag. Vilket egentligen är bra för min plånbok men inte för barnens garderober, eller min egen!
 
I em hade vi möte med prästen. Ja, vet inte vad jag ska säga om det hela riktigt men jag kan ju säga som så att jag hoppas hon säger rätt namn på dopet. Det gjorde hon inte idag. Inte en enda gång av alla 20 ggr som hon skulle säga Wilja. Sen typ tvingar hon mig o Michael å läsa nån "dikt" elle va de nu heter, vilket vi inte vill göra men vi får väl se hur de blir med den saken. Har iaf fått in två låtar med Maja på sång och John på gitarr, och även valt tre psalmer. Två hade vi valt sen innan, samma som Novas dop, och den tredje valde hon.. Hm. Ok.. Men det blir nog bra detta. När det väl är över. Nu i efterhand kan jag inte riktigt fatta varför vi ens valt å döpa våra barn. Men vi har nog bara tatt det hela som en självklarhet, det är nånting man GÖR. Ingen av oss är ju nåt vidare troende och jag kan egentligen inte ens förstå varför man tror att det finns en Gud eller Jesus när världen ser ut som den gör?! Men som sagt så blir det nog bra, hoppas jag.
 
Nu ska jag stänga ner burken och sen gå ner för å landa i soffan brevid en sambo som inte ens är kontaktbar när det visas sport på TVn - i detta fall hockey.
 
                        (första mötet med (en väldigt gul) lillasyster. wilja en dag gammal.)
 

Mys

Min minsta älsklig! Helt otroligt hur mycket kärlek man känner för sina barn! Älskar dig Wilja Thilia Carolina <3


Hemlig resa

Nu närmar det sig den hemliga resan. Tidigt tidigt på lördag morgon åker vi. Det är Michael och John som kokat ihop nåt. Varken jag eller Carro vet nåt, men vi har våra aningar. Får vi se sen om vi hade rätt. De enda vi vet är att ingen barnvakt är inkopplad så Lilly, Nova och Wilja ska med och att det är avfärd vääldigt tidigt på lör morgon. Ser verkligen fram emot detta!

Fick reda på detta i augusti. Michael sa bara att jag inte skulle planera in något denna helgen och sen dess har de vart hysch pysch! Inte ens en ledtråd har vi fått. Men som sagt så tror vi att vi vet och stämmer det så kommer vi ha några överlyckliga kids! Men på lör får vi se vart slutdestinationen är.

(PS: ja har lagt fram armpuffarna :))


Långhelg

Michael gick av i morse nu så vi har långhelg ihop. Skönt. Han går på tis kväll igen.

Vi är precis hemkomna från Öppna förskolan. Kors i taket men Wilja vakna precis när vi va utanför så hon var vaken hela tiden. Vi tränade nacken ett par gånger och man ser att det ger resultat.


Vi fyra


Bärsele

Idag gör vi debut för å sitta framåt i bärselen. Betyg mycket godkänt


Linas matkasse

Dagens middag blev tennisracket pasta :)


Kokos kakor

Fasen. Jag bakade igår. Smaken är de absolut inte fel på, snarare tvärtom. Helt ljuvliga. Men utseendet. Tror inte jag kan med å bjuda på dessa på dopet. Dessutom är snart halva plåten uppäten. Jag ber till högre makter om att jag får allvarlig diabetes omgående så jag inte kan äta sån här skit!


Pussel & Pippi

Spenderar em framför Pippi och pusslande. Trök väder.


Mammas tröja

De va tyst inne på toa en stund sen kom hon ut - i mammas tröja som låg i tvättkorgen för att lillasyster kissat på den TVÅ gånger när vi satt å vänta på att få hoppa i bassängen.. Sötnöt


Träning

Kämpigt men hon blir starkare för varje dag som går i lilla nacken


Mysmorgon

Sitter i soffan å myser med min stora tjej, Musses klubbhus på TV. Wilja stensomna efter frukosten. Idag har vi inga planer på schemat. Skönt. Ska bara ta de lugnt. Michael jobba ju inatt så vi är själva idag.

I em är det babysim igen. Egentligen min tur men jag är verkligen inte redo för å visa mig så överlåter det till Michael idag igen. Morfar kommet hit och leker med Nova den timmen vi är borta. Hon har redan bestämt de ska måla på krit tavlan och pärla med plupparna :)


Busy day

Nu har jag rensat, sorterat, sparat, slängt och märkt barnens kläder. Lite fundersam över overallerna så sparade dom ifall. De e 68 på dom å de har Wilja nu men dom måste va stora 68or för jag la dom på Wilja för å se å dom är väldigt stora, så jag spar dom så får vi se om dom passar sen när kylan kommer. Vore ju praktiskt. Så synd att barnen inte är födda samma årstid, de hade vart praktiskt. Men man kan inte få allt :)

Jag har även hunnit med en snabbstädning här hemma medans pappan i familjen tog barnen till lekparken. Storstädadr i fredags men de syntes inte idag. Är de nåt man lär sig när man får barn är att det inte är någon idé med å städa å va pedant. För efter två sek ser det likadant ut. Förut plocka ja hela tiden men nu gör vi de när Nova lagt sig. Dom måste ju få leka å stöka till!

Nu ska ja å Nova baka innan det är dax för ett bad å sen läggdags.


Hjälp!

Klädrensning pågår. Vad har jag gett mig in på? Rensar, märker och sorterar inför klädbytardagen. Har ett par påsar om man säger så. Puh!

Försöket att inte spara allt för mycket efter Wilja. Efter Nova har vi sparat massor men nu har jag lärt mig att jag inte behöver spara så mkt för ja köpet lika mycket nytt sen iaf.

Åter till kläderna...


Lördagsmys

Kvällens mys består av nattade barn, tända ljus, nachochips med dip, en alkoläsk till mamma å öl till pappa å givetvis en liten skål godis :)

Trevlig helg!


?

Skulle vart en bild med till förra inlägget men ser nu att jag aldrig laddade upp den å så vet jag inte hur man raderar inlägg från mob så de får helt enkelt va.


På väg till kalas igen

Kalasdax igen men först lite sömn!


Dansa - pausa

Pågår dans i hallen =)


Mardröm & smörgåstårta

Vilken natt jag haft. Jag brukar aldrig drömma mardrömmar. Inte av ett TV program iaf. Tittade på CSI igår kväll å givetvis drömde jag att det handlade om mig. Fy vad jag sprungit inatt :) Blev kidnappad framför ögonen på Nova så hon blev ensam kvar i en mörk gränd. Massa otäcka masker och sen brann jag upp levande. Usch! Tur jag blev väckt av att ena katten hällde ut vattenglaset så jag fick vakna å torka vatten å inse att de bara var en dröm. Pju!

Nu ska jag starta dagen med en rejäl bit smörgåstårta. Blev en hel tårta över. Vet inte om vi räknade med att en hel armé skulle komma?! Men har ringt ner mamma och pappa på lite gött nu.

Skepp å hoj


Kommentarer, kalas och trött barn

Det är så kul å få kommentarer tycker jag. (tack Jenny & Ida) Fast jag är extremt dålig på å kommentera själv men ska försöka bättra mig :)

Nu har vi avverkat Michaels kalas för idag. Nova har vart helt tossig sen igår när hon fick reda på att sina kusiner skulle komma. Dom har lekt å härjat här hela kvällen, ätit glass och kakor varvat med studsmattan och rutschkana.

Studsmattan måste va årets bästa köp! Nova älskar sin matta. Och den är energislukande :) Mycket bra å "rasta av" innan läggdags, haha.

Madicken är på TVn för ungefär elfte gången idag. Michael sitter å matar Wilja som totaldäckat i hans famn men hon äter ändå. Nova sitter bredvid och somnar snart hon oxå. Dags å göra alla nattprocedurer sen hopp i säng.


Just nu

Helg va de!


6 september

Idag har vi tagit helg på Mellangatan. Michael är ledig inatt. Skönt tycker jag, slipper jag vara själv. Har vart på ÖF idag. Springer där jämt men både jag och Wilja gillar det så..

Usch jag har så mycket jag måste göra. Men ändå ligger jag i soffan å har ångest över allt.

Jag borde:

- städa
- få upp handen ur godis påsen
- få klart all dop planering
- göra klart tårtorna tills imårrn
- hänga tvätten

Imårrn fyller Michael år och vi ska ha lite kalas här hemma. Det vankas smörgåstårta i köket men det är bara rörorna som är gjorda än så länge.

Ne om man skulle lyfta på räva :)


<3

Idag har jag och min minsta pärla vart på öppna förskolan.


...

Båda mina pärlor somnade tidigt ikväll. Nova va helt slut efter allt lekande å busande med Lilly. Michael vilar i soffan innan nattens jobb, TVn verkar ha ballat ur för den kör bara nåt uppdaterings program om och om igen så jag har väl inget annat väl än att lägga mig jag oxå. Ska fortsätta leta efter goda kakrecept till dopet i sängen.


4 september

Idag gick lämningen på dagis smärtfritt. Nova berättade för alla fröknar och barn om cirkusen vi va på förra veckan. Sötnöt.

Sen hängde jag med pappa på "Hund för alla". Vi gick med på 4km:arn sen vek vi av. Pappa skulle iväg å jobba, men lite motion fick vi iaf. Carro å Lilly kom hit idag så dom hängde med och hämta Nova på dagis. Sen blev det fika på Nymans för å fira Tilda som fyller 20 i veckan. Firade lite i förväg.

Sen har Nova och Lilly röjt här hemma så det står härliga till. Målat på griffeltavlan och lekt kurragömma. Så kul å se barnen ha roligt.

Lillfisen är lika tät å har lika tungt å andas idag. Tyckte hon va lite bättre igår men idag är de sämre. Vet inte om de kan bero på badet igår men enligt BVC å Tina så va de fritt fram å bada. Jobbigt är det iaf.

Imårrn är det babycafé igen. Det ser vi fram emot. Hoppas bara Wilja vill vara vaken denna gång :) Sist sov hon sig i genom hela tiden där.





Babysim

Babysim igår med pappa


Just nu

Bebismys


3 september

Idag har vi haft besök av kära Bea. Vi har knappt setts eller hörts på evigheter så vi hade lite å ta igen. Jag fick en barnfri stund så vi gick till Nymans å fika. Sen har vi mest gått igenom graviditet, förlossning och barn i allmänhet :) Låter kanske inte klokt men jag längtar redan tills jag är gravid igen. Jag mår så otroligt bra i kroppen av de å de pirriga inför förlossning längtar jag oxå efter. Men nu väntar vi lite. Måste hinna med å njuta av våra fina barn först :)

Lite sommar/sensommar freelings idag. Skönt. Längtar nästan lite till hösten. Massa färgglada löv ute och tända ljus inne.


Babysim

Idag är det dax för babysim för Wilja. Ska bli kul å se vad hon tycker om att bada i stor bassäng, hon älskar att bada annars så det är nog inga problem. Det får bli pappan i huset som får premiärbadet, jag har inte svarvat kroppen inför badsäsongen :)

Nu kommer snart mormor som ska leka med Nova medans vi badar. Dax att packa badväskan


2 september

Oj oj vilken dag vi haft. Vi for i väg i morse till kusin Lilly som fyllde 4 år. Vi har ätit massa goda kakor, cupcakes och tårta. Lilly och Nova har lekt heela dan. Dom har nog spenderat de mesta av dagens timmar på studsmattan. Kul å se att dom leker så bra ihop. Inget skrik eller bråk mellan dom utan dom håller sams hela tiden. Vi avslutade kvällen med lite pizza mys. Fick nästan dra in Nova från studsmattan. Hon ville inte hem. Nu har vi landat i soffan framför tvn men känner att det är lika bra att lägga sig i sängen eftersom mitt sällskap redan sover, Michael i soffan och Wilja i sin babysitter.


On the road

På väg till kusin Lilly på kalas...


1 september

De blir lite glest med inlägg men ibland får jag inte upp bilderna jag tänkt lägga upp och då skiter jag i å skriva alls. Just nu är jag inte helt 100% nöjd med appen för den jävlas med mig ibland. Men nu sitter jag tom med datorn så passar på att skriva lite. Lättare å skriva än på telefon.
 
Vi har så mycket vi måste fixa och planera. Dopet framförallt. Känner att vi bara skjuter det framför oss hela tiden.
  • Tårtor - vem/vart tar vi dom, jag bakar dom iaf inte =)
  • Vem sjunger? Samma låtar blir det iaf som vi hade på Novas dop, Välkommen till jorden och Du är allt.
  • Psalmer? Funderar på samma som till Nova men får se..
  • Det ska bakas massa kakor
  • Lite dukningsprylar ska införskaffas
  • Kläder till barnen. Mina är nog kirrade tror jag.
  • Dopklänning! Herregud, de viktigaste lixom. Vi har de lite rörigt på den fronten om man säger så.
Faddrar har vi klara sen långt tillbaka. En bock i to-do listan =) Vi har ett möte med prästen inbokat oxå så vi får igenom det hela. Hade velat haft samma präst som vi hade med Nova, han har döpt mig oxå men nu fick vi inte så mycket att välja på. Kyrkan hade vi oxå tur med för några dagar efter dopet stängs den för renovering. Skönt att det bara är dop denna gången. Förra var det familjemässa med barnkör och hela kittet. Men det är ju inte allt för ofta man är i kyrkan så man får väl ställa upp lite ibland. Kan faktiskt va lite mysigt tycker jag.
 
Novas dop 27/2-11.
 



 
 
 

Ny design

Har nu suttit å fipplat med å hitta en ny design. Å jag hittade en med ugglor som jag älskar! Gissa om jag blev glad. Är inte hundra nöjd med designen men jag kan ju ingenting så det får vara så här. Men är de nån som vet hur man får dit bloglovin?

Glad Nova

Mycket nöjd och glad Nova som fick köra runt på syrran inne på Coop

(Wilja syns mellan gallret)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus