Happy

Å jag är så glad! I morse fick jag ett så glatt samtal från min älskade vän som meddela att hon fått en liten bebis! Jag handlade lite söta killkläder, för första gången, i strl 44 och åkte dit. Tyvärr fick jag ju inte träffa gossen men jag får hålla ut ett tag tills han är redo att möta världen utanför KSS fyra väggar. Stort grattis min vän - det är nu livet börjar <3


1 årig förlovningsdag

På våran 6 års dag förra året så frågade Michael mig om jag ville förlova mig med honom. Något jag väntat länge på att han ska fråga. Men några ringar har det inte blivit av att vi köpt.

Idag förra året var Michael dålig. Han låg på soffan och jag gick och väckte honom. Gav honom en julklapp. Två ringar! Sen vid 14tiden drog vi in till KSS med en väldigt dålig Michael. Tillbringade hela em och kvällen på akuten sen rullades han iväg mot operation. Blodförgiftning i nyopererat knä. Där fick han ligga i två veckor med några timmars permission på nyårsafton.

Så GRATTIS hjärtat på förlovningsdagen!


Julstress

Då är vi på väg mot Källby. Herregud vilken stress det alltid ska vara innan man kommer iväg någonstans. Michael var chaufför till Hjo och passade på att ta med julklappar och katterna som ska va där tills vi kommer på tis. Jag hann städa när dom var iväg. Skönt att komma hem till städat hus efter jul. Nu ska vi bara inta lite färdkost på Max innan vi drar vidare. So long!

(två duktiga barn på väg..)


En funderare..

På senare tid har jag kommit på att jag nog vill ändra Wiljas stavning. Till enkel V. W känns/är passé. Wilja - Vilja.. Först var jag emot att stava med V men W har jag aldrig vart helt hundra med. Kontaktar man bara Skatteverket om det? Jag har ju (tyvärr ibland) en till som måste vara med att bestämma så det lutar väl åt ett nej men man kan alltid försöka.

Hur är det med efternamnen? Barnen har ett som mellan efternamn och ett som efternamn. Om jag och Michael gifter oss, kan vi ta bort mellan namnet så dom bara får ett namn? Det blir så mycket med så många namn.
Tilltalsnamn-andranamn x 2-mellan efternamn-efternamn. Blir ju en hel mening.


Jul, kalas och sömn

Nu börjar man kunna pusta ut.. Ska bara försöka komma ihåg alla tusentals grejer som ska med imorgon. Har börjar skriva lista tom. Blir lite flängande i år men så är det. Vill ju kunna fira med alla!

Idag har vi varit hos Lexus på kalas. Barnen lekte minst sagt högljutt men så ska det vara :) Kul att dom leker bra ihop tycker jag. Nova gillar sin Lexus. Och han verkade uppskatta sina paket. Blev även lite nyårs planering.

Ikväll hade vi två underbara barn som somnade på två röda. Nova kan jag förstå efter denna em :) Skönt när läggningarna går smidigt. Får se hur läggning blir ihelgen nu. Hon kan vara lite trasslig när vi inte är på hemmaplan. Wilja har inga problem med att somna nånstans, skönt det.

Tror inte mamma heller kommer att ha problem med att somna ikväll. Jag kan verkligen inte förstår folk som sover med barn i sängen. Nova har börjar komma in till oss ibland. Är jag själv på nätterna är det lugnt, då får vi ju plats. Men som i natt nu när vi blev 3st på 160cm blir det för tajt. Plus att jag alltid har en katt som sover vid mina fötter så jag får ligga med mina över på Ms sida. Så efter mycket trassel och vakenhet gick jag upp och letade fram madrassen så där sov jag inatt. Hon är mamma upp i dan med att kunna konsten att breda ut sig, tvärs över sängen med armar och ben överallt.


121221

Helt slut efter en hel dag på Marieberg men nu är alla klappar köpta och snart inslagna. Var ju inte direkt ensamma där om man säger så men jag har faktiskt inga problem med mycket folk. Det enda jag saknade idag var en vagn att hänga jackan på och lägga alla kassar i.. Eller bärhjälp! Nästa år ska jag komma ihåg att inte köpa alla klappar av samma lön, blir lite väl dyrt. Bättre om man sprider ut de lite. Ska snart betala räkningarna oxå så snart är jag väl helt pank.. Nu ska jag ta ett röjande här och sen blir det slapp i soffan.


My day

Ligger just nu i sängen efter en jobbig dag på barnmedicin. Dax för kontroll av njurar igen. Som vanligt var hon svårstucken. Hon satt med emla salva på både händer, fötter och armveck. Efter fyra försök hamna kanylen rätt. Höll på att sluta med stick i huvudet men det slapp hon tack och lov denna gång. Dom tyckte de vore synd att raka hennes små fjun :) Sist dom satte i skalpen var hon bara 6-7v. Ganska otäckt.

Hon var så duktig, min tappra tjej. Under isotopen var hon så utslagen att hon somna. Och tur var väl det för att få henne ligga helt stilla i 31min i "tunneln" vore nog omöjligt. Hon hann knappt läggas ner förrän hon somnade snuttisen.

När vi kom hem blev det som vanligt torsdagsbad för Nova och Michael. Jag och Wilja pusta ut på golvet. Men hon orkade knappt leka för hon var så trött. Det är så tungt och jobbigt att vara på sjukhuset.

Nu ikväll har vi suttit på golvet och slagit in julklappar och presenter till Lexus som vi för övrigt ska till på lördag. Det vankas 2års kalas.

God natt!


Kärlek


Julkort

Eftersom våra 20 (?!) julkort inte räckte till alla så lägger vi ut ett här och önskar GOD JUL & GOTT NYTT ÅR till alla! Ingen nämnd, ingen glömd!


Blaha blaha

Oj oj, jag blir nästan rörd själv när jag ser vad fint det blev, blomman och chokladen. Nu gäller det bara att komma ihåg det i morgon.
Nu är jag bänkad i soffan. Göta kanal haha. Sen måste man ju även sen Småstadsdrottningar även fast jag skäms ögonen ur mig över fröken Skövde. Finns det ens sånna människor som hon?
Imårrn ska vi gå på julavslutningen på babycafé. Mysigt. Då ska det dansas och fikas som aldrig förr eftersom det sen är uppehåll.
Torsdagen är fullbokad med jobbiga tester och undersökningar på KSS. Sen tycker jag vi släpper detta med sjukan för i år. Pallar inte mer nu.
Varje dag fram till jul är fullspäckad konstigt nog. Tur jag lämnat allt godis och kakor jag gjort i norra för nu känner jag det suger i götte tarmen.


18 december

Mindre än en vecka kvar till jul och stressen börjar infinna sig. Men man får göra de bästa av situationen. Idag har vi vart i Mölltorp och beställt revben till jul. Köpt en jättefin julgrupp till en fröken på dagis som går i pension nu och två stora chokladaskar till fröknarna. Måste ju visa vår tacksamhet lite. Tacosen ligger nu i våra magar och så fort barnen är i säng måste jag sätta mig och kolla över julklappar, slå in några och checka av min lista.


Wilja


Repris

Ännu en kväll har spenderats på KSS, närmare bestämt akuten. Lilla snuttan. Men nu är vi på väg hem, några inhalationer rikare. Skönt att vi slapp inläggning. Jag tycker så synd om Nova när det blir så här. Wilja ska till doktorn - mormor kommer och är hos dig. Allt går så snabbt och stressigt. Hinner knappt förklara för henne varför saker och ting är som det är. Men när det gäller andningen är det snabba ryck in och då sätts hon åt sidan. Usch. Ska pussa på henne lite extra när jag kommer hem.

En sak jag tänkt på mycket det senaste är varför skriver man alltid om när barnen är sjuka? Checkar in på akuten osv.
-Vill jag skryta om det? Absolut inte. Hade hellre sett mina barn vara friska och aldrig besöka sjukhus.
-Vill jag folk ska tycka synd om henne? Det är synd om henne som inte kan andas men behöver verkligen inga mer sympatier. Hjälper ju inte ändå även om jag vet folk tänker på henne.
-Vill jag folk ska veta vad vi gör? Vem är ens intresserad av det?!

Med Nova hade vi aldrig sjukdomsbekymmer men med nr två verkar vi fått de mesta. Tur hon är så snäll och inte klagar nåt. Hon håller humöret uppe och tur är väl det för annars hade morsan brutit ihop för längesen.


Lång dag på sjukan

Igår va vi på KSS för ultraljud av Wiljas njurar. Gick jätte snabbt och doktorn sa att det såg fint ut och att njurarna växer som dom ska. Tror jag han sa, han var nämligen en mumlande dansk :) Bara hoppas läkarna säger samma när vi ska in på isotopen nästa vecka. När vi gick därifrån stannade vi till vid barnmedicin och rådfrågade lite. Hon är jätte förkyld och börjar givetvis bli tät i andningen. Vi fick komma in och det slutade med 6tim uppe på avd. Som tur var lät det fint när dom lyssnade sista gången så vi fick åka hem vid 21 igår. Jag var så orolig över att missa Nova luciatåg. Nu hoppas jag att vi verkligen kom in i tid och att inhalationerna gjorde sitt så vi slipper åka dit snart igen.

Den här läkaren var jättebra. Tog allt på allvar som vi sa. Tog upp andning, eksem och mage. Va ju inte därför vi kom in men vi körde allt på en gång :) Dom tog massa prover och inhalationer.

Men kan börja undra om läkare gör olika utbildningar när dom läser, allså att alla får lära sig olika? Jag börjar bli irriterad på alla åkommor Wilja har och att alla veliga läkare säger olika. Nu är prov för gluten taget och vi undrar nu varför det inte gjordes när vi gjorde prick och patchtest när vi ändå gick igenom alla tänkbara allergier, djur, födoämnen mm.

Hon har svårigheter med andning (det värsta av allt) allergier, njurproblem. När ska en liten 7mån tjej få vara frisk och njuta av sin start i livet?


Trött tjej

Har vart på ÖF med Wilja dig. Bakat lussekatter och lekt med barnen. Men det är jobbigt att leka hela dagarna..


Pappamys


Sjukstuga

Å där kom den! Trodde jag blivit bloddopad sen jag fick blod men icke då. Small till igår och så blev jag vrålförkyld. Men har stått emot både det ena och det andra sen Wilja föddes så lite nytta gjorde nytt blod! I detta hushåll är nästan alla sjuka av olika åkommor. Michael har vart på VC och fått två olika sorters penicillin och Wilja va vi inne med i fredags och jag orkar inte ens gå igenom hela förloppet men kan sammanfatta det hela med att en rapport är skriven från BVC/VC Karlsborg till KSS. Hon är fortfarande jäääätte lös i magen stackarn och äter inte. Nova är lite sisådär. Men tids nog repar vi oss. Bara magsjuka håller sig borta är jag nöjd!

Och till på tors måste alla va "friska" för då ska vi på vårt första luciafirande på dagis. Farmor och mormor har fixat så dom oxå kan titta på. Ska bli så mysigt. Måste bara prova hela outfiten så jag vet allt passar.

Efter att tjejerna tog ett bad ihop nyss så däcka Wilja på direkten. Typiskt. För vi måste hinna till VC med urinprov innan 17. Satt i 1 1/2 h förut men kom inget kiss.. Inte det lättaste att fånga i mugg direkt.

Ska gå och ta ett par köttbullar till. Finns inget godare än kalla hemmagjorda köttbullar! Jo mammas men till den nivån kommet jag nog aldrig :)


Önskelista

Wilja har vart inne på Little for minis sida och pekat ut bla detta. Så snälla tomten, storlek 74/80.

(lånad bild av Little for mini)


Detaljerat inlägg

Nu är det ett väldigt långt och väldetaljerad inlägg som kommer men kanske finns nån som har tips och råd!!

Håller på att bli tokig på alla bekymmer och skit som bara blir flera och flera.
Efter ett X antal veckor mjölkfritt är det fortfarande ingen bättring på Wiljas mage. Så nu går vi över till vanlig mat och är under "mjölk dropp test" just nu i två veckor så får vi se vad som händer.

Hon har oftast alltid ätit bra men de senaste dagarna blir det bara mindre och mindre mat. Idag har hon ätit en flaska välling och gröt sen stopp! Inte en endaste liten droppe välling eller mat vill hon ha. Däremot fick vi i henne ganska mycket vätskeersättning så det är ju alltid nåt. Men om det fortsätter såhär så blir det ett samtal till farbror doktorn. Hon kissar så ett bra tecken iaf.

Hennes mage blir bara värre och värre och säkert därför hon tappar aptiten. Vet ju själv hur sugen man är på mat när magen krånglar.

När vi gick över till mat, välling och gröt så blev hennes mage jätte hård i magen och var sån i flera veckor. Men det är ju inte konstigt den blir det efter allt nytt som hamnar i magen. Sen en dag helst plötsligt så vände det. Det bokstavlig talat bara rann bajs. Vissa dagar brunt vatten, en del utspädd ärtsoppa. Sån har den varit nu i 4-5v. Vi har vart inne och gjort pricktest på alla födoämnen - 0 poäng. Vi har gjort patchtest - 0 poäng. Så nu står vi och stampar.

En tanke som uppkommit de senaste är att det kan va Antibiotikan som ställer till det. Men läkarna har sagt att eftersom det är en så pass liten mängd så ska den inte vara skadlig för hennes lilla kropp. Men jag vet inte. Äta det varje dag i snart 7mån kanske sätter sina spår? Nån bajsbakterie? Jag letar anledningar till höger och vänster.


Konstnär

På Öppet Hus på dagis igår fick vi se lite vad dom gjort. Bl.a. så hade dom fått en spegel och sen målat av sig själva. Såå sött!


1 advent

Igår va vi på 35års kalas i Mölltorp och när vi är på väg hem ringer barnvakten och säger Wilja spytt. Trodde inte de skulle va nån fara men herregud! Hela ungen, sängen - överallt. Å där låg hon och sov. Natten har slutade iaf med att jag låg på en madrass på golvet. Efter typ 0 tims sömn gick vi upp och tände ljus och brasan. Jag och Nova bakade scones till frukost, mysigt. Herrn i huset är lite dålig och sover än. Men snart ska han få gå upp för jag och Nova ska gå på julskyltning. Jag har lovat henne fika och den tanken släpper hon inte. Hade tänkt skita i de först men Wilja är bättre så jag överlämnar henne till fadern.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus