?

Vet inte vad som hänt men nu slockna Nova i soffan. Hon som alltid sover vid 12 och absolut inte i soffan.. Tufft å gå på cirkus =)


BVC & cirkus

BVC ringde förut å som tur va fick vi tid idag. Vi stod på "reservtid" ifall nån avboka. Å Gud måste hört mina böner :) Annars hade jag gått till VC igen för min lilla böna låter inte bra, värre idag. Hoppas det finns nåt å göra så hon kan andas lättare och slipper anstränga sig så stackarn.

Igår var det cirkus premiär. Nova ÄLSKADE de. Vi va där med bästisen Lexus och hans pappa. Nova blev tokig när hon fick se hättar (hästar) och meler (kameler) Blev ingen ponnyridning för de hade inga hjälmar och där gick min gräns. Men de blev popcorn till barn och sockervadd till mamma :)
Annars vet jag inte om uppfyllde mina förväntningar. Tyckte mest de va "lättklädda vuxendanser" som jag uttryckte de. Men barnen var nöjda och det var väl huvudsaken. Men för de priset va de helt OK.

Nu ska jag återgå till lego byggandet. Idag är det stall till djuren vi gör.


Mys!


28 augusti

Fy tusan är hösten här nu? Va tvungen å ta jacka när jag gick till dagis i morse, 9 grader. Haft en väldigt rosslig och hostig bebis som inte kunnat sova inatt. Stackars liten. Jobbigt när man är förkyld. Nova är tack och lov bättre.

Ska gå bort till Öppna mottagningen sen så dom får lyssna på Wilja. Tung och pipig andning. Jag blir så nojig när det gäller Wilja. Eftersom läkarna sagt att vi ska va observanta på allting så blir jag orolig, oftast i onödan oxå. Men bättre å kolla upp det en gång för mycket.

Vi konstaterade häromdan jag och Michael att vi har varje helg fullbokad i september. De e 3 födelsedagar, dop och hemlig resa. Kul!

Nu ska jag sminka på mig ett ansikte och köra en kopp varm choklad.


Trasig bugga

Nu äntligen fick jag tummen ur och mailade England ang vagnen.

Själva gummit i handtaget har pajat lite å tänkte kolla om det går reklamera.

Vet inte hur de gått sönder, om de e vårt fel, men man kan alltid försöka..

Den va ju inte gratis direkt så en hel vagn vill jag gärna ha.

En nu båge skulle oxå behövas egentligen då Nova bet hål i sin!?


Wilja

Wiljas läkare ringde i morse ang ultraljuds plåtarna vi tog för nåra veckor sen.

Dom hade jämfört plåtarna sen sist, ingen förändring och njurfunktinen var bra. Puh! Så nu kan vi pusta ut några mån tills det är dax för de stora kontrollen igen, när hon är 6mån.

Antibiotikan ska hon äta varje dag tills hon är ca 1 år, förebyggande mot uvi och njurbäckensinflammation. Hon är extra mottaglig för å få det.

Hon har en utvidgad urinväg mellan njure och blåsan som sen leder till utvidgad njurbäcken. Absolut inget farligt som tur är. Men får hon feber måste vi in till sjukhus direkt. Och lite koll på kisset har vi oxå. Får hon några "konstiga sjukdomar" måste vi oxå kontakta barnmedicin. Hon är extra känslig för sjukdomar.

Annars är hon som vilken liten 3mån som helst <3



En förkyld liten tjej...


<3

Ett stycke sussande bebis


Give me!

Allvarligt, detta måste jag ha!


Just nu

Aktivering vid lekparken..


Det tar sin tid...

Att göra iordning två barn plus sig själva för å komma iväg nånstans tar fasen mer tid än man tror. Det ska packas skötväska för två, koka vatten, packa in vagn å barn i bilen. Det ska spelas på spelhålan, tanka bil, hämta upp mormor.. Jösses. Men nu är vi iaf på väg. Mot Sanneruds marknad.


Tidig morgon

Usch den här natten va inget vidare. La oss rätt sen och hann knappt somna innan Nova hade ett "nattskräcksanfall" vid 02. Hon har haft de några gånger tidigare och det är lite otäckt tycker jag. De höll i sig en stund men somna som tur var. Sen vid 05 va det en annan liten dam som tyckte att sovmorgon på en lördag var överskattat. Så jag tog henne runt 05.30 och gick ner så herrn i huset kan få sovmorgon. Vi myste ner oss i soffan med en flaska välling, sen låg vi och prata och gosa länge. Hon blir nog lik sin syster, talets gåva verkar dom fått båda två :) Nova sover än, kors i taket. Annars brukar båda vakna runt 06.30-07.00.. Nu sover iaf en mycket täppt och hostig Wilja i vagnen. Fy så hon låter. Hon va så här sina 6 första v i livet oxå. Är det något jag mer än gärna skulle ta på mig är det mina barns förkylningar och andra sjukdomar. Barn ska få vara friska!



(de där med snutte över ansiktet verkar gå i arv)


Hjälp?

När ja väl får ordning på blogg appen börjar nästa problem. Hur gör man en fin design? Kräver inget avancerat direkt men nåt annat än törra löv som header vill jag allt ha. Någon?


Present förslag...

Många har frågat vad Wilja önskar sig i doppresent och visst har jag ett par saker på lager som jag vet hon vill ha, utan att hon vet om det :) Jag är inte sån som tycker om typ silverskedar, sparbössor å sånt som vi fick när vi döptes. Jag tycker det är bättre barnen får nånting dom har mer nytta av, som dom kan använda och som blir ett fint minne som inte bara ligger "och skräpar" som en sked skulle göra tex. Kanske låter hemskt när jag skriver att JAG önskar mm men nu är det ju så att prinsessan inte kan prata ännu.. Detta är iaf sånt som jag tycker är fint, som jag skulle vilja ha till henne, sånt som jag själv skulle kunna tänka mig att köpa till någon som döptes..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finns på iob-butiken.se eller jollyroom.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finns på jollyroom.se
 
Finns på jollyroom.se
 
 
 
En bumbo stol
 
 
Pall från Bonde of Sweden. Skulle va fint om det stod Wilja på den
 
En Stokke/Tripp trapp stol i svart/mörkbrun
 
 
Doptavla - men det är redan paxat av mormor & morfar
Nåt fint halsband
Leksaker
Kläder är alltid kul
Gipsavgjutning av hand & fot
Presentkort på Fotogruppen Skövde
 
Kommer säkert på mera men detta får räcka. Nu har ni iaf lite tips.

What?

10st som följer min blogg är ungefär lika med en miljon följare enligt mig.. Vilka är ni och hur hittade ni hit?


Fredagsmys

Nu är det fredagsmys om det så är det sista jag gör..

Hemkomna från Skövde med nytt bord och stolar som Michael och Nova är i full färd med å montera. Själv sitter jag i soffan och ser på Sunes sommar. Nostalgi!

Har spritter i benen. Men vet inte vad jag ska hitta på. Egentligen borde jag fortsätta rensa, städa och tvätta men det tycker jag man gör jämt.

Kanske ska färga håret istället? Det skulle verkligen vara behövligt. Fast jag har en syster till frisör är jag inte vacker i håret. Inte för att det är Carros fel, men har börjat förstå att det inte är kul å klippa och färga familjen så fort man är ledig. Sen bor hon ju en bit bort oxå. Ska klippa kortare först när jag slutat tappa så satans mycket hår. Beror dels på hormonerna som alltid efter en graviditet men för min del oxå pga blod och järnbristen. Detta håravfall är skrämmande. Kan inte ens ha håret utsläppt för hela ryggen är full av hår då. Inte kul. Färgning gör jag oftast på egen hand och det är anledningen till att jag ser ut som jag gör i huvvet just nu. Svärmor Lena har jag ju oxå som är frisör de klart men barnslig som man är så vill man ju den frisör man alltid haft.

Ska gå å kolla i skåpet vad jag ska slänga i för färg..


Nytt nytt nytt

Nytt bord och stolar ska få flytta in. Äntligen!


Förlossning. Före - under - efter

Tisdag 8 maj

Tid på KSS för en ordentlig hinnsveptning + kontroll. Gjorde hinnsvepning på MVC hos Ann men va inte de minsta mogen. Hinnsvepningen ger samma resultat, inget har hänt sen sist. Gör även ett UL. Där ser man att bebisen har väldigt dåligt med fostervatten, väger alldeles för lite enligt tabellen samt att den har "nån njurnedsättning".

Detta säger läkaren som precis efter hon sagt dom orden blir tvungen att springa på akut snitt. Å där sitter vi, två livrädda och chockade snart tvåbarnsföräldrar. Vad är det för njurnedsättning? Tusen tankar far genom huvuden och jag känner att jag bara vill gråta. Efter ett bra tag kommer hon tillbaka och kan inte säga mycket mer om njurarna förrän bebisen är ute och man då gör mer nogrann undersökning. För att ha gått 14 dagar över tiden så väger bebisen för lite. Enligt kurvan från MVC ska vikten ligga runt 3,9kg men snittar till ca 3,5 nu. Beslut tas om igångsättning dagen efter, onsdag.

Onsdag 9 maj

Runt 11 tiden blir jag igångsatt av någon sorts platta som man bara kan "dra ut" ifall barnet skulle påverkas neg.
Eftersom förlossningen slutade så akut sist och nova var så dålig och medtagem så vill man ha bättre koll över bebisen denna gång. Denna platta ska sitta max 24tim sen får man se vad man gör sen om inget händer.

                                       (dålig bild)

Jag blir iaf inlagd på BB oförlösta. Michael är hos mig hela dagen men åker hem på kvällen till Nova. Lovar att höra av mig så fort något händer. Får en rumskamrat som jag var nära att kväva pga snarkningar, så irriterande. Blir det ingen sömn alls.

                                   
                                     (BB oförlösta)  

 

Torsdag 10 maj

Runt kl 01 börjar jag känna av lite mensvärk. CTG tas hela tiden med 1tim mellanrum för o ha koll på bebisen.

Vid 07 börjar de bli bli mer o mer värkar och smärtan blir grövre. Messar Michael om att komma in direkt efter dagislämning vid 09. Han frågar om det är bråttom men jag svarar att det är under kontroll. Varför vet jag inte för jag hade ju ont och kände att allting började närma sig. När dom kommer in och tar CTG säger bm: jag ser att du har sammandragningar. NO SHIT! Jag trodde de va värkar. Om detta bara är sammandragningar, hur fasen känns det sen? Jag går iaf in å duschar, står säkert en timma. Jag går runt å vankar i korridoren, lättare att stå och gå när värkarna kommer.

Kl 10 kommer en läkare för och undersöka mig. Är öppen 4cm och får nu komma ner till förlossning. Får panik över att Michael inte hunnit in än. Messar tusen ggr men han är på väg. Som tur är hinner han precis upp till mig innan det är dax att åka ner. Nu har jag ont.

När vi kommer ner till förlossningen dröjer det länge innan vi får komma in på ett rum för de var inte "färdigt". Michael finns hela tiden vid min sida. Gör allt för å underlätta men jag vill bara vara i fred. Vill absolut inte nån ska röra mig. Försöker fokusera å koncentrera mig på smärtan. Han stryker och masserar ryggen men jag blir bara irriterad. Stackarn.

Det gör bara ondare och ondare. Får tom ta till en spypåse och hela handfatet. Shit, så här långt kom vi aldrig sist. Nu ska jag förhoppningsvis få föda vaginalt. Blir lite stirrig.

När allt är klart får vi komma in och jag blir undersökt direkt. Kl är nu 10.45 ca och jag är öppen 7cm. BM förklarar lite om vad som kan hända, vad hon gör, smärtstillande mm. Hon trycker även hål på vattnet, och visst fanns det massa vatten fast dom sa att jag inget hade. Jag får lusgas och hamnar i min egen lilla värd. Snurrig och yr är jag nu i en underbar bubbla. De kommer och går folk hela tiden och har ingen aning om vem som är/gör vad. Jag får lägga mig på sidan för å se om det är skönare att ligga så.

Helt plötsligt känner jag bara att nu jädrar är det dax. Michael trycker på kl. Blir undersökt och är nu öppen 10.
Det gick fort, på 15 min öppnade jag mig 3cm. Har inga tankar på smärtstillande men det hade inte hunnits med iaf.

Smärtan är obeskrivlig. Jag skriker och tar i för kung och fosterland. Vet att jag skriker: den kommer ur fel hål.
Det kändes precis som den skulle komma ut där bak, vilket var extremt obehadligt. Maskinen piper, hjärtljuden går ner. Jaha tänker jag. De va ju kul att jag fick va med lite krystvärkar denna gång iaf.
Läkare tillkallas, men det ser ok ut så vi kör ändå. Bebisen har armen brevid huvudet. Därför hjärtljuden sjunker och för att det trycker så där bak. Men bebisen måste ut fort. Doktorn tar till sugklocka, och sen så säger han: titta ner mellan benen nu. Och där ser jag något blodigt och kladdigt huvud och vips så flyger bebisen ut. Herregud I DID IT. 16 dagar över tiden.

Kl 12.04 får jag upp det något helt otroligt på mitt bröst. En liten flicka som väger 3240g och är 50cm lång.

En WILJA är född. Vi båda grät av lycka. 1 tim å 20min tog de. Här går det undan!

 

Moderkakan ska ut och när det trycks så på min mage gör det fruktansvärt ont. Jag blir bedövad och sydd. När dom är färdiga blir vi lämnade ensamma. Helt plötsligt känner jag något varmt sipprar ur mig. Är jag så bedövad så jag
kissar på mig tänker jag? Ber Michael kolla, han trycker genast på kl. Jag lyfter på täcket och det bokstavligt talat forsar blod ur mig. Det tillkallas en hel drös med folk och det trycks på min mage. Det gör så ont så jag tror jag ska dö. Skriker av smärta. Förlossning släng dig i väggen. Dom trycker på min mage med jämna mellanrum och det kommer hela tiden en massa blod. Det är livmodern som inte riktigt vill dra ihop sig.

När det lugnat sig blir jag beordrad duscha och kissa. Kan inte resa mig upp. Säckar ihop. Svimmar. Får rullstol.

Vill absolut inte sitta upp utan bara lägga mig ner. Körs till duschen, en BM duschar av mig de mesta av blodet. Tuppar av om och om igen. Jag har förlorat så mkt blod, ca 2l och har lågt blodtryck därför jag svimmar hela tiden.

Efter en stund kommer den efterlängtade silverbrickan. Mat har aldrig tidigare varit så gott! Mår mycket bättre efter en stund. Mår så pass bra så åker rullstol bort så lillan får vägas och mätas. De första bebiskläderna kommer fram och lyckan är total!  

                        (hälften är redan upätet :))

                                              (har sett snyggare ut)

Orkar inte dra allt i detalj men sammanfattning av resten är att lillan får gulsot alldeles för snabbt och blir därmed inlagt på neonatalen fast vi får ligger kvar på BB avd. Dom kommer in var 3tim dygnet runt för å kontrollera henne. Får intensiv sola i 24tim och får endast komma ut ur solen för matning. Blir körigt, får inte träffas alla som familj på hela denna tid. Vi får gå om varandra, jag ut i väntrummet för å pussa å krama min stora tjej, Michael får sitta och titta på lillan som ligger under lamporna.

 

Man upptäcker blåsljud som inte ger med sig. De där med njurnedsättningen är att kisset inte fungerar som det ska så det ska samlas kiss för att komma upp i rätt mängd så vi ser att allt ser ok ut. Blir massa kontroller senare.

 

Efter 5 dagar är lillan fri från gulsot, kisset verkar fungera ok och inget blåsljud. Jag mår allt annat än bra. Har ett
hb värde (järnvärde) på 99 när jag åker hem. Man ska ligga runt 120-150.

Hemma har jag små blödningar ofta. Mår skit. Orkar ingenting, knappt amma. Ligger bara på soffan och känner mig döende. Får en riktigt störtblödning en kväll. Blod på mattan, soffan, golv, väggar, toa, över allt. Ringer 1177 och får som svar: det är ingen fara, men händer det igen får du komma in. Hallå, jag förlora över 2 l på förlossningen, hur mycke blod tror du jag har kvar? Tom jag förstår att jag måste in.


Kontaktar min systers svärmor som är gynläkare, har aldrig träffat henne men nöden har ingen lag. Hon säger åt mig åka in direkt till akuten. Lillan följer med. Gör undersökning och UL. Visar sig att en bit av moderkakan sitter kvar. Blir inlagd och får vänta till dagen efter på en skrapning.

Sövs ner och det spolas rent och biten tas ut. Förlora 400ml blog igen. På uppvaket svimmar jag av igen. Lågt blodtryck och 74 i hb. Uppe på rummet vill dom se att jag kan kissa. Svimmar om och om igen. Orkar inte ens ta hand om min lilla bebis så personalen tar henne. Blir utskriven dagen efter. Innan jag åker hem tas hb igen, nu nere i 68. Allså hälften så mycke som man ska ha?!

Går inte ens å beskriva hur jag mådde eller kände mig hemma. Orkade ingenting. Inte ens leka eller ta hand om mina barn. Inte amma. Bara gråter och känner mig helt för jävlig. Så fort jag rör mig blir jag åksjuk, snurrar i huvudet och jag blir yr och illamående. Tänk att man kan må så fruktansvärt dåligt av ett jävla hb värde?

Bryter ihop en kväll och ringer 1177. Jag vill ha blod. Står inte ut längre. Får ett nej till svar. Tack snälla sjukvård.

En väldigt snäll fd granne (SSK) och min systers svärmor (gynläkare) har hela tiden "haft koll på mig". När de får höra hur jag mår hjälper dom tillsammans med chefen för Kvinnokliniken på KSS, mig att få komma in och få blod.

På kss reagerar alla lika dant som jag. Hur i helvete kan man skicka hem en nyblivenmamma med sånt hb värde? Blir inlagd igen. Får 4 påsar blod över natten. Dagen efter är jag som vanligt. Pigg och inget yr. JAG LEVER!

Känner nu att jag borde stått på mig mera där inne. Sagt att jag vill inte åka hem. Jag orkar inte. Jag vill ha hjälp, blod! Men när man ligger där inne så vill man ju bara hem. Har inte så mycket tillit till vården och KSS längre om man säger så.

Så ja, nu mera är jag väldigt HB skadad. Det tog ca 8v innan jag kunde börja leva och njuta av mina två underbara barn! Wiljas njurar undersöks hela tiden. En del fel har försvunnit och en del andra uppkommit. men huvudsaken är att ingenting är farligt. Hon lider inte. Kissar som man ska. Har inte ont. Där är dom iaf vettiga, på Barnmedicin. Väldigt noggranna kontroller och underbar personal!

 
Gud, va de nån som orkade läsa ända ner hit?


Just nu

Lego bygge för de stora och gym för de små


Snorigt

Har vaknat upp med två förkylda barn. Gillas inte. Nova har vart hostig en längre tid men är idag jätte snorig. Samma med lillan, fast ingen hosta där än. Hatar när barnen är förkylda och sjuka.

Busy

Dom ringde ikväll å sa att bordet + stolarna kommit. Måste hämta dom imårrn så vi blir av med dom där fula trasiga stolarna som vi har nu.

När vi ändå är i Skövde vill jag passa på att:
Köpa färg så jag kan börja måla vardagsrummet
Köpa kattmat + kattsand oxå.
Å in på babyproffsen för nytt regnskydd.
Wilja behöver fylla på garderoben.
Kyl + frys behöver oxå fyllas på.
Nova behöver regnstövlar.
Måste köpa presenter till Lilly.
Claes Ohlsson å köpa den konstiga lampan.
Kök å vardagsrum behöver nya blommor.
Är de för sent för uteblommor?


Herregud, de e helg nu va?


Kvällsbabbel

Fan. Jag hade skrivit ett så långt inlägg nyss men så hängde sig skiten å nu kommer jag inte ihåg allt jag skrev.

Efter att ha läst förlossningsberättelse ikväll har jag nu avslutat min egen som jag började på för evigheter sen. Det blev som en lång novell kan man säga. Men den kommer upp i morgon. Tänkte jag skulle lägga in den via datorn så jag kan va proffsig och lägga in lite mer bilder under varje del av förlossningen.

Jag är så glad över att jag fick en vaginal förlossning denna gång. Jag är väldigt ledsen, känslomässigt, för att de blev akut snitt med Nova. Jag känner mig så snuvad på de hela. Jag ville ju oxå få upp min bebis på mitt bröst. Känslan som alla pratade om. Sen vet jag ju att det var för hennes skull det blev som de blev men jag får ändå inte in de i mitt huvud. Men jag fick ju ett väldigt snett snitt på min mage. Ett minne för livet iaf, ett fint minne eftersom det var därifrån Nova kom <3 Har testat på båda delar och kan nu konstatera att snitt inte var något för mig :)

Nu har jag iaf landat i sängen. Ska läsa lite bloggar sen somna till lillans höga andetag och drömma om mina olika förlossningar (ja, jag vill ha mer barn, mer förlossning och hela fadderullan..)


23 augusti

Dagen idag bestod som vanligt av dagislämning - en ledsen sådan. Fort hem å hämta skötväskan å förminska vagnen, sen till öppna förskolan. Fick sällskap av Lineah & Lexus. Va lika trevligt där idag. Efteråt stod vi här utanför å tjata i över en timme tills regnet kom, då sa vi hej då :)

Vann inte den fina dopklänningen på tradera. Fan! Den som va så fin. Vi sitter i en liten knipa ang klänning nämligen. De e mer vi måste ta tag i där känner jag. Vem ska sjunga? Tårtor? Psalmer? Sånger vill vi iaf ha samma som vi hade på Novas dop. Nu somna lillan i min famn så ska försöka lägga ner henne så jag kan slutföra min klädrensning.

(dessa fick jag idag från tradera - love)


Ledsen tjej


Detta är ingen vanlig göra här hemma. Att gå runt å bära på ledsen donna. Stackarn har så ont i munnen å kommer därför inte till ro å somna. Testat i vagnen, i bärsele å ligga bredvid henne i våran säng men inget funkar. Hon är tyst när jag bär henne så här så får väl fortsätta med det. Men lite mysigt är de allt. Jag som var mitt uppe i ut-med-för-litet-in-med-ny-stl i bådas garderober.


Nej jag är inte bitter

Jag fryser så jag skakar och fingrarna är så stela att jag knappt kan skriva på telefonen. Givetvis började de regna när jag skulle ner till dagis. Och när jag lyft i Nova i vagnen och ska stänga hennes regnskydd gick den jävla dragkedjan sönder. Så där fick jag stå å försöka pilla tillbaka den. Wilja skrek och Nova ville inte sitta utan GÅ hem. Gaah! Bra tålamod brukar jag ha men de tog slut så Nova fick ta mitt paraply och jag fick hålla i de samtidigt som jag styrde skeppet hemmåt. Sen va de som dom där uppe ville jävlas ännu mer med mig så dom vred på regnet ännu ner. De vräkte ner. På mig. Där jag gick med arga ungar, en utan regnskydd dessutom. Och på en mamma utan paraply. Hela 45 min tog en promenad som brukar ta 15. Jag va så blöt så jag vet inte vad när jag kom hem. Tom min bh å trosor var dyngesura. Så nu behöver jag inte duscha idag iaf :) Det är i sånna här situationer jag önskar att jag hade ett körkort. Annars klarar jag mig faktiskt galant utan. Fast det är nog ändå dax å ta tag i de nu. Hur ska de annars gå i vinter?

22 augusti

Nova är nu lämnad på dagis och idag var det inga som helst problem. Hon skulle ta på sig regnbyxor och stövlar fort som sjutton för dom skulle ut å leka i vattenpölar. Skönt när det är sånna dagar, när allt går smidigt oxh utan tårar.

Tänk att hon blivit så stor?! Nyss var hon min lilla bebis och helt plötsligt har hon blivit storasyster och ska tiden gå så här snabb börjar hon snart skolan.

Nu ska jag göra mig lite mer iordning för att sen gå bort till dagens höjdpunkt - babycafé. Lillan ligger ute och sover så henne får jag nog snygga till där borta.


21 augusti


Jag gillar när jag har späckat schema för då går dagarna fortare. Imårrn är det babycafét igen och tors öppna förskolan. Då ska även Linéah & Lexus följa med. Tumbs up! Sen hinner jag knappt hem förrän jag ska till dagis å hämta Nova.

Känns konstigt å gå på sånt här när Wilja är så liten för man är van vid att alltid va på sin vakt och aldrig kunna sitta still när man är där. Sist på cafet så kunde jag sitta i lugn å ro, dricka kaffe å tjöta. Men de säger snart bara svisch så är Wilja uppe å kryper :)

Har jag förresten skrivit att hon vände sig häromdan? Hon har vart på G ett tag. Lägger sig alltid på sidan men sen tar de lixom stopp. Men nu tar hon sig runt min lilla skorpa. Nova va nog runt 5-6 mån innan hon gjorde de, Wilja är 3. Nu kom jag på att jag skrivit detta tidigare men är de nåt man får så är det att skryta om sina barn!

Nu är oxå alla dopkort skickade. 54st har jag för mig, ganska många barn är det i vår släkt. Man kan ju inte bjuda alla de vet jag, men bjuder man den så måste man bjuda den osv. Men det är ju tyvärr de enda gångerna man är samlade allihop, på både min å Michaels sida. Så nu är det dop planering som står högt upp på schemat. Psalmer å sånger tar vi samma som på Novas. Dom är så fina. Ska bara hitta nån som vill sjunga :)


Test igen.

Har bytt blogg för femtioelfte gången

josefinebjorhed.bloggplatsen.se


Motion

Idag får jag iaf motion så de räcker. Först dagis t/r. Sen ut med "Hund för alla" 4km. Nu har jag landat i soffan för å tanka i min lilla älskling lite mat. Hon var oxå med på färden. Skötte sig alldeles exemplariskt. Ska vila en stund å plocka här hemma innan det är dax å hämta min pärla.

För övrigt så gick det finfint å lämna Nova idag. Hon skulle ut på gården å leka direkt :) Skönt, de har vart lite ledsamt ibland när mamma ska gå.

Nova & Lexus

Oj vilken dag vi haft här. Börja som sagt med å skriva pappa papper. Sen mötte vi Linéah & Lexus. Medans barnen sov passade vi på å göra de vi gör bäst, fika å tjöts :)
Sen fick vi hem hit. Här har det åkt rutschkana å hoppat studsmatta om vartannat. Dom passade även på att leka med med massa blöt jord och leta så barnen fick avsluta lekdagen med ett bad tillsammans. Dom har haft såå kul idag, lekt å härjat så Nova lär somna ovaggad.


20 augusti

Nu har vi varit och skrivit på att Wilja har en pappa :) Så nu är han det även på pappret. Har inte blivit av förrän nu eftersom allt vart som de vart.

Nova sitter just nu å äter. Väntar på att Linéah å Lexus ska komma. Barnen ska få leka och mammorna tjattra å fika :)


Gårdagen

Igår när ja va på party så hade dom de roligt här hemma. Michael hade ställt rutschkanan i poolen. Gissa om de va uppskattat? I hela två tim hade dom lekt å badat. Fick värma Lilly å Nova i badkaret för dom var så kalla.

Em tillbringade vi i skogen i jakten på svamp. Hitta inte så värst mycket men det räckte till en tallrik smörstekta iaf. En fästning i hårbotten kom jag hem med oxå. Ska hålla koll så de inte blir rött där den satt nu.


19 augusti

Detta skulle jag publiceras i morse men blev visst fel så det lägger jag upp nu.
------------------------------------------------

Ska snart bli hämtad för veckans andra me&i party. Har nog inte råd med något mer men alltid kul å komma ut lite tycker jag.

Vädret ser ut å bli strålande så blir bog utehäng när jag kommer hem. Bus å lek i lekparken eller i trädgården. Hoppas även det bjuds på middag hos mamma&pappa :) nu när alla syskon + respektive/familj är här.

Michael va inte så sen igår. Va hemma vid 00 typ. Så nu ska han få ha barnen medans jag får lite egentid. Han har vart borta på träningar/match/fest denna vecka så nu är de min tid.


Suprise

Har ju glömt å berätta att vi ska på hemligheter. Michael sa häromdan att jag inte ska boka in något den 15 september.. Sen sa han inget mer?! Han och John har kommit på nåt ihop så varken ja eller Carro vet nåt. Men iväg ska vi iaf. Hoppas på nåt romantiskt :)

Party & gräsänka


Just nu sitter jag i soffan. Chips, godis å en kall cola. Yummy! Michael är ju på den stora Forsvik festen så jag är all alone.

Partyt var alla tiders. Inte många som kom men trevligt hade vi ändå och shoppa gjorde vi med! Snälla farmor som tyvärr inte kunde komma, hade kollat ut via nötet en fin klänning/tunika till Nova och en såå söt jumpsuit till Wilja. Jag köpte yogapants till Nova. Tyvärr är inte plånboken vidare tjock och det lär den inte bli heller när man går hemma.


17 augusti

Idag har dagen mest bestått av städning. Inför partyt imårrn. Sen tog ja en paus å gick ut å hoppa studsmatta med Nova. När ja skulle gå in såg ja hur skitig trappan såg ut så nu har jag å Nova tvättat den. Att det kan vara så kul med lite vatten. Hon verkligen njöt av att få spola, tvätta å gegga runt all mojja som blev på marken. Hon ville knappt sluta när vi var klara.

Carro har även vart här med leverans av rutschkanan. Så den får herrn i huset montera imårrn. Nova hoppa av glädje när hon såg va de va. Nu har vi iaf lite grejer hon kan leka med här hemma så vi slipper hänga i lekparken varje dag. Även fast de e roligt där med. Tyvärr har vi lite för liten trädgård tycker jag allt. Skulle vilja ha en gungställning i trä med men den får nog vänta lite. Pengar å platsbrist. Dom är rätt dyra tyvärr.

Dopkorten kom idag. Jättefina. Skulle så gärna vilja bjuda lite mer folk men nu är vi uppe i över 50 pers (om alla tackar jag) och det kostar ju lite. De ska köpas tårtor, baka kakor, kaffe å dricka, dekorering och fina kläder till tjejerna. Så tyvärr får det vara stopp där nu.

Michael kom precis hem från fotbollsmatch så nu ska jag vara social, poppa en skål popcorn å titta om de e nåt vettigt på TVn.


Tycka-synd-om-mig-själv-inlägg

Jag är verkligen i behov av "kompisar". Så jädrans trött på å bara sitta hemma jämt. Jag vill ut å gå, ta en fika, tjata skit, diskutera bebisbajs, prata sömn mm. Men inte med mig själv! Jag är tyvärr inte den personen som går fram till nån å säger: hej ska vi leka? Men önskar verkligen att jag var sån, lite mera framåt.

Hoppas på att få knyta nya kontakter på cafet. Där har man ju iaf chansen å dumt vore det om man inte tog den. Det finns rätt många mammor som är mammalediga märkte jag på cafet så..

Har aldrig vart den som haft många kompisar. När jag var mindre så va vi 3-4 tjejer som hängde jämt men tyvärr splittras man när man blir större å växer upp. Sen när man blir sambo å skaffar familj så blir allt så annorlunda på nåt vis. Man blir inte på samma plan som den som är singel.

Har en total depp dag idag. Brukar inte va den som öppnar mig så å tycker synd om mig själv inför andra men detta är ju min blogg, min dagbok. Så detta inlägg kan ni bara scrolla förbi.


Wilja


I em är de dax för lilla Wilja att besöka KSS igen. Ultraljud denna gång så det går nog fort. Skönt att det görs täta kontroller så vi vet allt ser bra ut.

Kl 5.20 vaknade jag av en ljuvlig, pigg liten stämma som försökte få sin mammas uppmärksamhet. Får nog försöka få lite mer planering å ordning på hennes sista måltid för dagen. När hon ätit vid 19 så sommar hon för kvällen och sover till 7. När hon äter sista vid 22 så vaknar hon 5. Rimmar inte i mina öron :)

Hon är så duktig min lilla tjej. Hon har tre tänder som gått igenom men som verka stå still i växandet. Tar i för kung å fosterland för att vända sig men kommer bara runt så hon ligger på sidan.. Men hon kämpar


Dagis & tårar

Nova är nu lämnad på dagis och vi har precis avnjutit en flarra ersättning. Mums! Idag var det mycket tårar på dagis. Usch vad jag hatar när de blir så. Som tur är har hon vart en klippa när vi lämnat å bara vi vinkat glatt till oss i fönstret när vi gått, men nu efter 5v ledighet så går de inte lika smidigt. Å jag blir lika ledsen jag. Fast jag vet att hon glömmer så fort jag gått. Ena fröken tog henne i famnen å då sträckte hon ut händerna efter mig å skrek mamma när jag gick. Usch va de brast i mitt stackars mammahjärta.

(Barnens dag i Närlunda nu på semestern)


God natt

Sitter just nu å matar Wiljas sista måltid för denna dag. Va tvungen å väcka henne för hon har inte ätit sen kl var 16. Sömntuta. Man blir tydligen så trött av å gå på babycafé å va i lekparken.

När flarran är uppstucken ska jag oxå stänga igen mina blå. Tär på en å gå upp kl 5.

God natt

Puh

Av Josse- Onsdag 15 aug 15:28

Idag har det gått i ett. Skönt tycker jag. Att ha något å fördriva tiden med.

Först tur/retur till dagis med Nova. Snabbt hem å mata hungrig bebis. Babycafé - va hur mysigt som helst. Massa trevligt nytt folk man aldrig sett förut - gillas!
Snabbt hem igen för mat å blöjbyte på hungrig bebis igen som för övrigt sov sig igenom hela tiden på babycafé.
Ica - handla lite plock.
Snabbt som attans ner å hämta Nova. Något sen.
Skoskav å svettig landa vi vid lekplatsen här nere.
Picknick och sen lek.
Nu - soffan & Pippi innan maten ska göras. Något sen igen. Med maten allså.

Karln i huset sover fortfarande. Skönt att nån kan göra de. Själv va ja uppe vid 5 pga störande fyrbenta.


Tick tack

Sitter å väntar på att tiden ska gå så vi får gå å hämta Novafisen. Tänk att tiden kan gå så långsamt när man väntar på nåt. Tar en latte under tiden. Wilja har precis ätit och har nu checkat ut från verkligheten.

Ihelgen får vi förhoppningsvis rutschkanan. De vet jag en tjej som kommer å älska! Carro tar med den när hon kommer till me&i partyt på lör. Om den går in i bilen vill säga. Hope so.


Underbara barn

Ibland får jag nypa mig i armen för att förstå att jag är tvåbarnsmamma. Till två underbara prinsessor dessutom. Att jag är mamma, de vet jag. Men till två?! Ibland är det för svårt att förstå. Tiden har gått så fort och jag hänger inte riktigt med. Hela graviditeten med Wilja fick otroligt fort, förlossningen gick fort och även tiden efteråt. Även fast de blev som de blev när hon kom ut. Huvudsaken är att dom är friska. Och det är dom med undantag för Wiljas njurproblem men det är ingenting som är farligt. Klyschigt, men det finns ingen mer jag älskar än mina fina barn och sambo. Jag är lyckligast i världen som fått dessa små töser.


14 augusti

Nova är nu lämnad på dagis och lillan sover i vagnen. Själv har jag ätit ett X antal rån med rökt räkost på. Underbart gott! Vart tog min bantning vägen? Jag vill och behöver gå ner i vikt men vem fan orkar banta? Jag får iaf en timmes promenad om dagen tre dar i veckan när de ska lämnas på dagis. Alltid nåt! Ska ta tag i de men när är den stora frågan?


Endast tomten är vaken

Vaknade av att jag hörde en liten röst som låg och snattrade för full hals :) Nu hoppas jag hon sover igen så jag kan få sova vidare. Nacken gör ont som vanligt. Hon har vart så duktig lillan för helt plötsligt började hon hoppa över nattmålen. Oftast så åt hon en gång men ibland kunde det tom bli två. Nu sover hon heela natten. Det började Nova göra när hon var 15måm. Ibland har man tur

Tummen upp

Den här appen funkar iaf finfint å bilder går å lägga upp. Men ja vill så gärna kunna lägga upp många bilder och lite text under, går inte de? Så tumbs up!

Ska snart ta å krypa till kojs. Står inte ut med denna smärta å M ska ändå sova lite innan jobbet så då ska ja passa på å lägga mig tidigt för en gångs skull.

Imårrn tror jag att jag ska slå till med en bakdag när jag lämnat Nova på dagis. Fast de får inte bli för mycket bakat för frysen är full. Linas matkasse kom idag. Trist bara att de va många rätter som vi haft förut. Å kräsna jag äter inte ens hälften av rötterna.

Nu - sängen


<3


Mys på hög nivå


Tidningskändisar

Ni har väl inte missat oss i SLA idag? När jag å Nova åker häst&vagn på Hästens Dag i stallet igår. De andra föräldrarna som åkte före oss behövde inte ha hjälm men sen kom de en å sa till så ja fick glatt ta en plasthjälm. Inte för att man ska skämmas över å ha hjälm men lite fånig kände jag mig allt.

Stall/häst känslorna kom smygande igår när vi gick runt i stallet. Har inte vart där på säkert 10år. Men va jag blev sugen på hästlivet igen. Bara lukten gjorde mig salig. Helgtjänster och höskörd. Fodring å mocka. Får nog köpa en shettis till barnen när dom blir större. Skulle inte skada med en häst till mig själv heller men vet att jag inte har tiden. Eller pengarna. Men rida vill jag!


Sussande prinsessa

Min största älsklingsrtjej!

La mig faktiskt bredvid henne för å sova lite jag med men råkade för en gångs skull ta fram datorn å fixade blogg på denna sidan istället. Verkar inte va lika mycke problem här å de va den enda appen jag hittade oxå för den delen.


13 augusti

Efter en natt med ungefär 0 tim sömn är vi alla nu p på benen. Michael har precis gått å lagt sig efter tandläkarbesök efter jobbet. Jag har haft otroligt ont i natt i nacke och huvud. Vad sjutton är detta? Har suttit i i ca 1 1/2 vecka nu. Jag är inte den som klagat i första taget men detta börjar bli olidligt.. Kan knappt lyfta upp skorpan :( Hoppas på en lugn dag å att Michael kan smörja nacken när han vaknar. Når inte dit där smärtan är som värst själv. Å skorpan har så ont i sin lilla mun. Tre tänder har gått igenom men dom växer för sjutton inget. Stackarn! Rena klagostugan här idag. Tur Nova nöjer sig med Pippi å ensam lek.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2193728/images/2012/pic_5028a432e087c32a3c0002bc.jpg" class="image">


12 augusti

Nu ligger stora rumpnissen å sussar så sött i sin säng. Härligt när nattningarna går smidigt, 4 min tog det idag!

Lillgrodan sover hon oxå, och har gjort det ett tag. Man blir trött av å va liten <3

Så jag längtar till onsdag. Babycafé. Ska bli skönt å komma ut, träffa nytt folk, fika å tjöta lite. Det behöver jag känner jag. Hoppas på å hitta lite folk som vill hänga med på barnvagnspromenader. När jag äntligen orkar gå längre än till postlådan. Å de e så satans träligt å gå själv. Får inte mkt sällskap av min vagnskamrat :)


Blir galen

Den här jäkla appen drives me crazy! Ibland går de å lägga upp bild å ibland inte. Men sparade bilder får jag absolut inte upp..

Pappan i familjen har debatt iväg på match å jag å Nova leker. Lillgrodan är oxå med, fast med slutna ögon :)

Ikväll är det dax för Michael att jobba igen. Hatar när han jobbar sön natt. Eller när han jobbar överhuvudtaget men sön vill jag ha han hemma.

Känns lite kul att jag dratt igång bloggandet igen men det är nog bara tillfälligt :)


Irriterad

Jag blir så trött på att saker å ting aldrig kan fungera. Appen hade precis börjat fungera men nu går de inte å lägga upp sparade bilder. Kul. Går bara lägga upp bild om jag tar den nu lixom. Kul. Hur roliga är inlägg utan bilder på en skala? Jävla skit.


Hästens dag!

Vi drog till Mölltorp på Hästens dag i morse. Vi åkte häst & vagn och hamburgare. Gick runt å klappa hästar å katter. Nån ridning på hästryggen blev det inte men däremot en bild i tidningen =)


Test

Går ju fan inte lägga in bilder..


Svampskogen

Idag hängde vi på Lena å Bittan ut i svampskogen. Efter en 2h, mycket svettig vandring i berg, sumpmark, höga snår och jobbig terräng kom vi ut ur skogen med full korg med kantisar. Michael äter inte svamp så jag har turen å få alla själv :) Jag ska ge några påsar till grannarna tänkte jag. Nu återstår bara den otroligt tråkiga rensningen.


Nova

Jag är så glad att vi fått iordning på Novas sömn. Att hon inte sov på ca 15 mån berodde alltså dels på komjölksallergin men oxå att hon kände sig så instängs i spjälsäng. Och det kan jag förstå för vem vill sova så instäng?

Det är nu jag själv börjar fungera som mamma. En bra mamma. (hoppas jag) Att jag bara fick ca 2-3tim per natt under så lång tid gjorde att jag verkligen gick på sparlåga.

Men allra skönast är det för den största pärlan som nu kan sova skönt och avslappnat en hel natt. Så att ha gått från så lite sömn varje natt till att nu sova ca 12-14tim i sträck är underbart för henne!

Älskar dig!


Äter för två

Shit asså. Jag äter verkligen för två. Undra om min kropp är inställd på graviditet? För suget är starkare än de nånsin varit. Inte efter mat som de borde va utan på söötsaker å goodis! Nu sitter jag i soffan med näven i popcornskålen medans Michael är ute å hoppar studsmatta med Nova. I köket står en godispåse å i kylen en cola som väntar på fredagsmyset.


Bakning pågår

Idag fick ett sug å ville baka. Gick iväg till Konsum å handla hem till Rocky Roads. Gud så gott. Ska även göra chokladbollar i vit choklad m kokos men blev visst sittande i soffan..

Sitter å funderar på vad jag ska bjuda på när jag har Me&I party näst helg. Tid för å bjuda på något annat än cheesecake. Men vi får se, ska fila lite mer på det.

Är det någon som är nyfiken på höstkollektionen eller vad jag ska bjuda på så är det bara att säga till..


Trög

Jag är inte så vidare teknisk av mig verkar de som. Jag försöker skriva ett inlägg med flera bilder men vill ha text under bilderna men det verkar bara som om man kan ha en bild i slutet av inlägget? Säg att jag har fel!?


10 augusti

Herregud idag blir min lilla pärla hela 3mån. Känns verkligen som de va igår jag låg i förlossningssalen å trodde jag var på väg å dö när jag såg allt blod som bokstavligt talat forsa ur mig. Trevlig info. Men trots min nära-döden upplevelse är jag verkligen inte rädd för att skaffa fler barn. Men nu väntar vi nog lite.

Jag blir så sugen på å blogga när jag är inne å läser allas bloggar å har hur mycke idéer som helst men när ja väl ska skriva så är de tomt i hjärnkontoret.

De får helt enkelt bli ett inlägg per månad verkar de som 😄

J


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus