Gräsänka

Är gräsänka i morgon em och kväll så är de nån som är sugen på å komma och tjöta skit så hojta gärna! Hatar att va själv :(


Julstämning

Jag som alltid ratat julen har redan börjat pynta lite. Eller pynta, lite röda ljus och kuddar typ. Nån stjärna här å där är uppe. Är inte mycket för julpynt men stjärnor i fönstrena måste man ha!
Har tänt ett antal tomtebloss för mina tjejer här ikväll, mysigt.

Imårrn blir det ev pepparkaksbak med Nova. Ny trip trap stolen är ihopskruvad och två nya lampor är uppe. Ibland händer det lite här på Mellangatan.

Igår inhandlades det lucia kläder till Nova. Längtar såå tills vi får gå och titta på vår lilla lucia på dagis.


Tecken

Fick ikväll ett tecken på att jag bidragit med något när det gäller vår kräsna dotter. Hon GILLAR kantareller! Hon svepte typ hela min macka <3 Det är lycka de :))


Ullared

Efter 8 tim shopping och ett länsat kontor ska det bli rätt gött att slänga sig i soffan!


Lördags mys

Nova cyklade trehjuling och jag gick till Konsum förut, hon önskade sipp (chips) som lite lördagsgodis. Så en mini påse till henne och en lite större till mamma inhandlades. När vi kom hem tände vi en massa ljus och släckte ner badrummet och myste i plurret. Jag avslutade med att bubbla lite.


Nova citat

De senaste i hennes ordförråd:

- Show me the money

(Snacka om att dom snappar upp vad man säger.)


Blandad konfekt

Känns som denna helg blir hektiskt. Först idag blev det KSS med Wilja, ett besök som jag trodde max skulle ta 30min blev ca 2 1/2h. Sen snabb handling och stress hem. Kvällen spenderades med våra gamla vapendragare. Vi har ätit på Mangos, vissa av oss besökt Skövdes klubbar och fått bilen tvättad av två fyllerister.

Nu har jag märkt, sorterat och förberett inför morgondagens loppis. Varför vara ute i god tid liksom? Börjar ångra att jag ens ska sälja. Hade behövt mer här hemma och städat och tvättat. Men får hoppas på att kanske sälja för en liten peng iaf.
Söndagen blir det en shopping utflykt som väntas ta hela dan. Ska bli roligt.

Med andra ord kommer jag inte träffa mina guldklimpar alls vilket känns hårt i mitt hjärta.

Ikväll var bland dom första gångerna som vi hade barnvakt som innebar nattning. Hade gått bra, men Nova hade saknat mamma och pappa vid läggning och varit lite ledsen :( Men skönt iaf att allt gått bra.

Det bästa av allt....

VI KAN BEHÅLLA VÅRA FYRBENTA!

Nu lite Skilda Världar innan jag sluter mina blå.


Äntligen!

Tjuvstartar lite medans Michael och Nova är och badar. Ska plöja igenom detta ikväll :)


Spenderarbyxor..

Idag sitter dom på kan jag lova. Dagens skörd har blev bl.a. Säsong ett Skilda världar och två åkpåsar. Längtar efter leverans!

Jag och min käre partner har lite delade meningar ang åkpåsar. Men han är ju inte av samma kön så han förstår inte de där med (barn) shopping riktigt. Om man har två barn i en syskonvagn så självklart ska man ha likadana åkpåsar. Samma färg behöver de absolut inte va men samma märke iaf. Förra året hade vi Brio Shiny lila metallic och i år ville jag ha Elodie Details - Apple of my eye men de ville absolut inte Michael. Jag är så kär i den, så fin. Men sen enades vi till slut och då fick han ge med sig så det blev två st, samma färg tom.


20 november

Nova är lämnad på dagis, har handlat på Ica, frullen är intagen (pepparkaksdeg) Wilja sover i vagnen, sen två timmar tillbaka. Jag ska bänka mig i soffan och inte göra nåt. För övrigt så är jag mycket besviken över att Ica inte har den vanliga pepparkaksdegen hemma :(


Lycklig!

Eftersom vi har en matvägrande dam i familjen blev det idag jubel när hon åt inte mindre än F Y R A portioner! Michaels köttfärssås brukar gå ner bra men tom min fick godkänt. När jag bodde min lilla tid på Mallis hade vi alltid rivna morötter i köttfärssåsen och idag gjorde jag det även här vilket Nova verkade gilla. Detta gjorde min dag!


Kalasfina tjejer


Hur ska detta sluta?

Ja vem vet? Wilja åt mat vid ca 16 och sen somnade hon 17.20. Lite sent med tanke på att hon lägger sig kl 19 för natten. Men iaf så sover hon än. Har nu landat i sin egen säng, ätit välling och fått ny blöja i SÖMNEN. Duktig tjej. Men vem vet när hon tänker kicka igång dagen? Kl 03? Vanligtvis vaknar vi 05-05.30 och det är alldeles för tidigt tycker jag men hon har inga planer på att somna om efter frullen så det är bara att se glad ut.


Premiär


Myskissar

Hur ska jag kunna (ev) skilja mig från dessa när dom inte ens kan va ifrån varandra en sekund..


Nova citat

Nova efter att ha gjort nr 2 på toan

- Jag gillar bajset. Älskar bajs!

Ah ok...


Ångest

Ikväll ska Michael bort och jag har redan ångest över att vara själv! Förr njöt jag varje minut jag var själv, tyckte det var jätte skönt att han hade så mycket träningar och matcher jämt men I N T E nu. Hatar de. Min mörkerrädsla är inte att leka med och inte alla nojigheter heller för den delen.

Det blir att inhandla lite snask tills ikväll så får jag väl se på Så mycket bättre i min ensamhet. Får hoppas girlsen sköter sig vid sänggående =)


God natt..

Värst va småinlägg det blir nu för tiden. Man får ta vara på de få minuterna man får över =)

Vi har nu intagit soffan i vågräta positioner framför brasan. Vi båda har sovit ca 2 1/2h inatt så vi är lite möra. Michael har redan stämplat ut och jag funderar på om jag skulle gå och göra mig redo för natten. Vore skönt att casha in några timmars sömn.

Imårrn är det först BVC och senare avslutning för babymassagen. Känns tråkigt, slut på både simmet och massagen nu. Har vart mysigt och haft något och göra, träffa mammor och diskutera olika ämnen.


ÖF & badhus

Jag och lillan gick till ÖF idag. Lagom med folk. Tyvärr ingen av "tjejerna." Wilja har inte visa sig så speciellt trött efter natten och faktiskt inte mamma heller. Än så länge :) Efter det mötte vi upp pappan för lite handling. Han gick av i morse så nu har vi helg. Har mycket inplanerat de närmsta dagarna och det gillar jag! Almanackan ska vara full.

Nova åt lite middag hastigt när hon kom från dagis för att sen åka med pappa till badhuset. Mamma stannar hemma. Om jag visste vi var ensamma kunde jag följt med men nää. Wilja ska ändå inte bada för mycket så det gör inget vi är hemma.


Julafton

Idag är det som julafton här hemma! Tre paket väntade på mig. Bl.a. den efterlängtade Molo overallen till Wilja och sen överdraget till sidokorgen! Nöjd mamma!


Torsdag

Eftersom natten endast bjöd på sömn mellan 04-06 så är vi lagom möra idag. Hade räknat med att Wilja kanske skulle sovit ett par timmar till men hon vakna pigg och glad vid 6 den busen. Nu ska vi snart gå till dagis och sen blir det öppna förskolan. Michael går av idag. Skönt! Blir mer tid tillsammans och det gillar vi. I em blir det badhuset för Nova.


Nattugglor

När Nova äntligen somnat är de nästas tur. Tror lillan har ont i magen. (Hur vet man ens de till 100?!) Mycket ny mat som hamnar i lilla magen. Hon har gråtit och knorrat i snart två timmar. Nu ligger hon hos mig och myser. Ligger och masserar magen.

En natt såhär är helt ok men jag kan verkligen inte slappna av då. Allra minst sova. Nova har aldrig kunnat sova oss och Wilja har inte legat mellan oss och sovit många gånger.

Nu ligger hon i famnen och peppar peppar sover. Ska låta henne somna in ordentligt nu och sen försiktigt lägga ner henne så vi får några timmars sömn iaf!

Ett knep jag lärde mig när Nova var liten om hon var ledsen, var att byta napp. Helst mot en annan sort men bara byta till en annan funkar med. Då märker dom att det är nåt nytt och tystnar.


Nattskräck

Vakna helt plötsligt av Novas skrik! Kändes som det var mitt i natten men klockan var bara lite över 23. Tur man lägger sig i tid ibland :)
Iaf så skrek hon helt okontrollerat och hysteriskt. Nattskräcksanfall. Har vart rätt lugnt med det nu det sista men det är så otäckt tycker jag. Speciellt när jag är själv. Jag brukar vara den som klarar att bara sitta bredvid och inte ta upp henne men nu var hon ännu mer galen. Skrek och skrek efter pappa jättehögt och att hon inte ville bada imorgon och for runt i sin lilla säng som en dåre. Hon skrek i över 25 min. När hon började dra allt hon kunde i pyjamasen vid halsen, precis som hon skulle strypa sig själv, fick jag nog! Jag lyfte upp henne och stod länge och vaggade för att lugna både henne och mig själv. Till slut slappnade hon av och undra vart pappa var. När jag la ner henne igen sa hon: "Ja vill bada bahuset." Min lilla pärla!

Nu ligger jag i min säng och väntar på John Blund. Han försvann. Usch jag blir alldeles stissig av sånt här. Vet inte om hon pratar i sömnen eller om hon vaknat igen för hon säger ett par ord då och då där inne. Bäst att titta efter...


Äntligen

Imårrn ska vi äntligen till babycafé, som vi längtat! Så tråkigt att bara sitta här hemma hela dagarna. Idag har vi vart hemma för sotarn skulle komma och jag blir smått tokig av att bara sitta här och prata med mig själv. Av Wilja får man inte så jätte mycket svar av, iaf inte som jag förstår :)


Tjejmys

Medans pappan i huset var iväg passade vi på att bada ihop. Det var lite trångt med tre pers i men det gick fint. Mysigt att bada ihop :) Wilja hon plaska med armarna som aldrig förr och Nova hon "simma".


Matmonster

Inne på andra omgång gröt. Hon riktigt dansar fram mot skeden och gapar stort. Kul att det är nån i familjen som gillar mat :)


Tisdag

Då var Nova på dagis. Så skönt att det går bra att lämna. Idag hann hon inte säga hej då för hon skulle krama den nya killen :) Trodde det skulle vara kallt ute, endast 1grad, men de var riktigt skönt faktiskt.

Jag har nu plockat och städat lite för att sotaren ska komma. (?!) Inte för att jag tror han bryr sig så speciellt mycket om hur städat det är men vill ändå att det ser någorlunda snyggt ut. Pappa var även snäll att komma med en stege för det hade givetvis inte vi fixat. Sotarn ska upp på vinden och greja.

På tal om ingenting annat så har ÄNTLIGEN Securitas vart här med nya klistermärken till fönstrena. Tog bara 4v. Men nu kan jag slappna av, nu ser alla bovar och banditer att vi har larm!

Nu - real housewives of BH.


Tända ljus och Tjorven på TV


Make jo

La ut på ig men kommer här med. Nova är mycket för att sminka och sen har jag gett henne klartecken en gång till att sminka dockan med kritor så är det väldigt ofta stackars dockan ser ut så här.


Kan själv

Lilla Wilja kan nu sitta själv.


6 mån

Idag blir vår lilla tjej 6mån. Herregud! Stor tjej nu. Idag svepte hon all gröt. Förut har hon bara tatt nån sked och sen spottar ut, men idag dög det. Kanske för att det var pappa som mata?

För övrigt är Lisch här så vi ska bege oss ut till norra så fort kidsen vaknat. Ligger just nu och sover båda två. Det vankas mat därute, ska bli gott med "mammamat". Finns inget som slår det!

GRATTIS ÄLSKADE LILLA WILJA PÅ 6 MÅN DAGEN <3


...

Har precis lagt mig i sängen. har tänkt sova men kan inte. Tusen tankar goes bananas i mitt hjärnkontor. Det låter säkert barnsligt men jag vet ärligt talat inte hur jag ska överleva utan mina fyrbenta vänner. Hade det bara vart jag själv som reagerar på dom, vilket jag oxå gör, hade jag struntat i det och levt på mediciner. Men när det gäller barnen är det annat. Nu behöver jag ju inte ta ut det värsta innan vi vet men kan inte låta bli. Jag och M har knappt pratat igenom hur vi ska lägga upp det eller nåt. Vi båda skjuter på det och ignorerar det för tillfället. Det är ju våra små kids som vi haft hur länge som helst.. Typ 3 1/2 år. Men det är ju våra familjemedlemmar.


Mage 1 och 2

Sitter och kollar igenom en massa bilder på datorn och hittade dessa.
 
V 39 med Nova
 

 
 
Några tim efter Nova kom ut (mysig bild..)
 
 
 
V 39 med Wilja
 
 
 
 

Barnvagnar mm

Trodde aldrig jag skulle bli nån barnvagnsfreak men nu är jag tom inne på att pimpa den. Har mailat på lite grejer som förhoppningsvis blir mina inom några veckor. Så minsann ska ni få se! De värsta är att det kostar så..

Sen är jag även ute efter åkpåse. Nova har ju en lila metallic som jag älskar men nu måste vi ju ha en till. Helst av allt skulle jag vilja ha Elodie Details - Apple of My eye men då blir det i runda slängar 2000kr för två st. Bugaboos egna vore inte fel men en kostar ca 1300 och där säger min budget stopp tack och lov. Kanske får köpa de i julrean så vi kan va snajsiga till nästa vinter :)


Bye bye hospital

En lättnad över att få åka hem men stor sorg i mitt hjärta över alla saker vi måste ta itu med när vi kommer hem.


Tur man har trevligt sällskap <3


Jag konstaterar..

..att det är dyrt och ligga på sjukhus. Sen kl 12 ca har jag köpt dricka, bulle och två godispåsar på Pressbyrån. Och som ni vet är det svindyrt där, godis för 10.90/h. Men man måste få götta sig lite :)


Håller moder uppe!

Som ni säkert redan vet så har vi ännu en gång hamnat på KSS. Varför bryta en trend som pågått i snart 6mån? Vi är inlagda för natten så får vi se hur hon svarat på allt i morgon. Tycker hon redan är bättre efter alla inhalationer. Hon syresätter sig dåligt så ev blir det syrgas om en stund.

Just nu ligger hon och sover i vagnen. Hur kan man hålla så god min och vara så glad hela tiden när man är så dålig? Det är väl därför jag oxå klarar mig från att bryta ihop. För detta börjar bli psykiskt påfrestande att aldrig kunna slappna av och njuta! Det är två veckor sen vi låg här sist. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi vart inlagda en gång varje månad sen maj. Ganska ledsamt.

Och lilla Nova som blir så orolig att Wilja och mamma inte är hemma. Att Wilja är sjuk och är hos doktorn. Pärlan! Man märker att hon börjar bli stor och fattar mer.

Om en stund är det ny inhalering och så tror jag doktorn kommer och lyssnar.


7 november

Jag hade nästan glömt hur jobbiga nätter vi hade förr. Som sagt så vakna Wilja vid 22 och har sen dess inte kunna sova. Hon har flängt runt och vart orolig. Hon somna en stund i min famn men sen när jag la ner henne vakande hon givetvis. Men mellan 04-05.30 sov vi iaf. Sen kom Nova in och ropa "mamma jag är vaken" (söting) och då vakna även W. Men hon lyckades somna på väg till dagis och sover än i vagnen, skönt för henne. Jag ska passa på och ta en dusch så jag är fräsch ifall vi får åka in :) Ska ringa in efter 10 och höra vad som sägs. Det är så otäckt för det går så fort med andningen, först ingenting och sen helt plötsligt tvärstopp.


Here we go again

Pang säger det sen blir Wilja dålig. Hon sov bra från 18.30-22 ca sen har hon hostat, skrikit och snorat. Tät andning har hon men har pratat med 1177 och vi avvaktar lite. Mest hosta och slem som inte riktigt kommer upp. Hatar detta! Kan inte hon bara få va frisk min lilla tjej? Utöver allt detta har vi även hennes njurproblem som tack och lov inte är något hon lider av direkt. Snart dax för alla jobbiga tester igen.

Just nu har hon somnat i min famn men vaknat var femtonde sek för hostan. Hon är så trött stackarn. Medicinen får vi inte ta mer av nu men puffar med airomiren som inte gör ett skit nytta.

Klagomuren här men va fan!!


6 november - del 2

Jag trodde jag vart superdopad efter blodet jag fick. Jag har stått emot massor av förkylningar och magsjukor som har passerat huset men nu så.. Nu är de tydligen min tur.

Vart små förkyld flera kvällar i rad men när jag vakna i morse var jag helt överkörd av tåget. Huvudvärk x 1000 och sprängande bihålor. En dagisvända, två Alvedon och en fika på Huldas senare har de nu börjat lätta.

Ska snart ge mig iväg till dagis igen och hämta stora pärlan. Hon lär ha tjatat sönder sina fröknar om gårdagens tandläkarbesök :) Godingen. Så svårt att förstå att hon är stor nu. Pratar heela tiden och pratar så bra, långa meningar och utläggningar om de mesta. Innan hon blev storasyster va hon ju min lilla bebis.. Kan någon pausa tiden nu?


6 november

Efter en hel burk (liten) puré och 150ml välling sover nu lillgrodan. Jag har slagit mig ner i soffan med min pepparkaksdeg :)

Wilja är än så länge bara snorig men ingen hosta och då heller ingen jobbig andning. Tack och lov! Hon hade en kämpig natt med lite sömn så hoppas hon kan sova en stund nu. Eftersom hon får så mycket inhalationerna hon lite väl speedad för att kunna slappna av men i vagnen går de rätt bra.

Lyckades få till ett spänne i håret, sötnos <3


Tandläkarn

Idag var det tandläkarn för Nova. Hon har pratat om det i typ två dar att hon ska dit och även övat på att öppna munnen stoort. Gick jättebra! Över förväntan. Hon va lite tveksam med att sköterskan skulle stoppa in massa skedar mm i munnen men hon var så duktig och gapade. Belöningen blev en ring som hon nu har somnat med på fingret.

Pratade matvanor och napp. Vi har alltid sagt att tutte används när man ska sova eller när man är ledsen. Och det var vi alla duktiga med att köra, även Nova själv. Men sen Wilja föddes har de blivit ganska mycket nappar. Hon såg att hon använde de mycket och sa vi ska försöka dra ner på det men det antar jag dom säger till alla, efter 4år rekommenderar dom att man ska va nappfri.


Tänt ljus

Bättre sent än aldrig som sagt. Men idag kom vi iväg till kyrkogården i norra och tände sammanlagt fem ljus, sen även ett i Mölltorp. Är det nån gång en kyrkogård är fin så är det på allhelgonadagen.


Gaah!

Jag blir tokig. Wilja har vart frisk från förkylning i kanske 3-4 dar och nu verkar det som om det börjar om. Nyser och snorar. Jag orkar inte en sjukhusvistelse till! Nu behöver det ju inte bli allvarligt men de har ju vart de det senaste tre förkylningarna. Jag räknade ut att i snitt har vi vart på sjukhus varje månad sen hon föddes i maj. Fast då har det varit jag oxå som varit sjuk. Nova börjar oxå snora mer men på henne sätter det sig ju inte på andningen som tur är. (peppar peppar)


:((

När jag läste om dödsolyckan i Undenäs igår på Aftonbladet, tänkte jag direkt att det kunde va en gubbe på jobbet. Men sen kom vi på att han inte arbetar i skogen längre. Så tänkte jag inte mer på det men idag ringde pappa och sa det var han. Fy! Nu har det nästan dött en varje år från jobbet, lite skrämmande. I detta fall får man får se det som att han iaf fick dö tillsammans med det som han äskade mest, skogen! Töntiga ord som inte räcker till men

VILA I FRID!


Städar

Jag verkligen försöker städa! Michael tog kidsen på promenad för en middagslur så jag kunde städa i lugn och ro förut. Nu är dom tillbaka och jag har inte kommit mycket längre. Wilja sitter och håller mig sällskap.. Tvättat upp all smutstvätt har jag iaf gjort men nu står jag här och stampar på samma ställe...


Utgång

Idag ska jag gå ut. På Idas! Va längesen kan jag säga, 2009 nångång, som jag var ute på riktigt allså. Har vart på julbord, 30års fest och gravid-ute (förra året. Då va ja i v18) Har inte haft behov av det och har väl inte det nu heller men blev tillfrågad så då kör vi. Ska bli kul! Det är jag och min gamla vapendragare. Vi startar kvällen med en mysig måltid och sen Idas.
Inte så att jag tycker att man aldrig ska gå ut bara för att man har barn men retar mig så på folk som springer ute var och varannan helg! Vissa kanske har ett behov och komma ut så men dit tillhör verkligen inte jag! Är mer för en mysig hemma-sittar-tjej-kväll i så fall.
Nu ska jag återgå till dammsugarn.


SÄLJES

Jag har gått bra och köpt ahh bra, gör både reklam på dessa på TVshop och på bloggar. Men dessa var inget för mig. Men är säkert perfa på sånna med lite mindre bröst. Så är det nån som är intresserad så har jag tre st till salu! Svart, vit och beige. Fick dom igår. Endast testat den vita. Jätte skön verkligen. Och det är sant att man slipper känna skav mm. Känns knappt att man har den på sig. Kostar 299kr för dessa tre. Nån som är sugen så hör gärna av er!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus