30 november

Äntligen blir vår Ullared tripp av. Imöra. Novisen ska för första gången lämnas bort till barnvakt. Hon ska spendera dagen hos farmor i Hjo tills pappa vaknar. Har bara vart utan Nova nån timme så hur detta går får vi se, en hel dag utan min snutt. Känns inte bra o lämna bort henne, varför vet jag inte. Jag ammar ju knappt längre så det behöver jag ju inte tänka på.. Bara hålla tummarna på att väder gudarna är med oss o inte förvärrar vädret.
Sitter här med min inköpslista o insåg nu att jag får sluta skriva för den blir bara längre o längre.
Ska försöka o få med det mesta med julklappar o alla små saker till Nova. Blir nog ett o annat till mig själv med om jag känner mig rätt.

 

Prata precis med Johanna om ersättning m.m. Och jag måste verkligen rekommendera det till små ledsna bebisar. För sjutton var mycket nöjdare o gladare Nova är efter hon fått lite mer mat. Det är inte alltid magknip som spökar utan lite hunger. Vi bytte sort efter råd från BVC till en som är mer skonsammare mot magen och som har nåt med matsmältningen o göra. Vilken skillnad. Det blir inte alls skrik o 20 bajsblöjor om dan längre. Nu är vi kanske nere på max 3-5, en jädrans massa pruttande istället då men vad gör det. Min groda är nöjd iaf.

Nu ska jag hoppa in i duschen.


29 november

Ännu en dag har passerat och vi har knappt vart utanför dörrn. Var på väg ut förut, satt redo med underställ o mata Novis då de ringde på dörrn. Tilda o mamma kom med en hel påse fika. Den promenaden blev inställd kan jag säga. Sen känns det lite elakt o dra ut ett litet knytt i denna kyla.
Skulle egentligen dratt iväg till ShoppingMeckat igår men de här jädrans vädret ställer ju te allt. Får se om vi kommer iväg nån gång i veckan. Måste bara hitta en barnvakt till min skatt i så fall. Men de får vi se.
Nu ska jag flytta mig närmare brasan för jag fryyyser så hemskt.
Avrundar nu av och tar kväll..

26 november

Vilken underbar natt jag haft. Sov mellan 00-00.48. Check. Utsövd verkligen. Fy fasen vilket nattstim jag är inne i just nu. Tur att Novis inte är alldeles för stor o behöver aktiveras för då hade jag gått sönder. Kan inte påstå att jag känner mig som världens bästa mamma just nu. Mitt humör det svänger så det står härliga te. Usch, lider med mina medmänniskor. Så typiskt att jag inte kan sova när min lillla skatt sover som en gud. Hela veckan har hon gjort det. I förrgår hoppa hon tom över 03-maten, o i morse ville hon äta först vid 06. Underbara lilla skatt

Igår trotsa vi både kylan o snön jag o mamma. Gick från norra med Lilly o Novis ner till Lena, där mamma klippte sig. När vi gick hem kan jag säga att känseln i mina ben försvann. Helt illröd om låren när jag kom hem. Trodde en värmande dusch skulle göra susen men det blev nästan värre.

Ett par bilder från veckan som gått..


Pappa är gaaanska så stolt över denna pyjamas ♥


Mitt lilla smajl troll









Nyaste kapet. 129:- på KappAhl men med alla mina rabattlappar gick kalaset på 47:-

Urusel bild men så här sött ligger våra fyrbenta vänner o sover på natten. I varsin säng ♥



Nu ska jag göra mig iordning för ett andra Skövde besök denna vecka.
kram

23 november

Enligt bloggens statistik pekar de rakt neråt med besökare, o de e la inte konstigt eftersom det är helt dött på bloggfronten just nu. Vädret är skit och fantasin är som bortblåst. När snön o kylan kommer går jag i ide. Hatar o frysa o behöva pälsa på sig. Inte för att de har me blogen o göra men skyller på det.

Min lilla skatt har sovit helt perfekt nu i tre dagar. Jätte skönt, men själv har jag kommit in i en riktig svacka när det gäller sömn o trygghet. I förrgår sov jag mellan 03-04.30 o inatt mellan 04-05. Kul jul. Det är den där jädra tanten som kom o besökte mig en natts, fel som förstört för mig. Kan bara inte sova. Men det vänder snart hoppas jag.


BÄSTE KUSINERNA! LILLY O NOVA ♥

Nu ska jag gå o mysa med min lilla stumpa.

kram

18 november

Idag var det dax för BVC besök igen. Min skrutta ligger nu på normalkurvan. Växer så att.
Väger 4376g och 55,3cm lång, stooor tjej nu. Ganska mycket större än den lilla plutt hon var när hon föddes. Tänk, imårrn är hon 6 veckor. Vart tar tiden vägen egentligen? Känns som det var igår dom drog ut henne genom magen på mig. Att varje dag få se henne utvecklas är helt underbart. Hon ler o pratar hela dagarna.

Min lilla skrutt

1 minut gammal ♥


5 veckor ♥

På magfronten ska vi nu gå över till Lemolac ersättning istället för vanlig.
Den hade nåt me matsmältningen o göra. Ska ge det några dagar o se ifall de blir någon skillnad.
Minifom dropparna tycker jag inte hjälper så nu kör vi endast Sempers. Men lite irriterad e ja på BVC damen, tycker inte hon riktigt lyssnar på mig när jag försöker få fram hur ont min docka har ibland. Som sagt, ska ge de några dar o se om denna ersättning gör nytta.


För övrigt är det Lichöping som gäller imårrn. Ska dit o kalasa. Först ska vi dra några varv på stan. Grodan börjar så smått växa ur sina overaller i strl 50 så behöver en i 56. I 62 har jag flera st som jag väntar på o få använda. Ja har spanat in en på Lindex elle om de nu va Kappahl som ja e lite sugen på. Helst av allt skulle ja vilja ha en från Lundmyr men vem tusan har råd me de med denna mammapenning. Tror den kostade 799:- Som hittat.

Nu ska jag fortsätta glo på Tre Kronor. Har fått ner säsong 1 nu, har ju tittat igenom säsong 4,5 o 6. Börjar i lite fel ordning. Så hej så länge.

17 november

Redan onsdag. Fasen ska det gå så här fort kommer min lilla tjej börja skolan vilken dag som helst. Onsdag betyder ialla fall babycafé, där vi mötte upp Johanna o lille Alwin. Nova var social i vanlig ordning o sov sig igenom hela besöket nästan, förutom lille magknip-skrik. Anmälde oss idag till babymassage som ska börja nästa år. Verkar mysigt. Kanske även min andre hälft kan vara med? Efter babycafét tog vi oss den vanliga vandringen ut till norra. Försöker hålla mig hemifrån så mycket som möjligt så att Michael ska få sova. Snäll som jag är.

Häromdan fick jag bryt över o endast ha ett par jeans jag kan ha, förutom leggings. Alla byxor jag äger skaver som tusan på snittet, så utbudet på nederdel är inte stort. Jag tog helt enkelt en binda o satte över ärret på magen o helt plötsligt kan jag ha nästan alla brallor i garderoben. Smart!

Har fört över hela 281 bilder av Tilda på mitt USB. Så nu finns det några o lägga ut. Ska bara föra över dom till datorn. Men några från hennes Öppet Hus-dag har jag..













kram

Bilder

Känner att det blir mindre och mindre texter men bilder är väl ändå roligare. Som vanligt blir det bildbomb på Novis.






Denna blick..






Ler gör vi hela dagarna nu för tin

Jag smälter när min lilla goding fyrar av ett smile




Dom här två typerna invaderar hennes vagn, säng o skötbord.



De va allt för mig just nu. Ska krypa till kojs, försöka sova en stund innan det är food time.

God natt

14 november

Ännu en helg passerad. Fasen va fort tiden går. Fars dag firades för första gången i vår lilla familj idag.
Fredag em fick vi ett ryck o drog till Karlssons i Mariestad. Mest skit egentligen men alltid kul o strosa runt o bränna lite riksdaler.
Blir inge vidare inlägg ida utan vi kör bilder istället, lite roligare så va?


Fredag kväll gymmade vi lite, vilket hon tycker är väldans roligt



Fler som ville gymma =) Mys med kissen


Igår åkte till Tildas skola på Öppet hus. Lilly under fika pausen.


Så här trött blir man efter en dag i skolan. Eftermiddags lur.



Söndags mys i sängen

kram

11 november

Banken stod först på schemat idag, fixa sparkonto till Novis. Fick även en spargris =) Så nu ska vi börja spara. Eftersom natten inte blev som den skulle så kom vi inte upp i tid idag. Därför har dagen gått alldeles för fort. Blev iaf en fika med Bea. Alldeles för länge sen. Nova sov igenom hela fikat. Någon längre promenad blev det heller inte. Mörknar redan efter 16, och eftersom jag är sååå satans mörkrädd går jag knappt utanför dörrn efter kl 17. Men imårrn blir det walking. Mina bakplaner har fortfarande inte blivit av. Imårrn kanske..

Är det nån som vet vilken dag man får barnbidrag, och hur mycke är det? Har för mig att det är den 20, stämmer det?

Påklädd liten Novis

kram

Min lilla älskling

Ikväll var det dax för Nova att inviga sitt lilla babygym. Hon är ju så otroligt vaken i ögonen, stark i nacken och väldigt stadig för o vara en månad tycker jag. Vi drog en chansning o testade gymmet, vilket verkar vara en hitt. Hon ligger där i och pratar och vevar med armarna för sig själv.

Snälla mamma kom hit ikväll med nybakade frallor och limpor. Smarrigt. Passade även på o bada Novisen medans dom var här. Michael var iväg på fotbolls möte så jag kände att jag behövde en extra hand. Hon blir så hal av oljebaden, så jag vill gärna ha nån mer med när man lyfter upp henne ur badet. Idag var det inte lika skrämmande men lite läskigt tycker hon att det är.

Just nu ligger hon i sin renbäddade vagn o myser. Ska strax inta sängläge hela bunten. Känns som om sömn e precis vad vi behöver just nu efter natten som var.

Imårrn blir det banken för o fixa ett sparkonto till Nova. Det ska börjas spara i tid!

God natt

10 november

Hade planerat in Babycafét med Novis idag men så blev inte fallet. Inte efter en natt som bestått mestadels av vakenhet. Usch, nu är det dax o skapa rutiner för min lilla dam. Sova på dagen går såå bra, men nattetid är värre. O så kan vi ju inte hat. Egentligen hade jag tänkt ha en städ/rensar dag men just nu känner jag verkligen inte för det. Blir nog en bak dag istället. Roligare och godare. Får se vad dagen har att erbjuda helt enkelt.

kram banan

Bildbomb












9 november

Som ni kanske märkt är det nytt utseende på bloggen. Duktiga Tilda har vart snäll o hjälpt mig. Men på nåt vänster så har de hamnat en massa konstiga kategorier till höger, men dom får vi inte bort så dom får la vara kvar. Men fin blev den iaf. TACK KÄRA DUKTIGA SYSTER! Vad tycks?

I vanlig ordning går dagarna och jag hinner inte plita ner nånting här. Dagarna bara försvinner utan att jag hinner göra nånting vettigt.

Iaf blev Novis en månad igår. Guud så fort tiden går allså. Hon växer o frodas. Snart kan hon knappt ha nåra kläder i storlek 50, börjar så smått gå över till 56. Kul o få använda lite nytt i garderoben.

Idag har vi knappt vart utanför dörrn. Blev endast en promis bort till Konsum, i detta väder kaos. Vinter o rusk gillar jag icke. Vill ha sommar och sol året om. Kyla, snö o allt som hör vintern till klarar jag mig utan.

Hämtade våra efterlängtade mössor vi beställt igår. Så nöjd och så fina! Eftersom jag inte visste vad som låg i magen när vi beställde dom, fick jag köra neutrala färger, men är super nöjd. Novas kusin får nästan likadana.



På tal om mössor, så lägger jag även upp en annan av Novas mössor. Lite stor fortfarande. Vem som köpt den kan ni nog lista ut själva =)



Det låg även lite paket i brevlådan till mig idag. I vanlig ordning =)


Två Katvig bodys


En enkel liten klänning till min prinsessa.

Nu är det matdax för Novis. Time to go.

KRAM

7 november

Här är det dålig uppdatering. Dagarna går som sagt i ett så det hinns inte riktigt med. Men tänkte bjuda på ett par bilder istället som får beskriva helgen.


Novis bokstäver kom äntligen upp


Fredasmys (censur på mig)





Novisen


Halloween mys


Finklädd innan Halloween middan


Stora strumpbyxor fått av farmor, klänning från Amse & Hasse


Söndags besök av Johan o Sofia med barn. Fick Hello Kitty bok


och klänning, body o strumpbyxor.



kram

5 november

Här går dagarna i ett. Tycker inte att jag hänger med riktigt förrän dan är slut.

Gårdagen spenderades i Örebro med Novis, Michael, Tilda o mamma. Jag som inte skulle handla råkade visst göra det ändå. Till mig själv dessutom. Man får ju snåla lite när man lever på minimum. Till Novisen blev det två bodys på Lindex som vanligt.



Hela 30kr/st för dessa. Helt ok pris. Fanns bara i strl 74 men de växer hon la i.

Tycker faktiskt att dom har bra kläder till bra pris. Igår var det extra bra pris som sagt.


Idag var det dax för besök nr 2 hos BVC. Fick även godkänt där. 3945g o 54cm lång. Stor tjej nu. Pratade lite mage så får väl se om vi får någon ordning på den. Idag har hon vart rätt lugn. Än så länge. Sen har dagen mest bestått av promenader och besök på kyrkogården.

Nyss var vi ute o checka läget på Eldfesten. Gick in på Hemtrevnad, och nu var det 50% i hela affären. Kunde knappt motstå Gunilla Axén sakerna men fick sätta stopp där. Guud va fina dom är. Är lite smått beroende av henne. Gick istället in hos Angelica. Där kunde jag bara inte motstå när det var "lite" rea på Småfolk. Man får ju passa på =)



Blidde denna vackra skapelse för endast 179 riksdaler.

Nu ska jag fortsätta ta kväll o glo på Dag-Otto o gänget. Alltid lika kul. Dagens bild på min prinsessa.



KRAM

3 november

Vi överlevde natten. Lillan tystna efter många om och men. Hon sov tom i sin egen säng ända till kl 05 imorse. Då var det dax för käk o vi hade det så mysigt under måltiden så hon fick ligga kvar mellan oss o nana. Finns det något mysigare än o sova så nära med sitt lilla hjärta?

Gjorde premiär idag på Babycafét idag. Verkar kanon. Skönt o komma hemifrån o träffa fler mammor. Där fick vi sjunga (?!) och sitta i ring. Fick även träffa lille Alwin och lilla Lowa. Så söta så. Tiden bara sprang iväg o helt plötsligt var det dags o pallra sig hemmåt. Idag blev det ingen långpromis. Tyckte inte vädret lockade så vi stannade inne.

Novis har haft en skrikar dag idag med lite. Lilla hjärtat. Men har kommit på att jag kanske ätit lite mycket choklad, så ska försöka hålla mig borta från det. Så får vi se om det hjälper. Annars får ja prata med BVC o kanske sluta med mjölk jag med. Nåt måste vi göra.

(ser lite roligt ut när tutten är så stor..)


kram

2 november

Det har gallskrikits hela dan i detta hushåll. Och görs fortfarande. Kan dels bero på att hon inte sovit sen halv 10 i morse eller så är det den där förbaskade magen som spökar.

Vi byts av varandra. Måste få andas imellanåt. Blir tokig. Tänk om dom bara kunde öppna munnen och berätta vad felet är. Jag känner bara hur mitt hjärta är såå nära bristnings gränsen. Det gör såå ont i mig när hon är så ledsen och verkligen ingenting hjälper min lilla skatt. Hon tystnar imellanåt. Då tror man att det gått över, men icke. Det börjar snart igen. Just nu är hon tyst. Passar på o njuter av tysnaden. Jag ber på mina bara knän att hon inte ska få nån jädrans kolik. Får väl testa och undvika mjölk jag med, och se om det hjälper damen.


Buzzador

Dum som jag är så går jag på allt. Men vem vill inte få gratis saker??

Lite info:


Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är bimbastic):

<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=bimbastic>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=bimbastic</a>



Bilder

Har suttit o lekt i iphonen nu ett bra tag. Här kommer resultatet.












Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus